Novinkou v zostave Barcy bol na Anoete Jordi Alba. Rodák z L'Hospital sa vrátil po viac ako šiestich týždňoch, ktoré potreboval na doliečenie svalového zranenia lýtkového svalu. Nehral od 5. novembra, keď Katalánci doma remizovali so Sláviou 0:0. 

Prítomnosť Jordiho Albu znamenala pre FC Barcelona návrat klasickej obrannej štvorice, od ktorej si tréner nesmierne veľa sľuboval. Krajnému obrancovi však, prirodzene, chvíľu trvalo, kým sa opäť našiel na svojej pozícii a počas prvých minútach bol menej výrazný. Veľký vplyv mal však na tom aj tlak Realu Sociedad, ktorý jeho hráči vyvíjali od prvých minút. Alba musel navyše dávať veľký pozor na Portua, ktorý nastúpil na pravom krídle. 

Trvalo takmer dvadsať minút, kým sa dostal prvý raz do spoločnej akcie s Lionelom Messim, no Argentínčan jeho center nedokázal využiť. 

Jordi sa od prvej do poslednej minúty koncentroval na svoje defenzívne povinnosti a bol dôležitý pre zachovanie rovnováhy. Predstavoval kľúčového hráča vo chvíľach, keď tím vyzeral zraniteľne. 

Po zmene strán sa ho rozhodol Valverde stiahnuť a do hry poslal ďalšieho futbalistu, ktorý sa vrátil po zranení - nahradil ho Nélson Semedo. Albov návrat je skvelou správou. 

Zdroj: sport
Foto: sport

maryann

8
2019-12-14 20:26:35

Velmi dobre striedanie rozohrat sa museli obaja na EC.

totelcamp

0
2019-12-15 15:24:20

Strasne zle hral. Odovzdaval loptu superovi, vykopol loptu zon16ky superovi do sestnastky, zmateny, strateny chaosak. Nahodo sa ho dotkli, zahral hned velku smrt, potom reklamoval rozhodcovi. To co sa deje nanihrisku sa ho nezaujimalo, len picoval do rozhodcu. Ja nechcem pozerat futbal taky ked futbalisti sa hraju na manekinky.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.