Bývalý hráč či futbalista a v súčasnosti spolupracovník španielskych médií Jorge Valdano sa vyjadril k aktuálnej situácii v Barcelone. Médiá tvrdia, že Katalánci chcú Ernesta Valverdeho prepustiť a na jeho miesto dosadiť Xaviho.

Semifinále proti Atléticu

"Pred niekoľkými dňami som hovoril, že Atlético umučí Barcelonu na smrť. Atlético naozaj vyhralo, ale ja som sa mýlil. V tomto prípade bol mučeníkom práve madridský tím. To mučenie trvalo prakticky 70 minút. Potom sa však mužstvo Diega Simeoneho zbláznilo. Pomohla odvaha, hrdosť aj hnev. Všetky veci, ktoré tento tím charakterizujú. Podarilo sa im otočiť priebeh prehraného zápasu."

Xavi trénerom?

"Veľmi ma prekvapuje celý ten prístup Barcelony k Xavimu. Celá táto záležitosť by sa pre Barcelonu mala skončiť dobre. V prípade zlého konca, súčasný tréner bude touto záležitosťou poznačený a zároveň nebude existovať žiadne alternatívne riešenie."

"S veľkou pozornosťou som čakal na dnešné správy. Predstavoval som si všetko, čo musí Ernesto Valverde v tejto chvíli cítiť, pretože tieto správy sa dostávajú aj k nemu. Je to záležitosť, ktorú je veľmi ťažké vyriešiť, ak sa Xavi k Barcelone nakoniec nepridá už teraz."

Nový tréner to nebude mať jednoduché

"Pokiaľ Xavi nakoniec príde, je potrebné pamätať na to, že zmeny v strede sezóny sú veľmi komplikované. Bude to ťažké pre Barcelonu ako aj pre samotného Xaviho. Rozhodne má odpoveď na mnoho otázok, tento klub pozná naspamäť, ale vyriešiť problémy v polovici sezóny je veľmi ťažké."

zdroj: Onda Cero
foto: facebook

PETERKRIZAN

-10
2020-01-12 17:51:10

Hotove blaznovstvo tato situacia,valveede vo funkcii a hľadáme dobrovolneho samovraha,ked je polka muzstva zranena a dalsia polovica z formy,a ideme obetovať xaviho,lebo keď odmietne,stabe sa zradcom barce a ked neyspeje tak vyvrheľom,si viem už zuvo predstaviť ak postaví v prvom zápase rakitica ci busquetsa

erdzo

7
2020-01-12 19:54:38

Ak by to teraz Xavi zoral tak by bol blázon. Očakáva sa od neho bohužiaľ strašne veľa a on je dostatočne inteligentný a rozumný aby to nezobral. Je veľa prípadou keď geniálny futbalisti boli/sú zlý tréneri alebo naopak zlý futbalisti sú/boli geniálny tréneri. Tým že by to zobral by si poškodil celú trénerskú kariéru, jedna vec je že nám skoro žiadne skúsenosti a druhá že je polka sezóny s týmom, ktorý je fyzicky nepripravené na sezónu, s hráčmi bez formy, ktorý nevedia čo hrať a chýba im odvaha aby šli do rizika a tak hrajú len na istotu do zadu. A keď sa niečo pokazí tak kvôli chýbajúcemu pressingu je lopta u súpera a útok na našu bránu. Len blázon by sa ujal potápajúceho mužstva s nevyrovnanými výkonmi (keď má Barcelona svoj deň tak stále dokáže valcovať a hrať vyrovnane s najlepšími mužstvami Európy). Toto vedenie dotiahlo do Barcelony hráčov za stovky miliónov bez výsledkov. Barcelona sa už stáva pomaly mužstvom za zenitom, ktoré potrebuje výraznú prestavbu, potrebuje aby odišli hráči ako Rakitič, Pique, Busquets, Suaréz, Alba, Vidal a miesto nich adekvátne náhrady. Barcelona potrebuje omladiť káder hráčmi, ktorý sú hladný po víťazstvách a neboja sa isť do rizika a stratiť loptu s tým že vedia že ostatný za nich zamakajú a získajú pressingom loptu späť.

mazanyhrac

0
2020-01-12 20:28:16

Je to člověk spojený s realem, tak co by neprihorsil ;)

Koeman1993

3
2020-01-12 22:45:01

Aspoň si Bartomeau a Valverde zjedia, čo navarili. Bartomeau preto, lebo mal Valverdeho vyhodiť, keď už nie po vypadnutí s Liverpoolom, tak po prehre s Valenciou... A Valverde zničil niekoľko hráčov, teraz má Suarez po sezóne a náš tréner nemá adekvátnu náhradu, lebo mladí sedia na lavičke... Držím palce páni... ????

Koeman1993

0
2020-01-12 22:45:49

.. ???? tam malo byť

Koeman1993

0
2020-01-12 22:46:28

Mal tam byť smejko..

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.