Španielska tlač informuje, že Asociácia španielskych futbalistov (AFE) predložila znalecký posudok, z ktorého vyplýva, že Neymar má v súdnom spore s Barcelonou pravdu. Katalánsky klub nie je spokojný s tým, že organizácia zasahuje do tejto záležitosti. Túto expertízu pritom vypracovala tá istá spoločnosť, ktorá zastupuje Artura Vidala v jeho žalobe voči Barcelone.

V prebiehajúcom súdnom spore s Barcelonou získal Neymar na svoju stranu nečakaného spojenca v podobe Asociácie španielskych futbalistov. Denník ABC informuje, že organizácia nechala vypracovať expertízu, z ktorej vyplynulo, že Brazílčan má v súdnom spore s Barcelonou pravdu.

ABC uvádza, že analýzu vypracovala madridská spoločnosť Laffer Abogados, ktorá sa zaoberá ochranou záujmov Neymara. Denník naznačuje, že tá istá spoločnosť stojí za žalobou Artura Vidala voči Barcelone, ktorý sa domáha vyplatenia bonusu vo výške 2,4 milióna eur. Pripomenieme, že Výbor La Ligy ako aj AFE v tomto prípade žalobu Čiľana zamietli.

Znalecký posudok v prípade Neymara sa týka jeho žaloby vo veci nevyplatenia bonusu za podpis v prípade predĺženia zmluvy vo výške 43,6 milióna eur. Blaugranas mali bonus vyplatiť pred 31. júlom 2017, ale Neymar sa rozhodol odísť do PSG a vyplatil odstupnú klauzulu. Klub dospel k záveru, že spomínaný bonus nemusí vyplatiť, pretože podmienky zmluvy boli porušené.

Podľa Barcelony ide o nezvyčajnú záležitosť, aby AFE predstavila svoj znalecký posudok, čím porušuje svoju inštitucionálnu úlohu. ABC tvrdí, že Barcelona je názoru, že AFE nemala akceptovať províziu spoločnosti Laffer a ani zasahovať do súkromných sporov. Podľa katalánskeho klubu je ochrana hráčov jedna vec a druhá vec je prezentovať znalecké posudky na vyžiadanie kancelárie.

AFE však popiera, že v spore zvýhodňuje niektorú zo strán: "Nikdy nie sme proti klubu alebo proti hráčovi. Boli sme poprosení o interpretáciu článku obsiahnutého v kolektívnej zmluve a poskytli sme náš pohľad v súlade so zákonom," ubezpečil Gonzalo de Medinilla, jeden z poradcov asociácie. Barcelona je presvedčená, že súdy sa nakoniec priklonia na jej stranu, ale intervencia AFE ju nemilo prekvapila.

zdroj: ABC
foto: fcbarcelona.com

gabo

-10
2020-01-08 09:21:05

Madrid

MrCrowley

11
2020-01-08 09:41:23

Irán/Irak začali v noci bombardovať Trampove základne v Iraku a zrejme to rozšíria na celý región; zápasy sa majú hrať v Saudskej Arábii/tam je us základní ozaj mrte/ v meste Jidda blízko Mekky čo je na druhej strane polostrova pri Červenom mori, no uvidíme či bezpečnosť hráčov zvíťazí nad lžou a nenávisťou....

Ladislav

16
2020-01-08 10:18:35

Jestli očekáváš, že se přesunou MS tak nebuď naivní. Katar už tam staví stadiony za miliardy kdyby to přesunuli tak by se FIFA nedoplatila.

kluc

4
2020-01-08 10:31:08

Keď sú v Barcelone sprostý a navrhnú mu novú zmluvu s 220m. klauzulou a ešte mu dajú bonus 40m.....to bol najväčší fail....ani by som sa nečudoval keby Neymar bol s PSG predtým dohodnutý že podpíšem zmluvu s nízkou výkupnou aby mi vyplatili ešte aj bonus a mesiac na to ma kúpite, Neymar zarobené, PSG kúpi "lacno" a samozrejme Barcelona skončí najhoršie...

Jhonys

12
2020-01-08 14:10:01

220 milionů ale tehdy nebylo bráno za nízkou klauzuli :D jasně, teď zpětně se to tak jeví, ale do té doby se reálně příliš neuvažovalo o tom, že by takovou sumu byl někdo ochoten vyplatit.

kluc

2
2020-01-08 16:47:04

V tom čase mali aj horší hráči vyššie výkupné klauzuly, len tak pre istotu, a nie vtedy 3. najlepšiemu hráčovi sveta dajú 200m.

2sjr

1
2020-01-08 19:26:32

Tak hádam si to Neymar užil že bol najdrahší nákup. Hodnota mu klesla ako novému autu po predaji.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.