FC Barcelona sa dnes vráti k tréningom v príprave na zápasy proti Realu Sociedad a Realu Madrid. Hráči sa posnažia potvrdiť formu z posledných týždňov a Ernesto Valverde zas pozorne monitoruje zdravotný stav Nélsona Semeda a Jordiho Albu, ktorí sa môžu vrátiť do hry.

V obrane majú svoje isté miesto Gerard Piqué a Clement Lenglet. Vzhľadom na absenciu Nélsona Semeda doteraz na pravej strane obrany hrával Sergi Roberto a namiesto Albu sme videli Juniora Firpa. Obaja zranení hráči sú takmer fit a je možné, že sa na trávniku objavia už v zápase na Anoeta, aby trochu chytili zápasový rytmus pred El Clásicom.

Najväčšiu dilemu má tréner Valverde v strede poľa, kde si zahrajú Sergio Busquets a Frenkie de Jong. Kto však bude tým tretím? V súčasnosti máme k dispozícii dve možnosti: Arthur alebo Vidal/Rakitić. Čiľan je fyzicky silný, hrá vertikálne a dokáže nabiehať do pokutového územia. Chorvát je na druhej strane takticky vyspelejší futbalista a výborne spolupracuje so spoluhráčmi. Katalánsky denník Sport tvrdí, že vyššiu šancu na základ v nasledujúcich zápasoch má práve Rakitić. Vidal sa môže na trávniku objaviť ako náhradník a aj to v prípade, ak bude potrebné. Arthur podľa všetkého hrať nebude, pretože má problémy s panvovou kosťou.

V útoku je všetko jasné - Messi, Suarez a Griezmann sa postupne ako tridente dostávajú do formy a zdá sa, že juhoamerická dvojica začína postupne s Francúzom fungovať. Leo je už lídrom klasifikácie strelcov v La Lige, Luis Suarez je takisto v forme a Griezmann sa v lige môže pochváliť už 5 gólmi a 4 asistenciami. Vzhľadom na zranenie Dembélého kryjú tridente chrbát Carles Pérez a Ansu Fati, ktorí zas proti Interu predviedli, že Barcelona s nimi musí počítať.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Teo07

-6
2019-12-12 15:00:00

Lukas, Tvoje veľmi obľúbené slovo “posnažiť sa”, neexistuje.. ;-)

kluc

2
2019-12-12 15:28:21

Tak tým Griezmannom by som si taký istý nebol proti Sociedadu...

bulldozer

-6
2019-12-12 16:31:05

No neviem neviem ked Ernesto poprobuje Rakitica, len aby sme v hanbe nezostali.

blauigrana

8
2019-12-12 16:50:04

Leo ích rozobere ! ANTIMADRIDISTA 100%

GabrielSVK

-5
2019-12-12 17:54:15

Ale kde Rakitoča do základu ? A za čo ? Za to hovno čo hrá ? Toľko by zahral aj Aleňa, či Puig. Určite Vidala.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.