Bývalý hráč FC Barcelona Pedro Rodrígez poskytol rozhovor pre noviny L’Esportiu. Útočník hovoril napríklad o sezóne sextetu, o svojej futbalovej evolúcii či o možnom návrate na Camp Nou.

Návrat do Barcelony

"Ak mi niekto zavolá, nechám všetko tak (smiech). V priebehu sezóny, keď som hral proti Barcelone, po rozhovore s trénerom si videl takúto príležitosť. Dvere sa však veľmi rýchlo zatvorili. V súčasnosti neviem, čo so mnou bude, viem len to, že na konci sezóny mi končí zmluva s Chelsea."

Prestup do West Hamu

"Neviem, uvidíme... Určite sa tu chcem pri futbale naďalej dobre baviť."

Od Pedrita k Pedrovi

"Keď som odišiel do Anglicka, nebol som tou istou osobou ako keď som sa pripojil k Barcelone. Viem, že z Barcy som si vzal viac priateľov a sympatií, než titulov."

Klubové majstrovstvá sveta v Abú Dhabí

"Nemôžem na to zabudnúť, emócie sa ma zmocnia už len pri pomyslení na to. Bola to jedna z najoslavovanejších výhier a najlepší gól môjho života, prinajmenšom najdôležitejší. Som šťastný, že som bol súčasťou tohto tímu a mal som to šťastie zažiť tieto dni a roky. Uplynulo už 10 rokov? Všetko beží tak rýchlo, ale taký je život. Toto sú jedinečné spomienky, niekedy sa zdá, že je to sen."

Ak by mu niekto povedal, že jeho kariéra bude taká?

"Povedal by som mu, že je opitý alebo blázon. Ako by som si vedel predstaviť takú peknú kariéru? Je to nemožné. O tomto človek ani len nesníva. Aj teraz sa obzerám späť a kladiem si otázku, či sa to stalo. Bolo to neuveriteľné."

Zaslúžil si si to?

"Mal som šťastie, že som natrafil na Pepa Guardiolu a na skupinu neuveriteľných hráčov: Messiho, Valdésa, Xaviho, Iniestu, Villu... Šťastie však nepríde len tak samé, ako hovoril Luis Aragonés, na to sa napracujete. Poznám však ľudí, čo kvôli niečomu vynaložili množstvo úsilia a neboli odmenení. Keď som hrával napríklad v Reus, takúto kariéru som si nepredstavoval. Pred tým ako som hral na San Sire, hrával som len na malých štadiónoch."

Začiatky

"Rád spomínam na to, odkiaľ pochádzam, na časy v San Isidro, v Tenerife, keď som mal 16 rokov a hral som s hráčmi vo veku môjho otca. Tréner Toni Ayala mi hovoril: 'Skáč, Pedrito, skáč...' Chudák sa bál, že jeden zákrok mi zlomí nohu."

Guardiola

"Veľa sme obetovali, do hry sme vkladali množstvo úsilia. Preto sme niektoré trofeje vyhrali tak netrpezlivo. Spomínam si, keď nám Pep Guardiola hovoril, že nám prepáči všetko, len nie nedostatok úsilia. Veľmi na nás tlačil. Nielen v Barcelone B. Odo mňa vyžadoval intenzívnu obranu. Pamätám si, keď mi v zápasoch proti Interu vždy hovoril: 'Postaraj sa o krajného obrancu, aby sa nedostal vyššie. Keď sa rozptýli, zabehni za neho'. Takže som sa zaoberal skôr bránením, než ofenzívou až do momentu, kedy sa mi podarilo cez neho prejsť. Myslím si, že takýmto spôsobom som strelil niekoľko gólov. Pep mal vždy pravdu (smiech). Práca a každodenné úsilie mi umožnili stať sa čoraz lepším. K tomu sa pridala ambícia, aby som robil všetko dobre. Nikdy som si nemyslel, že niečo dostanem ako darček, nemal som žiadne špeciálne schopnosti. Je to otázka práce, pravdou je tiež, že v konkrétnych momentoch som mal šťastie."

Messi

"Ako by som sa mohol považovať za lepšieho ako Xavi? Pre mňa bolo vždy jasné, že som v tíme na to, by som pomáhal. Všetci vedeli, aká bola naša úloha. Leo bol ponad všetkými, ale nehrali sme pre neho, ale s ním po jeho boku. Pamätám si, že keď som mu dobre prihral, on strelil gól (aj keď zvyčajne to bolo naopak) a poďakoval mi. Ja som si pomyslel: 'To je ďakujem tebe, že si tak dobrý!'. Leo bol vždy veľkorysý, pomáhal nám svojským spôsobom a my jemu našim vlastným. Je to skvelý spoluhráč, výnimočný človek. Veľa sme spolu prežili. Ja som musel behať viac ako ostatní, ale bol som šťastný. Naozaj som si to užíval."

Odchod z Barcelony

"Nehral som toľko, koľko som chcel a objavila sa šanca. Nemám sa na čo sťažovať, zvlášť pri Luisovi Enriquem, ktorý bol ku mne vždy úprimný. Veci nastavil jasným spôsobom, nikdy ma neoklamal. Bolo jasné, že pri Neymarovi, Messim a Suarezovi nezostane pre mňa dostatok minút bez ohľadu na to, koľko by som bojoval. Cítim, že nikdy som nebol zbabelcom. Od detstva som bol na trávniku aj mimo neho odvážny a bojoval som."

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

GabrielSVK

top komentár
46
2019-12-28 12:27:49

Ďakujeme za všetko. Si skvelý hráč.

Federer

15
2019-12-28 14:00:23

Jediný hráč na svete ktorý dal v jednom roku góly vo všetkých 6 súťažiach ! A ten gól na MS klubov z pol ihriska takým falšom ... Minúta 3:10 https://www.youtube.com/...

Hans

14
2019-12-28 16:23:17

Jeden z najlepších krídelnikov akého sme mali. Fantastický a šikovný hráč ale príchod Neymara ho odstavil na druhú koľaj.

gabo

2
2019-12-29 10:23:47

Nej podstatnější informace celého článku,všechno vám odpustím,jen ne nedostatek úsilí (Pep),srovnáváte !

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.