Legendárny Carles Puyol bol kapitánom mužstva, ktoré sa navždy zapísalo do histórie futbalu. Barcelona v roku 2009 získala až rekordných 6 trofejí. Carles Puyol po desiatich rokoch poskytol rozhovor pre katalánsky denník Mundo Deportivo, v ktorom si zaspomínal na každý titul, ktorý vyhral a podelil sa o niektoré anekdoty.

Výročie sextetu

"Keď ide o toto výročie, prvá vec, ktorá mi príde na um, je fakt, že získať ten sextet bolo nesmierne ťažké. Dokázali sme niečo naozaj veľké. Žiadne iné mužstvo to nedokázalo. Najviac si pamätám spôsob, akým sme ho dosiahli a atmosféru v šatni. Boli sme skupina hráčov, ktorí si užívali hru. Celkovo sme súťažili. Spôsob, akým sme tento úspech dosiahli, bol skutočne revolučný. Z ofenzívneho aspektu sme prekvapili všetkých, ale takisto sme sa líšili v defenzívnej hre. Naša hra v presingu bola prekvapivá."

Copa del Rey

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Didalop

15
2019-12-20 22:56:46

Rok po tomto triumfe som pozeral zostrih z finalovych zapasov v utrobach Camp Nou. Islo to po celej stene, ako reklama, z lava do prava. Skvele ozvucenie, bola to bomba. Strasne zimomriavky som mal. Sedel som tam asi pol hodinu a pozeral to znova a znova... Ach jo.

kov3

0
2019-12-21 12:46:34

Keby si taký zostrih pozeral aj zo súčasnosti, asi by si mal tie zimomriavky tiež...Ach jo...

Didalop

0
2019-12-21 14:06:49

No, to je mozne... A aj tlak by mi rychlo stupol.

galibier

25
2019-12-21 05:29:18

Bola to vynimocna generacia hracov s trenerom ktory do sveta fubalu priniesol nieco nove,nieco na co v tej dobe nebola este ziadna protizbran,preto polemika zvecsa pred zapasmi nebola o tom ci vyhrame,ale len o kolko...toto muzstvo bola futbalova a golova masineria ktora slapala s chirurgickou presnostou,ked clovek sadol k telke a pozeral mal radost a pocity ake fanusik moze maximalne prezivat...fandim roky v dobrom aj v zlom,radujem sa,smutim,aj kkritizujem a ako asi vecsina fanusikov na tomto fore si bohuzial myslim ze takuto generaciu hracov bolo mozne poskladat len raz ...tito chlapci zostanu navzdy v nasich ociach a srdciach ako hrdinovia a legendy,som rad ze som mohol zazit ich zapasy ktore pisali historiu kluboveho aj svetoveho futbalu.Visca el Barca!

Federer

1
2019-12-21 15:06:30

Teraz tu nikto nenapíše že aj Puyol hovorí o "trpení".

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.