Xavi Hernández predstaviteľov Barcelony informoval, že Barcelonu už teraz v januári ako tréner neprevezme. Nevylúčil letný príchod, ale v súčasnosti je to nemožné.

Madridský denník Marca sa pozrel bližšie na 5 hlavných dôvodov, ktoré Xaviho viedli k tomu, aby ponuku FC Barcelona nateraz odmietol.

1. Chce to čistý štart

Toto je hlavný dôvod. Xavi si je vedomý toho, že trénerom FC Barcelona sa stane skôr či neskôr. A z tohto dôvodu chce svoj nový športový projekt odštartovať na začiatku sezóny, kde bude mať oveľa viac času na prípravu, než teraz v polovici sezóny, kedy panuje chaos.

2. Rešpekt voči Valverdemu

Xavi miluje futbal a o súčasnom trénerovi FC Barcelona Ernestovi Valverdem má vysokú mienku. Vzhľadom na to, že vie, že raz bude trénerom Barcelony, Xavi si je vedomý toho, že vytlačiť Valverdeho z trénerskej stoličky takýmto spôsobom nie je veľmi múdre rozhodnutie.

3. Rešpekt voči Al-Sadd

Katarský klub umožnil Xavimu odštartovať svoju trénerskú kariéru a už tohto dôvodu si chce so svojim súčasným zamestnávateľom udržať dobré vzťahy. Súčasný kontrakt má platný do roku 2021. Prvotne zamýšľal zmluvu naplniť a potom sa stať trénerom reprezentáciu Kataru. No prišla možnosť trénovať Barcelonu.

4. Oddanosť voči hráčom

Hoci má Xavi možnosť trénovať Barcelonu už teraz, jeho mužstvo Al-Sadd čaká tento piatok finálový zápas pohára Kataru proti Al-Duhail, najlepšiemu klubu v krajine a preto nechce zradiť svojich hráčov. Takisto má možnosť získať druhú trofej vo svojej trénerskej kariére potom, ako počas uplynulého leta vyhral superpohár.

5. Morálny záväzok voči Víctorovi Fontovi

Xavi nemá vyslovene zlé vzťahy so súčasným vedením na čele s prezidentom Josepom Mariom Bartomeuom, ale posledné rozhovory s Ericom Abidalom a Oscarom Grauom to len potvrdili, no už predtým uzavrel dohodu s Víctorom Fontom, kandidátom na prezidenta v najbližších voľbách. Tie sú na programe v roku 2021 a Xavi sa trénerom Barcelony chce stať práve vtedy. Teda aspoň taký bol pôvodný plán.

zdroj: marca.com
foto: youtube.com

LaBrie

top komentár
53
2020-01-13 10:07:46

Xavi je rozumny, vie preco to robi tak, ako to robi......

Lukahimself

32
2020-01-13 10:10:24

říkal Xavi včera u piva, že toto je oněch 5 důvodů :-D

cruyff

-17
2020-01-13 12:16:01

nech sa páči..culés, ..tu sa ukázalo v plnej paráde, akých amatérov máme vo vedení, včetne športovej partie na čele s Abidalom, ktorého si nesmierne vážim, vďaka tomu čo všetko prežil a ako sa k nemu zachovalo vedenie...keď sa po prehratom zápase s ATM dostalo hneď do médii, že Abi sedí u Xaviho a jednajú o jeho okamžitom príchode do FCB, tak som tomu nechcel veriť, až dokiaľ sa vyjadril Velverde o celej tejto story....PODRAZ AKO SVIŇA, iné prirovnanie k tomu, čo predviedli trenerovi, napriek tomu, že tréner poberal vysokú dôveru kabíny...konšpiračne mediálizované teórie urobili medvediu službu neprajníkom klubu FCB...nenávisť mnohých cules fcb voči Velverdemu, nepozná hranice a je až zarážajúci ich obsah...to asi klub ešte nezažil...amatérsky prístup Abi a spol. rozpútal chaos, ktorý je pre mňa neospravedlniteľný...diplomácia im asi nič nehovori...mnohí tu píšu o sebareflexii trenera...TOTALNY NEZMYSEL....viete čo je to ZODPOVEDNOSŤ voči klubu..hráčom a culés, ktorý to myslia s klubom vážne....tak ako to bolo s Cruijffom, ktorý sa aj napriek vyhadzovu od Rosella vyjadril,,VERNÝ FCB AŽ DO KONCA ŽIVOTA...ak sa takto vedenie prezentuje na verejnosti, tak sa bude k nám báť prísť pomôcť nejaký srdciar...vedel som aký je Xavi a trocha som aj predpokladal, že sa vyjadrí podobným spôsobom ako sa vyjadril..bol by futbalový samovrah, ak by došlo k okamžitej výmene trénera..uťčite prebiehala aj komunákacia medzi Xavim a hráčmi a výsledok nemohol byť iný...je podstatná nefalšovaná podpora Velverdemu od ľudí, ktorý veria tomu, čo hovorí kabína...za to čo sa odohráva v klube, pod akým tlakom musí trénovať Valverde, by som mu dal metál...teraz sú už velké tlaky aj na vedenie, lebo už ked sa aj INIESTA vyjadril, že sa vedenie zachovalo TROCHA ,,nepekne,, tak to už je signál, že ten chaos im už prerastá cez hlavu....držím palce VALVERDEMU a celej kabíne, aj ked ten zásah do jeho osoby, je veľký...v tej sezone, ked končil LUCHO, som sa mnohokrát vyjadril, že príde doba temna..nikdy som nepísal, že Lucho je zodpovedný za úpadok v fcb, on bol toho súčasťou...prečo? napíšte mi, čo sa zlepšilo, od kedy odišiel?? dnes sme svedkami toho ,,USPECHU,,...ani si neviem predstaviť, čo bude pokračovať...visca

Milan87

-6
2020-01-13 15:37:19

Suhlasim.
Urcite sa sem nikto nepozenie keď vyhrat a obhajit ligu je tu ako nula. Ako zápočet nic viac....
A ešte ho vyhadzuju za jeho chrbtom

stenly

4
2020-01-13 16:09:41

No v prvom rade tu ligu zvlast minulu sezonu nevyhral Valverde ale vyhral mu ju Messi. Valverde je pokrytec, ktory len chce byt za dobre so skusenymi hracmi a mladym talentom ako Alena, Puig, Wague, Todibo nedava sancu a tym padom ani danych hracov ani klub vobec nepripravuje na buducnost, je to sebecke a pokrytecke. Herny prejav timu je otrasny vo vacsine zapasov, muzstvo je totalne letargicke. K tomu vsetkemu dve totalne potupy v lige majstrov a este dva roky po sebe, to je cista hanba pre trenera, musi aj on nieco ukazat a nastavit taktiku/muzstvo aby 3 golove naskoky vedelo udrzat.

frkmrk

0
2020-01-13 18:40:48

Velmi zaujimava uvaha, titul vyhral Messi a kde bol vtedy trener? prehry v LM prehral trener a kde bol vtedy Messi?A na obranu trenera,hned po inkasovanom tretom gole s AM zaeragoval na striedanie tak rychlo, ze ani kamery, ani report.nestihli zaeragovat a uz bol na placi Ansu F a tak ma napada pesnicka co spieva Dara Rolins s p. Gottom spievam rad a je to na mne dufam znat,spievanie, su moje chvile najkrajsie atd, len miesto spievanie nahradit STRIEDANIE.

bulldozer

1
2020-01-13 18:52:41

to tam ale nemal poslat Rakitica, ktory sa za poslednu sezonu odnaucil branit.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.