Najlepším francúzskym futbalistom roka sa po druhýkrát v rade stal Kylian Mbappé. Na pódiu sa ocitli aj Karim Benzema z Realu Madrid a Antoine Griezmann z Barcelony.

Útočník PSG získal v hlasovaní 130 bodov, kým Benzema nazbieral 100 bodov a Griezmann 44. Na ďalších miestach sa ocitli Hugo Lloris (36 bodov), Clement Lenglet a N’Golo Kante (po 27 bodov). Stojí za zmienku, že Lilian Thuram umiestnil obrancu Barcelony vo svojom hlasovaní na prvé miesto. Na zozname Vincenta Guerina obsadil druhé miesto. Na treťom mieste sa ocitol v hlasovaní Luisa Fernándeza, Jeana Francois Lariosa, Alaina Rochea a Thierryho Henryho. Laurant Blanc či Karim Benzema mu priradili piatu pozíciu.

Antoine Griezmann zas hlasoval za Benzemu, Mbappého, Llorisa, Lengleta a Ben Yeddera. Útočníka na prvé miesto svojho zoznamu dosadil legendárny Maxime Bossis.

Ocenenie pre najlepšieho francúzskeho futbalistu sa udeľuje od roku 1958. Anketu má na starosti France Football a hlasujú sami nominovaní ako aj šéfredaktor novín a vybraní hlasujúci. Do úvahy sa berú dosiahnuté individuálne a tímové úspechy, úroveň hráča, osobnosť či jeho vplyv na hru.

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.