Tréner Interu Miláno absolvoval tlačovú konferenciu pred zápasom proti FC Barcelona. Talian zdôraznil, že zajtrajší súboj je pre jeho mužstvo nesmierne dôležitý.

Aké sú tvoje dojmy pred najdôležitejším súbojom sezóny?

"Veľmi dobre si uvedomujeme dôležitosť tohto zápasu. Hráme o postup do ďalšej fázy súťaže. Pre mužstvo je to dôležitý moment. Dostali sme sa do posledného kola skupiny smrti a máme šancu postúpiť. To nás veľmi teší. Pokiaľ vyhráme, tak postúpime. Nemusíme sa spoliehať na nikoho. Chceme naďalej hrať v Lige Majstrov, je to veľmi dôležité. Je to moja štvrtá Liga Majstrov."

Je pre vás plus, že Barcelona má už istý postup?

"Hovoríme o Barcelone, jednom z najlepších mužstiev na svete. Existujú 3 alebo 4 kluby, ktoré každú sezónu začínajú s tým, že chcú vyhrať Ligu Majstrov. To znamená, že má 22 hráčov na najvyššej úrovni. Prídu do Milána a budú hrať bez tlaku. Pre nich to môže byť pozitívne, pretože to môžu cítiť v nohách. Keď necítite tlak, zdá sa, akoby ste sa vznášali. Mojim hráčom som povedal, že zo seba musia dať všetko a nemať voči sebe žiadne výčitky. Taký je náš cieľ."

Aký má Inter v tejto edícii Ligy Majstrov cieľ?

"Musíme myslieť na to, čo sa deje teraz. Nič viac. Zahráme doma s Barcelonou. Pokiaľ vyhráme, tak sme v osemfinále. To je naša motivácia. Zbierame skúsenosti a nemyslíme zbytočne do budúcnosti."

Zlepšil sa Inter od zápasu na Camp Nou?

"Odohrali sme viac zápasov a neprestali sme sa zlepšovať. Na Camp Nou sme odohrali veľký zápas. Barcelona nakoniec vyhrala vďaka svojim individualitám. Samozrejme, že sme sa odvtedy rozvinuli a na San Siro budeme iným tímom. Pravdou je, že máme niekoľkých zranených hráčov. Bude to veľmi ťažký zápas. Barcelona sa bude snažiť držať pri lopte. My sa musíme pokúsiť ukázať naše silné stránky. Pokiaľ budeme očakávať, že nepocítime štýl hry Barcelony, tak sme hlúpi. Všetci musia trpieť. Musíme však byť kompaktní, hrať odvážne presingom. Sme si každopádne istí, že keď budeme mať loptu, súperovi budeme môcť narobiť problémy."

O čo prosíš fanúšikov?

"Dúfame, že nám dajú pozitívnu energiu a vďaka nej prekonáme túto veľkú prekážku. Snáď sa táto energia dostane k mojim hráčom. Všetci, opakujem, všetci, hráči na trávniku aj fanúšikovia na tribúnach, musia doviesť Inter do ďalšej fázy Ligy Majstrov."

Nachádza sa Inter momentálne v najlepšom okamihu?

"Sme lídrom Serie A. Mužstvo sa rozvíja a preberá čoraz väčšiu zodpovednosť. Pred koncom kalendárneho roku musíme odohrať ešte 3 zápasy. Musíme dať zo seba všetko. Zajtra nebude druhá šanca. To nám musí dodať silu a chuť hrať. V ťažkom momente je potrebné dať zo seba všetko."

zdroj: as.com marca.com
foto: facebook

JAZVA0

2
2019-12-09 19:10:58

Nám problémy a aké? akurát tak sebe....!!

Lukahimself

12
2019-12-09 19:37:58

Prodej Laurata a nasadíme Bcko, zdar. Jednoduché jak facka

Anko63

6
2019-12-09 21:41:40

To by bolo okaté, prehrať sa dá aj s Á-čkom.

Milan87

1
2019-12-10 06:30:40

Okate by to bolo s áčkom s bčkom nie až tak

Federer

1
2019-12-10 09:15:31

Lautaro na lavičku nepôjde. Bol by blbý.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.