Frenkie de Jong poskytol rozhovor pre holandské médiá, v ktorom hovoril o vypadnutí svojho bývalého klubu z Ligy Majstrov či pokroku v učení španielskeho jazyka.

Vypadnutie Ajaxu z Ligy Majstrov

"Počas prestávky som kontroloval výsledok zápasu s Valenciou. Videl som, že Ajax vtedy prehrával o gól. Aj napriek tomu som dúfal, že sa mu v druhom polčase podarí stratu zmazať. Po záverečnom hvizde v našom zápase proti Interu som sa pozrel na veľkú obrazovku a okamžite som si všimol, že výsledok zápasu v Amsterdame sa vôbec nezmenil. Cítil som veľké sklamanie. Myslím si, že je veľká škoda, že Ajax nebude hrať vo vyraďovacej fáze. Podľa mňa mužstvo Ajaxu rozbil práve zápas proti Chelsea. Malo sa to skončiť úplne inak."

Inter

"Musel nás poraziť, aby pokračoval vo svojom dobrodružstve v Lige Majstrov. V priebehu zápasu to bolo veľmi jasne vidieť. Talianski hráči vrhli všetko do útoku a to vytvorilo veľa otvoreného priestoru. Keď som vybehol na trávnik, hralo sa mi príjemne. Mohli sme naplno využívať voľný priestor a predovšetkým v protiútokoch. Tréner mi doprial oddych. Podobne postupoval s inými hráčmi. Až do určitého bodu v druhom polčase nebolo potrebné, aby som išiel na trávnik."

Nasledujúce zápasy Barcelony

"Nie som si istý, ale myslím si, že tento oddych mal veľa spoločného s nadchádzajúcimi zápasmi. Tento víkend hráme s Realom Sociedad. Barcelone sa s týmto súperom hrá zvyčajne ťažko. Potom budeme mať trochu času, aby sme sa pripravili na El Clásico."

Španielsky jazyk

"Moja španielčina je celkom dobrá, najmä základy. Potrebujem však trochu času. Rád navštevujem hodiny, ale bohužiaľ nie vždy mám čas. V každom prípade na základnej úrovni rozumiem všetkému. Nemám na výber, pretože spoluhráči hovoria týmto jazykom. Rozumiem im celkom dobre. Keď mám nejaký problém, tak mi pomôžu po anglicky. Okrem toho musím povedať, že si veľmi užívať život v takom meste ako Barcelona."

zdroj: elfvoetbal.nl
foto: fcbarcelona.com

Messinho

top komentár
76
2019-12-12 21:19:50

Nejlepší přestup za poslední roky, kéž by takových bylo více.

PatrikFCB

top komentár
50
2019-12-12 21:46:08

Ked sa za 6 mesiacov naucite lepsie po spanielsky ako Bale za 6 rokov

emiliano

22
2019-12-13 07:58:00

Super hráč, nech ešte pridá streľbu zo strednej vzdialenosti bude to nedostižný, kompletný záložník. Dobre sa na neho díva - perfektné vedenie lopty, presné prihrávky, rýchly, suverénne prejde cez líniu, včas sa vráti, nedáva lopty zbytočne dozadu, aj keď je atakovaný, má prehľad, nestratí rozvahu ani v hustom priestore...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.