Bývalý kapitán FC Barcelona Andrés Iniesta a taktiež Thomas Vermaelen, David Villa a Sergi Samper získali s mužstvom Vissel Kobe svoju prvú trofej. Pri príležitosti otvorenia Olympijského štadióna v Tokiu ich mužstvo porazilo Kashimu Antlers 2:0 a siahlo na Pohár Cisára. Vďaka tomu sa Vissel Kobe kvalifikoval do ázijskej ligy majstrov na rok 2020.

Iniesta hrá svoju druhú sezónu vo farbách japonského tímu a teraz získal svoju prvú trofej od odchodu z Barcelony. Dovedna ich má na svojom konte už 36. Vo finálovom zápase 99. edície Pohára cisára Vissel Kobe čelil Kashima Antlers (8 titulov v Japonsku a 5 japonských pohárov). Súper Vissel nemal nárok a prehral 2:0. Góly padli už v prvom polčase. Najprv si strelil vlastný gól Tomoya Inuka (18. minúta) a potom sa na streleckú listinu zapísal aj Noriaki Fujimoto (38. minúta).

Andrés Iniesta odohral 88. minúte. Celý zápas si do štatistík pripísal Thomas Vermaelen, ktorý hral pravého stopéra v ambicióznom rozostavení 3-4-3. Sergi Samper sa v nominácii na tento zápas nenachádzal a David Villa sa mohol rozlúčiť s futbalovou kariérou, keď v 90. minúte vystriedal Lukasa Podolskeho. Pripomenieme, že Villu v posledných týždňoch trápilo zranenie a na zápas nebol 100% v poriadku.

Zápas z tribún Olympijského štadióna sledoval osobne aj prezident firmy Rakuten, hlavného sponzora FC Barcelona a majiteľ klubu Vissel Kobe Hiroshi Mikitani. S určitosťou bol spokojný s úspechom svojho mužstva, ktoré v japonskej lige sklamalo a obsadilo iba 7. miesto.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.