El Clásico bolo z pôvodného termínu 26. október presunuté na 18. decembra. Dôvodom bola nestabilná politická situácia v regióne, ktorá vyústila do rozsiahlych protestov. Luis Figo však nerozumenie, prečo bol zápas preložený, keď on hrával Clásica takisto v časoch, keď o bezpečnosť hráčov nebolo postarané.

Každý si spomenie na slávny návrat Luisa Figa na Camp Nou už v drese Los Blancos, kedy na trávnik dopadla aj prasacia hlava. Domáci fanúšikovia dali Portugalčanovi jasne najavo, čo si o ňom myslia. Figo tvrdí, že vtedy sa o bezpečí hráčov nedalo hovoriť.

"Hral som v Barcelone a moja bezpečnosť nebola zaručená," vysvetlil Figo svoj pohľad v jednom z posledných rozhovorov. "Nevidím dôvod, prečo sa tento zápas nemohol odohrať. Ak v dnešnej dobe garantujete bezpečnosť, potom to jednoducho musíte urobiť. Zmeniť dátum tak dôležitého zápasu dodá tým osobám silu, veľmi radi to počujú, ale futbal nie je politika," povedal.

V súčasnosti je témou dňa obvinenie Emmanuela Petita, že v šatni Barcelony bol obeťou rasizmu. Iný hráč Barcelony Gerard López, podobne ako teraz Luis Figo však tieto tvrdenia Francúza dementovali: "Počas môjho pôsobenia sa to nestalo. V šatni som nikdy nepocítil rasizmus. Práve naopak, bol som cudzinec, ale bol som populárnejší, než španielski hráči. Za mojich čias som nepociťoval žiadny rasizmus," dodal Figo.

zdroj: marca.com
foto: facebook

srdcarek

-2
2019-12-06 11:04:14

Prasa !!

Milan87

5
2019-12-06 12:58:32

JUDÁŠ

rudiker

-3
2019-12-06 18:10:19

Tohoto Judáša tu ani neukazujte

mazanyhrac

0
2019-12-06 18:45:02

Za Barcu hral skvele, s Realem sel po roce dolu.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.