V médiách panuje po zápase s Atléticom Madrid doslova šialenstvo. Viaceré hovoria o tom, že Xavi Hernández sa môže stať trénerom FC Barcelona už v priebehu niekoľkých hodín. Ide ale o neoverené správy, tak sa nechajme prekvapiť, čo sa nakoniec v skutočnosti stane. Madridský denník Marca zašiel ešte ďalej a zamyslel sa nad problémami, ktoré odchovanec La Masie musí vyriešiť po svojom príchode na Camp Nou.

Vzťahy s bývalými spoluhráčmi

Až 8 hráčov, ktorí v súčasnosti hrávajú v Barcelone, sú bývalými Xaviho spoluhráčmi: Messi, Piqué, Alba, Suarez, ter Stegen, Sergi Roberto, Rakitić a Busquets. Predovšetkým s posledným menovaným udržuje Xavi veľmi dobré vzťahy, čo môže byť problém v súvislosti s jeho trénovaním. Kritizovať dobrých kamarátov totiž nie je nikdy jednoduché. Xavi sa takisto musí rozhodnúť, či postaví Sergiho Roberta nad Semeda a akú úlohu pridelí Rakitićovi.

Znovuzískanie štýlu

Barcelona sa pod Valverdeho vedením odklonila od svojho herného štýlu a Xaviho úlohou bude postarať sa o návrat do starých koľají, aby mužstvo hralo opätovne s vysokým presingom, vynaložilo v zápasoch množstvo úsilia, vylepšilo vyvážanie lopty, iniciovalo akcie cez krajných obrancov a zrýchlilo cirkuláciu lopty.

Vzťahy s vedením

Je známe, že Xavi plánoval v nadchádzajúcich voľbách podporiť iného kandidáta, než toho, koho si zvolilo súčasné vedenie. Jeho vzťahy s Bartomeuom a súčasným vedením neboli ideálne ani v momente odchodu z Camp Nou. Pokiaľ sa teraz vráti do Barcelony, bude si s tým musieť poradiť.

Nutnosť príchodu útočníka

Operácia Suareza je problém, s ktorým sa treba vysporiadať. Je potrebné nájsť na prestupovom trhu niekoho, kto ho nahradí, ale to nie je jednoduché, pokiaľ sa klub nerozhodne kúpiť špičkového hráča za veľký balík. Katalánsky denník Sport však dnes informoval, že Barcelona počas januára neplánuje kúpu žiadneho ofenzívneho hráča, takže tento problém je potrebné vyriešiť iným spôsobom.

Dostať La Masiu do popredia

Xavi musí rozhodnúť o Ansu Fatim a Carlesovi Pérezovi. Okrem toho bude musieť vyriešiť situáciu Riquiho Puiga. Debata o tom, že by sa mal pripojiť k prvému tímu, prebieha už veľmi dlho a zdá sa, že situácia záložníka sa môže po príchode Xaviho zmeniť.

Úloha Artura Vidala

Čiľan patrí v tejto sezóne medzi hráčov, ktorí si zaslúžia hrať. Jeho štýl je však v rozpore s Xaviho filozofiou a zdá sa, že Vidal to bude mať s prispôsobením sa požiadavkám nového trénera ťažké.

Využitie Griezmannových schopností

Valverde si s tým problémom nedokázal poradiť. Francúz má dobré výsledky, ale jeho výkony nezanechávajú uspokojivý dojem, taký, aký sa od neho očakáva. Xavi sa musí postarať o to, aby sa Francúz viac zapájal do hry a mal na zápasy väčší vplyv.

Pokúsiť sa prinavrátiť fanúšikom radosť

Barcelona je lídrom La Ligy a do vyraďovačky Ligy Majstrov postúpila z prvého miesta v skupine, ale takmer počas celej sezóny sa mužstvo prezentuje slabšou hrou a priveľa zakopnutí vyvolalo v radoch culés pesimizmus. Xavi sa musí pokúsiť zmeniť náladu medzi fanúšikmi Blaugranas k lepšiemu.

zdroj: marca.com
foto: facebook

Mascherano

29
2020-01-12 12:51:48

Xavi čím skôr tu budeš tým lepšie sa nám fanúšikom bude lepšie spávať

kacejik

21
2020-01-12 13:00:07

Xavi dúfam že prídeš, netrpezlivo ťa očakávame, bolo by to pohladenie po duši.

vondeylen

23
2020-01-12 13:05:06

Takú nedeľu plnú pozitívnej nádeje som už dlho nemal...)

popo118

15
2020-01-12 13:12:57

Tu sa pise o tom jakeby to bola jasna vec ze pride Xavi. Ale nezabudajte ze barto a valve to je inac spriahnuty tim takze nerobte si iluzie.

bulldozer

15
2020-01-12 13:19:03

Podla Xaviho vyjadreni tomu neverim ze pride.

Vladinko

-3
2020-01-12 13:20:44

Tak a som veľmi zvedavý ako budú reagovať fanúšikovia ak sa náhodou nebude dariť- o pár mesiacov urobia svojimi vyjadreniami aj z klubovej legendy obyčajnú nulu

lovefootball

3
2020-01-12 13:21:05

Xavi accepts the challenge of the Barça bench, although he prefers to join at the end of the season.
Negotiations are still open and the Barça delegation hopes to close the signing of Xavi and his immediate arrival

Tomy11

-5
2020-01-12 14:00:29

Ja by som bol za aby aktualny ročník dokončil Valverdem (ligu by mal zvládnuť aspoň) a do nového ročníka podpísať Koemana.
Xaviho mám rád určite do budúcna bude trenerom barcelony ale podla mna je lepsie ak počkame na Koemana je to velmi skusený a dobrý tréner.

PETERKRIZAN

1
2020-01-12 15:04:08

Po tom co sa stalo,je to takmer nemožné,myslim,ze valverde odstupi sam,ine si neviem predstaviť,vážna chyba sa udiala,buď ho mali odvolať,alebo nechať,ale takto?

Pader

1
2020-01-12 15:04:34

ja by som radšej obetoval teraz najbližší zápas, ktorý dúfam že Granada zvládne tak ako prvý proti nám v tejto sezóne a že Valverde pôjde definitívne do preč, teraz sa to pod ním trasie ako nikdy predtým takže to treba využiť, ak by sme stratili titul čo len o tie 3 body tak by to bol stále úspech, ak by sme pod novým trenérom hrali lepšie

Cafu

-1
2020-01-12 14:29:52

Problémom Barcelony sú bývalý spoluhráči Xaviho , ktorý sú už za zenitom výkonnosti a majú ešte dlhodobé zmluvy a neverím, že ich Xavi odstaví a nahradí perspektivnejsimi hráčmi.

PETERKRIZAN

0
2020-01-12 16:12:19

Ešte ani neprišiel a už ma problem

Vili

0
2020-01-12 16:26:34

utočnika netreba kúpiť, mal by is griezmann do stredu utoku, nechať mu väčšiu voľnosť, na lavej strane by mohol byť dembele alebo carles perez
napravo messi
je potrebné kúpiť stredného obrancu, pique je starý a mal by ísť radšej za prezidenta, umtiti po zranení sa nevie dostať do toho čo hral kedysi a mal by odísť, lenglet potrebuje ešte veľa hrávať aby nadobudol skúsenosti, ale z neho môže niečo byť
treba aby prišiel Grimaldo na post lavého obrancu, jordi už nie je najmladší ale toto sa može stať dajme tomu v lete 2021 alebo 2022
ale hlavne treba vyriešiť pravého obrancu, semedo chce ísť preč a roberto je záložník
hlavne netreba nikoho kupovať do zálohy, stačí ak príde puig, ktorž by mal hrávať a naberať skúsenosti s de jongom a arturom... oriol busquets by mohol nahradiť svojho brata.... najlepšie by bolo sa začať viac orientovať na la masiu....
ale to je môj názor, neviem, čo vy na to?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.