Antoine Griezmann poskytol rozhovor pre UEFA, v ktorom rozprával o svojej doterajšej futbalovej kariére či aklimatizácii v šatni Barcelony.

Problémy v detstve

"Vždy mi hovorili, že som príliš malý. Robili mi röntgenové snímky zápästia, aby zistili, ako veľmi môžem vyrásť. Boli to ťažké chvíle, ale na trávniku som na to zabudol."

Real Sociedad

"Hra na jeden dotyk, rýchla výmena lopty so spoluhráčmi, pozerať sa dopredu - to všetko som sa naučil v Reale Sociedad. Je to základ mojej hry. Keď som prestúpil do Atlética Madrid, bol som si tej zmeny vedomý. Bola to ťažká zmena."

Vplyv Simeoneho

"Simeone mi nedovolil robiť to, čo som sa predtým naučil v Reale. Spoza seba som počul hlas, ktorý ma prosil o viac. Cholo ma prosil o veci, ktoré som nemal. V Reale som sa navracal až tak často. Do decembra to bolo ťažké. Nakoniec som sa naučil hrať aj v defenzíve, stal som sa lepším po taktickej stránke a vlastne práve vďaka Simeonemu som začal strieľať viac gólov. Všetko, čo sa naučím, si nechávam pre seba. Potom to odovzdávam pre dobro celého tímu. Zmenu som postrehol počas mojej druhej sezóny v Atléticu. Vtedy som povedal: 'Práve toto je hráč, akým chcem byť.' V Reale som sa naučil rôzne veci a neskôr aj v Atléticu. To ma doviedlo k titulu majstra sveta."

Štýl hry Griezmanna

"Medzi moje prednosti nepatrí hra 1 na 1 či dribling. V Reale som hľadal výmenu lopty so spoluhráčmi na jeden dotyk či nabiehanie do pokutového územia a vytvoriť nebezpečenstvo tam. V súkromnom živote som veselý alebo smutný, je to vidieť aj na trávniku."

Dôvod odchodu z Atlética Madrid

"Z Atlética som neodišiel preto, aby som vyhral Ligu Majstrov či viac trofejí. Odišiel som, aby som sa naučil nový herný štýl, novú filozofiu. Chcel som sa naučiť iný futbal, iný klub. Atlético môže vyhrať Ligu Majstrov či španielsku ligu v ktorejkoľvek sezóne."

Nový herný štýl

"V Barcelone sa musím naučiť hrať na novej pozícii. Musím sa naučiť pochopiť svojich nových spoluhráčov. Ešte som nezachytil pohyb Suareza a Messiho, záložníkov či krajných obrancov. Messi je úžasný, musíme si ho užiť. Sledovať jeho hru a hrať po jeho boku je niečo veľkolepé."

Osobnosť

"Som veľmi plachý človek. Nemám vo zvyku hovoriť s inými, ale na všetko príde čas. Rozhovory nezačínam prvý, ale môžem povedať, že s Luisom a Messim sa spoznávam po celý čas. Boli sme už neraz na večeri a bude toho aj viac. Záležitosti mimo trávnik môžu tomu, čo sa deje na trávniku, len pomôcť."

Najhorší moment v kariére

"Nepremenený pokutový kop vo finále Ligy Majstrov. Často na to myslím a veľmi ma to bolí. To finále sme prehrali. Ak by som vtedy strelil gól, rýchlo by sme strelili aj ďalší. Zápas sme začali veľmi dobre, zatlačili sme ich veľmi vysoko. Z tohto dôvodu budem tú bolesť cítiť navždy. Aj keby som vyhral nejakú trofej s Barcelonou. To finále s Atléticom bolo mojim cieľom. Bolo cieľom celého klubu. Čas však nemôžem vrátiť späť. Ak by som mohol, už by som to urobil. O 10-15 rokov ma to bude bolieť rovnako."

zdroj: UEFA
foto: facebook

MSN4ever

24
2019-12-12 12:03:40

Presne tak skoda toho finále v 2016. Griezmann to kopol hrozne.. juanfran tiež... Tak boli blízko 2 usatych trofejí a tak majú 0.. no futbal je taký.

MisoVasko

14
2019-12-12 14:03:11

Hlavně real tahal rozhodčí. Jasná Ramosova branka z ofsajdu a taky jasná červená kterou v 90 minutě Ramosovi odpustil sudí

Gabrieloo

3
2019-12-12 15:47:30

2016 nebol rok ked vyradili barcu? v semi resp mozno uz vo stvrtfinale? kde nam neodpiskali jasnu penaltu po ruke? lebo ak to bol ten rok tak vo finále ani nemali byt. aj ked verim ze ho to strasi este do dnes.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.