Jedno z najočakávanejších 'OFICIÁLNE' za posledné roky. Mnohí fanúšikovia sa domáhali #ValverdeOut a nakoniec sa dočkali. V diskusiách sa oslavuje ako po zisku treble. Čo prekvapilo je meno nástupcu - Quique Setién podpísal zmluvu až do júna 2022. Kto je však nový tréner FC Barcelona?

Futbalová kariéra

Setién sa narodil 27. septembra 1958 v Santanderi, kde prvé kroky v seniorskom futbale urobil v lokálnom Racingu. Debutoval v sezóne 1977/1978. Vďaka dobrým výkonom ho tréner povolal do reprezentácie Španielska do 21 rokov, ale odohral len dvojicu oficiálnych zápasov. Následne prestúpil do Atlética Madrid, kde hral tri roky. Spočiatku plnil v mužstve dôležitú úlohu, o čom svedčí fakt, že z 62. zápasov sa v základnej zostave objavil v 54. prípadoch. V súvislosti s dobrými výkonmi získal pozvánku aj do seniorskej reprezentácie a zahral si aj na Majstrovstvách sveta v Mexiku v roku 1986. Presnejšie povedané - bol povolaný, pretože na šampionáte neodohral ani minútu. V reprezentácii celkovo odohral len 3 zápasy. V poslednej sezóne v Atléticu bol odsunutý na vedľajšiu koľaj, čo ho viedlo k prestupu do prvoligového klubu CD Logroñés. Tam strávil 4 sezóny, aby sa následne vrátil späť do Racingu, ktorý hrával v Segunda División. Vtedy mal už 34 rokov. Ale už po skončení ročníka 1992/1993 mohol s mužstvom oslavovať postup do Primera Division. Klub zo Santander sa v prvej lige udržal do roku 2001, ale Setién mužstvo opustil už v roku 1996. Poslednou zastávkou v jeho futbalovej kariére bol klub Levante UD. Strávil tam pol roka a odohral 3 zápasy. Počas celej svojej kariéry hrával predovšetkým na pozícii záložníka. Odohral dovedna 518 zápasov v 19. sezónach, z toho 374 zápasov v Primera Division, 141 zápasov v Segunda Division a 3 zápasy v Segunda División B. Strelil 58 gólov v prvej lige a 37 gólov v druhej lige. Vyhral jednu trofej - Španielsky superpohár s Atléticom Madrid v roku 1985.

Trénerská kariéra

Prvým klubom, ktorý Setién trénoval, bol druholigový Racing Santander. Debutoval 10. októbra 2001 v zápase Copa del Rey s Cultural Leonesa, ktorý prehral 1:0. Už v prvej sezóne, podobne ako za hráčskych čias, sa vrátil do Primera Division. V 36. zápasoch vyhral s mužstvom až 18-krát, 10 zápasov remizoval a v 8. prípadoch prehral. Racing v lige nakoniec obsadil druhé miesto s počtom bodov 71 za prvým Atléticom, ktoré získalo 79 bodov. Bola to jediná sezóna, kedy Setién viedol Racing. Neskôr odišiel, aby prevzal andalúzsky klub Polideportivo Ejido. Na lavičke však vydržal len 13 zápasov, vyhral 2 z nich a až 7 prehral. Onedlho sa ukázal na lavičke reprezentácie Rovníkovej Guinei, ktorú viedol v jednom - prehranom - zápase. 30. mája 2007 sa stal trénerom ďalšieho klubu, za ktorý v minulosti nastupoval aj ako hráč - CD Logroñés a tam vydržal len 30 zápasov, do januára 2008. Prvým klubom, kde sa Setién dokázal udržať na dlhšie obdobie, bolo CD Lugo v tretej španielskej lige. Tréner tam pracoval v rokoch 2009-2015. Klub z Galície končil sezóny na 7., 1., 3. mieste, aby v sezóne 2011/2012 postúpil do druhej španielskej ligy. Tam končil sezóny na 11., 13. a 15. pozícii. Setién viedol klub v 258. zápasoch a zaznamenal 97 výhier, 87 remíz a 78 prehier.

Pred sezónou 2015/2016 sa stal trénerom prvoligového klubu UD Las Palmas, kde nahradil Paca Herreru. V prvom roku sa v úlohe trénera nováčika umiestnil na 12. mieste s 44. bodmi - 6 bodov nad zostupovým pásmom. V druhom a poslednom roku v Las Palmas vybojoval s mužstvom 14. miesto. Posledným tímom, ktorý Setién trénoval pred príchodom do Barcelony, bol Real Betis. Španiel strávil v Betis 2 sezóny. V prvej sezóne dosiahol obrovský úspech, keď sezónu ukončil na 6. mieste o 2 body pred miestnym rivalom zo Sevilli. To znamenalo účasť v Európskej lige. Betis v Európe vyhral 3 zápasy a 3 prehral, vďaka čomu vyhral svoju skupinu. V tejto fáze sa zároveň pričinil o vypadnutie talianskeho AC Miláno. V nasledujúcej fáze však vypadol s Rennes a v domácej lige skončil na 10. mieste. V Copa del Rey postúpil do semifinále, kde podľahol Valencii, neskoršiemu víťazovi pohára. V máji 2019 sa Setién rozhodol klub opustiť a odvtedy bol bez práce. Až do včerajšieho dňa.

Preferovaný herný štýl

Meno Setién bolo vnímané v kontexte možného trénera FC Barcelona už nejaký ten čas. A nie bezdôvodne. Španiel patrí medzi najväčších nadšencov hodnôt vyznávaných Johanom Cruyffom alebo Pepom Guardiolom, čo určite napĺňa optimizmom všetkých odporcov Ernesta Valverdeho. Nový tréner FC Barcelona si nesmierne cení herný štýl tímu, čo bolo vidieť vo všetkých kluboch, kde pôsobil. Od začiatku tlačil na hru založenú na držaní lopty a ofenzívnu hru s množstvom vertikálnych prihrávok, rýchlym presunom ťažiska hry do pokutového územia súpera a dynamickú zmenu pozícii medzi hráčmi. Veľmi dôležitú hru v jeho systéme zohrávajú krajní obrancovia, ktorí sa vo výstavbe akcií starajú o získanie prevahy. Vďaka tomu, že sa mužstvo snaží roztiahnuť hru do šírky, majú záložníci väčšiu slobodu v tvorbe akcií v centrálnom priestore a v posielaní finálnych prihrávok, keďže hráči súpera sú od seba viac vzdialení.

Jeho kroky najpravdepodobnejšie povedú k odvážnemu, odhodlanému futbalu a pokusu získať späť efektívny tiki-taka štýl. Je dôležité, že Setién sa nebojí riskovať. Podľa jeho filozofie je lepšie niečo vyskúšať a stratiť loptu, než hrať konzervatívne. Možno tiež očakávať, že v snahe pokračovať v práci Cruyffa a Guardiolu budú dôležitejšiu úlohu v tíme zohrávať práve záložníci. A to aj kvôli dlhšej absencii Luisa Suareza a Dembélého, ktorý sa má vrátiť do hry približne o mesiac. Zaujímavá situácia čaká aj Juniora Firpa. V Betise bol v systéme Setiéna nesmierne dôležitým hráčom. Stretnutie s bývalým trénerom mu môže priniesť viac príležitostí hrať.

"Streliť viac gólov, než súper," to hovorí veľa o prístupe Setiéna k futbalu. Medzi jeho slabiny, s ktorými sa stretával počas celej svojej trénerskej kariéry, je slabšia defenzíva. Taktiky zamerané predovšetkým na útok, často znamenali viac inkasovaných gólov. Zároveň nepatrí medzi trénerov, ktorí vedia dokonale reagovať na dianie na trávniku. Španiel často nemá pripravený plán B. Tvrdohlavo sa usiluje o dokonalosť svojich prvotných plánov a chce ich zdokonaliť. Ofenzívne nastavenie a pekný útočný futbal si však získal oko diváka. Už v časoch, kedy trénoval Las Palmas, si novinár ESPN Sid Lowe všimol, že neexistuje veľa mužstiev, na ktoré sa pozerá tak príjemne. Potvrdzujú to aj slová Sergia Busquetsa, ktorý po prehranom zápase 3:4 s Betisom venoval Setiénovi dres. Doplnil venovanie, v ktorom napísal, že uznáva a obdivuje spôsob, akým Setién vníma futbal.

Na koniec tohto textu publikujeme citát, ktorý môže chytiť sa srdce nejedného culé a ktorý umožňuje dúfať v úspech nadchádzajúceho projektu. Setién takto vyjadril svoje dojmy po stretnutí s mužstvom Johana Cruyffa:

"Začal som naozaj sledovať futbal. Analyzovať ho. Aby som pochopil, čo som cítil, chcel som to zaviesť do praxe, keď sa stanem trénerom. Chcel som loptu."

Posledná veta je banálna, ale zároveň aj rozhodujúca. Držíme palce!

zdroj: fcbarca.com
foto: facebook

Danny

top komentár
88
2020-01-14 10:26:10

Snad to bude lepsie ako s nasim taktikom ... ale vcera neskutocne vyborny den :D

Jan_Kelemen

0
2020-01-14 19:09:31

Do konca sezóny sa bude iba hľadať, s titulmi sa môžme rozlúčiť. Trénerská kariéra nič moc. Nebyť toho betisu tak je to veľmi slabé.

maros1

3
2020-01-14 22:24:57

Jeho predložena strategia ma napĺňa optimizmom a veľkými očakávaniami.
Otáza je, či to kondične zvládneme a ako sa k tomu postavia hráči

Jan_Kelemen

2
2020-01-14 23:33:29

Súhlas. Ja si myslím, že nebude mať rešpekt, a dlho sa u nás neohreje. A s tou kondičku máš pravdu, ak to budeme hrať jeho štýlom tak vyfasujeme každý zápas 3-4 góly, lebo sa nebudú chlapci vládať vracať. Ten optimizmus čo tu je je čisté šialenstvo.

harry525

top komentár
95
2020-01-14 10:28:22

Napadla mi myslienka, že nech je odvážny už teraz a nebojí sa skúšať nové veci. Myslim to tak, že keby sa mu to tuto sezonu nepodarilo podla jeho predstav, tak sa môže oprieť o argument, že nastúpil v polovici sezóny. Myslím, že viacerí z nás (vratane mňa) by mu to odpustilo.

Od budúcej sezóny bude pod väčsim tlakom, kedže bude mať dostatok času sa vžiť s tímom a začne v podstate od nuly.

Želám mu ale veľa šťastia!

Má moju maximálnu podporu.

sunnye

32
2020-01-14 10:31:44

povedzme si to takto - horsie to byt nemoze :)
Za mna, by som chcel konecne na lavicke Barcelony nejaku osobnost..nemyslim zvycnym menom ale charizmou, taku ako mal Pep..preto moj sen je Klopp..chcel by som vidiet co by dokazal s tymto nasim hviezdnym kadrom prave tento trener :)

mikimi122

29
2020-01-14 10:59:02

Tak ty si ale naivný. V polke sezóny by si chcel niekoho lepšieho, s charizmou. Klopp by k nám neprišiel ani cez leto ak by mu to ponúkli. Všetci si tu myslia, že len tréner so zvučným menom môže uspieť.

Milan87

-28
2020-01-14 10:34:08

Tento článok má veru optimizmom nenabudil.
Každý čo zažil cruyfa hovoří to samé co setien.
Najviac má znepokojuje veta: Medzi jeho slabiny, s ktorými sa stretával počas celej svojej trénerskej kariéry, je slabšia defenzíva. Taktiky zamerané predovšetkým na útok, často znamenali viac inkasovaných gólov. Zároveň nepatrí medzi trénerov, ktorí vedia dokonale reagovať na dianie na trávniku. Španiel často nemá pripravený plán B. 

barcelonista29

35
2020-01-14 10:38:06

Treba si uvedomiť, v akých mužstvách pôsobil. Je úplne logické, že tie mužstva mali menšiu kvalitu a v polovici zápasov hrali pod označením outsider. Pochopiteľne mali slabšiu defenzívu. Keď navyše preferoval otvorený futbal a nie obranné prdy v šestnástke. To o pláne B, C... uvidíme na trávniku. To je otázne.

PETERKRIZAN

-8
2020-01-14 14:07:12

ak je muzstvo slabšie ,tak musi mať prepracovanu hlavne defenzivu,ved to už v mongolsku vedia a potom protiutoky,muzstvo slabšie z prepracovanou ofenzivou bola poslednykrat nemecka armada v 2.svetovej vojne aj tak dopadla

harry525

8
2020-01-14 14:37:07

Archivujte niekto tie skvosty.... Začne od Mongolska a skonči pri druhej svetovej vojne... A to napíše na fan stránku FUTBALOVEHO klubu Fc Barcelona, ktory sa nachadza v Španielsku xD

Kámo, aky matroš bereš? Prestaň s tym... Pre tvoje dobro.

A ako som ti písal, pri všetkej úcte... Máš totálne odveci zmysel pre humor... Radšej píš svoje blbosti, ale bez tých vtipov a parafráz :)

PETERKRIZAN

-13
2020-01-14 14:54:10

Ty nepochopiš nič,tak aspoň toto som myslel,užasny material,teba mali angažovať,harry potter

harry525

1
2020-01-14 15:00:04

joooj ňuňu xD...ale si mozno nepochopený génius. xD

harry525

19
2020-01-14 10:39:30

Že nemá plan B moze znamenat aj to, že celu svoju strategiu sa bude snažit naplniť za kazdu cenu. Aj keby mal zodrať z kože tych našich vyklusávačov...

My našom, už byvalom "taktikovi" to niekedy vyzeralo tak, ze mal tych plánov 10 a ako keby sa nevedel rozhodnut pre ktorý plán sa rozhodnút. Preto ten nas tím posobil ako v kŕči... Resp. ked už nič nevychádzalo, tak si pokrčil plecami, urobil drep, stiahol (najcastejsie) najbehavejsieho hráča a nechal to na Leovi... "Snaď niečo vymyslí"....

MIO10

22
2020-01-14 11:18:31

Ani Pep neměl moc plánů B. Proti ultra betonu si nevěděl moc rady...A to byl mistr taktik.Toho bych se nebál...má lepší hráče a více možností. Třeba Lucho měl plán B, C, D a ten upravoval taktiku na míru soupeři, ale je otázka jestli toto teď chceme, když se chceme vrátit k vlastnímu stylu, který chceme vnutit soupeři. Kvůli tomu bych nového kouče nezatracoval...Uvidíme

mazanyhrac

9
2020-01-14 11:29:40

přesně

mazanyhrac

14
2020-01-14 11:29:14

Napamutuješ si Pepa? V době kdy tu byl neměl plán B například proti Chelsea ...postupem času si týmy zvykly odolávat pomocí autobusu, proto taky potom odešel. Často mu v té době byly vyčítány pozdní střídání. Přesto tu byl mega úspěšný. Setien bude dobrý...hlavně aby zvládl ty starý pardály, protože jak ti drželi Valviče u kormidla...neskutečný.

kacejik

20
2020-01-14 10:34:21

Veľa šťastia QUIQUE, nech sa ti u nás darí a nech vidíme nádhernú hru, krásne akcie a získané trofeje.

Milan87

-4
2020-01-14 10:35:04

To bol hlavný problém ernesta že nemal plán B

neyo

top komentár
92
2020-01-14 10:35:47

Ernesto nemal ani plán A :D

tunno

13
2020-01-14 10:49:03

Presne tak. Jeho planom bolo mat aku taku kontrolu v zapase s tym ze individuality v predu urcite nieco spravia. To nie je plan.

Messiah1018

6
2020-01-14 12:14:47

Ten neměl ani plán A

srdcarek

15
2020-01-14 10:48:41

Má dobrú filozofiu a je doslova opačná ako Valverdeho. Teším sa sa na najbližší zápas

mikimi122

27
2020-01-14 11:02:16

Len netreba mať ešte prehnané očakávania z prvých zápasov. To potrvá istú dobu kým začneme hrať tak ako chce on.

srdcarek

11
2020-01-14 12:36:15

neboj sa ja s tým rátam že to nemusí byť ideálne ale určite bude lepší ako Valverde už len kvôli filozofii ktorú presadzuje

RastoD

3
2020-01-14 10:51:03

toto znie super:
"Od začiatku tlačil na hru založenú na držaní lopty a ofenzívnu hru s množstvom vertikálnych prihrávok, rýchlym presunom ťažiska hry do pokutového územia súpera a dynamickú zmenu pozícii medzi hráčmi."

Tomy11

-25
2020-01-14 10:52:46

Nechapem prečo mu dali zmluvu do roku 2022.
Mali mu dať max do konca sezony a nahradiť ho Koemanom alebo Xavim.
Setién nie je dobrý trener par zapasov mal dobrých inak nič.ak ste nadavali na Valverdeho tak aby ste teraz neplakali ešte viac...
V porovnani Valverde vs Setién jasne vyhrava Valverde už len podla štatistik a počet trofeji....
Valverde vyhral prvu sezonu “dabl” prekonal rekord laligy v počte neprehranych zapasov dalsia sezona vyhral laligu.
Pod Valverdem nehrali pekny footbal ale vysledky mal dobre v inom klube by ho brali za uspešneho jeho poznačilo 2x za sebou bypadnutie z LM ale podla mňa su velkej časti chybný aj hrači
Setién najlepši uspech Real betis 6.miesto. A takeho trenera si da barcelona a zmluvu mu daju do roku 2022 :(
Stale tu pišu blbosti každy ma blizko k Johanovy Cruyffovi k jeho štilu mal iba blizko pep a enrique po velmi dlhej dobe...
Dufam že sa kurevsky mýlim a že bude dobrý tréner ale nemyslím si že bude velky rozdiel od Valverdeho :(

Zmazaný užívateľ

36
2020-01-14 10:58:32

a s kym mal SETIEN tie trofeje akoze vyhrat? s RACINGOM SANTANDER? si sa uplne zblaznil???

Milan87

-17
2020-01-14 11:10:30

Napriklad valverdeho bilbao nás porazilo na dvě zápasy a vyhrali supercopu.

tunno

16
2020-01-14 11:27:22

Ked smw postavili uplne bcko do obrany aj zalohy

Milan87

-10
2020-01-14 11:57:28

Tak to asi neni pravda no.....

mikimi122

24
2020-01-14 11:27:46

Tak ty si ale tragéd mega rozmerov. Zmluvu mu dali do 2022 preto, lebo nechcel trénovať len 6 mesiacov. Nikto so zdravým rozumom by nepodpísal na 6 mesiacov. Taktiež to, že podpísal na 2,5 roka neznamená, že tu aj tak dlho bude. Valverde získal double s Barcelonou a s Messim v tíme. Čo mal sakra vyhrať Setien s Las Palmas, alebo Betisom? Porovnávaš jablká a hrušky.

Milan87

-10
2020-01-14 11:33:15

Keď trénuje 20 rokov a nevybralo si ho ziadne vacsie mužstvo asi to o niecom hovori.
Pozri na pochettina začínal v espanyole potom tottenham a teraz už bude trenovat určitě velkoklub a to trenuje asi 10 rokov a ten progress tam je evidentny.
Setien 20 rokov na tej istej urovni medzi prvou a druhou ligou.
Ziadny velkoklub o ňom ani nepremyslal., bo ho nepoznaju

mikimi122

15
2020-01-14 11:51:34

Tak toto je trochu pravdivá obava, to uznávam, ale stále je ten hate na Setiena od niektorých z vás prehnaný. Je to risk tak trochu, ale s tým, že sme teraz veľa tých možnosti na vyber nemali, tak to až tak zlá voľba nie je. Ak by zvolili Pimientu, tak potom by ste nadávali na neho, že ešte nič nevyhral, alebo, že netrénoval nejaký lepší tím. Ktovie, možno sme teraz v Setienovi objavili poklad, od ktorého každý odvracal zrak.

Milan87

7
2020-01-14 11:55:02

Samozrejme dufam že máš pravdu a fandím mu

LaBrie

12
2020-01-14 13:21:22

Uz si ho vacsie muzstvo vybralo, prave teraz....

Cizinkx

4
2020-01-14 15:50:19

Zminuješ Pochettina který nikdy nic nevyhrál? No to si děláš prdel ne? :D Jaký zlepšení viděl jsi slepice tuhle sezonu pod ním? A minulou? To že se naprosto luckersky dostal do Final LM vubec nenasvědčuje tím jaké zlepšení pod ním bylo. Jeho hra byla jak na houpačce hvězdy pod ním si dělali co chtěli jeho taktické kraviny kdy strkal hráče na uplně jiný post jsou u slepic vyhlášené. Maurici je skvělí trenér ne že ne, ale dělá se z něho buh a pritom nic nevyhrál.

Cizinkx

2
2020-01-14 15:54:41

Na to jaké nákupy měl. A porovnávat to se Setienem který trénoval týmy jako Palmy a Betis lol. A ještě proč si ho nevybral žadný větší klub. Ehm kdy jako že by ho jiný klub přetáhnul? :D Boha to jsou nesmysli ale. Viděl jsi pod ním Palmy jak hráli s naprosto tragickou 11? Neviděl překvapivě, viděl si Betis jak pod ním hrál? Neviděl plácáš nesmysli La ligu sleduješ z vlaku a to mozna jen Barcelonu. Hlavně sem napiš jaký všichni jsou průměrní a svoje moudra o tom co si myslíš, pritom o to nic nevíš. Klasicky. A ještě to prezentuješ jako názor. On i ten názor by jsi měl mít něčím podložený a ne nějakýmy A proč netrénoval jinde a proč ho teda nikdo nevzal boha.

Milan87

1
2020-01-15 11:55:53

Věd mal najmenej nakupov v PL . Vlani nikoho nekupili zranil sa im kane ale boli napriek tomu vo finále LM.
Ale to je úplně jedno myslel som to skor tak že meno pochettino pozná každý kdež to meno setien nikto

Toky

8
2020-01-14 11:34:58

Zmluvu mu dali do 2022 lebo len do konca sezóny podpísať nechcel. A čo má byť? Ako tak pozerám tie zmluvy ktokolvek kedykolvek porušuje, odstupuje od nich a podobne. O nič neide, len o prachy na dohodu potom. V polovici sezóny lepšieho trénera nezhonali, možno sa ozaj chytí. Ak nie tak v lete dohodnú nového trénera, kľudne aj Koemana a Quiqueho vyplatia zo zmluvy. Tak ako teraz zo zmluvy vyplatia Valverdeho.

emiliano

3
2020-01-15 08:29:25

Zmluvu má do r. 2022, ale je v nej klauzula, že nový prezident ju môže zrušiť 1 rok pred vypršaním, to povedal Bartomeu. Takže ju má zaručenú do r. 2021, teda rok a pol. A to je perfektné riešenie. Nepodpíše predsa zmluvu na pol roka, keď nič urobiť z a ten čas sa nedá. Túto sezónu už nič veľké neočakávam, vedieme síce ligu, ale Rel začal hrať veľmi dobre a my sa hľadáme a nemožno káder radikálne obmeniť za tak krátky čas. Chcem vidieť len zlepšenie, máme hráčov, ktorí majú ešte možnosť ukázať, čo v nich je, lebo čas u nás sa im pomaly končí.

marke7

22
2020-01-14 10:55:19

Doufám ve zvýšené sebevědomí Firpa, aby Alba taky trochu přepl na vyšší úroveň. A vůbec celkově, všichni začínají nanovo, žádní oblíbenci apod., všichni budou doufám začínat ze stejné startovní čáry a místo v základní jedenáctce bude po zásluze. Doufám, že Setién přinese svěží vítr.

Tomy11

11
2020-01-14 10:56:50

Ak niekdo tu oiše že “ Treba si uvedomiť, v akých mužstvách pôsobil.” tak si treba uvedomiť aj akých súperov mal danich ligach a hlavne aky ciel mal s týmom v tych mustvach čo trenoval nemali velke ciele a ambicie pre nych bol uspech skončiť aj v strede tabulky....
Ale barcelona je ina to tu všetci viete...

marke7

14
2020-01-14 10:57:12

A věřím, že všem tiskovkám typu "čekali jsme to, že na nás vletí, ale neudělali jsme ani hovno a nepřipravili se" je konec :D

MIO10

2
2020-01-14 11:20:39

Díky za trefný, pravdivý a taky vtipný příspěvek! :-) Zasmál jsem se upřímně od srdce :-)

rominho

12
2020-01-14 10:59:28

uvidíme, snad ho hlavne starsi hraci budu akceptovat, ktori si najviac zastavali valverdeho. ked im bude kazat viac behat a pressovat predovsetkym utocnici, vsak leo, to im vonat asi nebude..rad sa budem mylit.

PETERKRIZAN

-21
2020-01-14 11:07:16

ako rýchlo prišiel,tak aj pojde ,si myslim,aj keď dúfam,že sa mýlim,možno to bude ako vajda s djokovičom,taký vajda futbalu

harry525

17
2020-01-14 11:08:35

jooooj xD... Ten tvoj trápny zmysel pre humor.

Nalim

8
2020-01-14 13:07:03

Peter, ako si rýchlo prišiel na stránku, tak sa Ťa tu ľudia nezbavia, aj keď mne nevadíš. Aj mne je Raketa sympatický, ale zenit má za sebou. Futbalového rozumu má habadej, ale hbytost, rýchlosť sa stráca proti mladým.
Ale nie je taký v Barci sám.
Sám som zvedavý aký pohľad bude mať Setien na každého hráča.
Tak že, neodsudzuj Setiena, neukvapuj sa, lebo ľudia Ťa tu budú opäť zhadzovať.

Ladinho10

-2
2020-01-14 11:09:13

Kolik tomu dáváte? Týden, dva, měsíc? Já jen po jaké době mám zas přestat číst komenty zdejších "odborníků" pod každým článkem

Slavomir

11
2020-01-14 11:11:01

Preto sa musi tych strasich hracov pomaly zbavit...Granada si to v nedelu zlizne,lebo vsetci co budu hrat sa budu chciet ukazat v najlepsom svetle...zacne novy boj pre niektorych o zakladnu 11-tku

harry525

9
2020-01-14 11:22:38

Presne tak :) ... Budu mať však čo robiť. Predsa len ich kondička, ktorá nebola pod Valverdem dôležita im bude robiť problém... Každopádne, teším sa.

Camp_Nou

13
2020-01-14 11:20:03

Dúfam že si Setién neklakne na celý zápas ako Erni. Chce to energiu a nie uspávanku už aj na lavičke.

Milan87

-13
2020-01-14 11:24:59

To su parametre dobrého trenéra hej???
Keď čupi je na hovno a keď má k tomu ešte trošku vacsi nos tak je to už katastrofa, kto mu mohol dat licenciu keď tam iba čupi???
Neviem co čekáš od 61rocneho trenéra že tam bude behat kolečka okolo striedacky???
Mně je uplne jedno či čupi či běhá hlavne nech ta hra nejako vypadá

Camp_Nou

9
2020-01-14 11:32:58

Mne to nie je jedno.

MIO10

10
2020-01-14 11:23:33

Já i myslím, že to mužstvo potřebuje probrat...motivačně, kouče, který chce něco dokázat...ne koue co už vše vyhrál...Snad je nakazí svým entiziazmem. EV se tvářil stejně když jsme vedli i když jsme prohrávali, minimum emocí... Je potřeba hráče přesvědčit, že když se podívají do Anglie, tak je potřeba ty Beetlesáky taky pořádně prověřit a ukázat jim kde se hraje ten nejlepší fotbal!

myzuFCB

3
2020-01-14 11:23:43

vyzerá to ako lepšia voľba ako Valverde, ale až výsledky ukážu reálne ako na tom je. snáď bude písať konečne radosť pozerať na Barcu a prídu aj vyrovnané a stabilné výkony

Teo07

12
2020-01-14 11:27:05

Bodaj by vyhral treble a bude mat pomnik.

SpeedMan

12
2020-01-14 11:34:42

Já doufám, že by mohl zastavit hostování Todiba (Aleňa už je bohužel pryč). Naši stopeři se mi zatím vůbec nelíbí, nový trenér by nemusel mít strach dát mu více šancí.

JAZVA0

5
2020-01-14 11:57:02

Bude dôležité aby ho hráči rešpekt., za Ernieho ny to pripadalo ako vy tam žiadny systém nefungoval, neviem aký tip človeka je SETIÉN dúfam že bude viac budovať a žiť s mužstvom lebo Ernie to nemal čo mi vadilo, dóležité bude aj spolupráca s Leom musia si sadnúť lebo bude zle

Milan87

4
2020-01-14 12:28:00

Já hlavne dúfam že sa niektory hráči dostanu o úroveň vyššie. Taky arthur, deJong, dembele, semedo, griezzy musia ukázat konečně nějaký progress lebo odkedy přišli ani jeden sa neposunul ani o stupienok vyššie.
Skvělý priklad je např. Arthur ktorý sa nie a nie zlepšit.

michal11

8
2020-01-14 12:30:57

Ako netvrdím že nieje potrebný progres, ale na druhú stranu po Valverdem nikto sa neposunul na novú úroveň čo o niečom svedčí. Valverde nedokázal pracovať s hráčmi v zmysle rozvoja.

michal11

8
2020-01-14 12:29:05

Ja min. tuto sezónu, možno aj začiatok budúcej nečakám nič extra. To v ako stave sa nachádzame bude dosť zdlhave opravovať. To je aspoň môj názor. Treba mu dať čas.

Milan87

-11
2020-01-14 12:42:23

A v akom stave sa prosim tě nachadzame??? Ved sme v boji o vsetky trofeje, to keby nic necakali tak to doklepe erni. To mužstvo je dobre ty hráči su dobrý.
Urcite budu chciet trofej v tejto sezone inak by ta trenérská rosada nemala zmysel.
Co by za to dali niektore velkokluby keby sa mohli nachadzat v takom "stave" ako my

marke7

11
2020-01-14 12:54:45

Daj už pokoj...

kluc

13
2020-01-14 13:13:05

Škoda že Aleňa odišiel a Rakitič ostal, mohlo to byť naopak ako je teraz a každý by sa mal dobre

pini77

2
2020-01-14 13:35:08

Kdyby je Setien nechtel všechny rovnou nasrat tak kadr nechat do leta a pak velka cistka jako... pokud chce ukazat koule at vyhodi jednoho dva pesaky a zjedna si respekt hned ze startu... takovy rakitic, busi, sua, pique, robertek nebo treba dembele... cetl jsem ze klopp ho chce za 90mil liber, bych mu ho poslal i s maslou zabalenej jako darecek...

sid1

6
2020-01-14 13:36:23

no som zvedavy ako zvladne vychadzat s hviezdami lebo podla mna vo velkoklube je toto vec bez ktorej nema sancu. Inac povedane ci dokaze presvedcit hracou, ze je ten pravy. Ak totiz Valverdeho podporovali naozaj a nielen ako reci do tlace tak mam obavu, ze sa to moze rychlo obratit uplne zlym smerom. Ale tak snad vedia co robia

mirec365

-16
2020-01-14 14:13:36

Nedokážem pochopiť z čoho sa fans barcy vytešuju. Že sme angažovali najslabšieho možného trénera aký bol k dispozícii? Koeman, Allegro, Pochettino, Enrique, Gallardo, Blanc sú voľní a oni vytiahnu toto? Celé zle toto. Ale jasné ľudia na tomto fóre by mali radosť keby Valverdeho nahradil hoci aj Luis Foto len nech zmeníme trénera :D

PETERKRIZAN

-11
2020-01-14 14:26:07

myslim ze vedenie je presne take ako fans,ľavá ruka nevie čo piše prava,hlavna vec že piše,mame problem v obrane a my nechame utiect napr,mourinha,či allegriho ,hoc nie som napr.mourinha zastanca a angazujeme trenera,pre ktoreho je defenziva spanielska dedina a mozno vystrelime z motyky, a ti isti,čo neustale osocovali valverdeho a dovod si vzdy nasli,tak o 10dni budu osocovať stetiena a zas nebudu vedieť prečo,hold ,socialne siete, vynikajuci utocny betis mal skore 44/52 a skoncil o 2 priecky vyssie ako eibar zo skore 46/50,uz to kde comu nasvedčuje

Pader

9
2020-01-14 14:53:11

https://twitter.com/... ak to je pravda tak u mňa má veľký rešpekt

Iceman666

7
2020-01-14 15:01:14

Dajme mu čas, myslím že do konca sezóny má akurát čas spoznať hráčov a vstepit im svoje metódy a myšlienky. Až ďalšia sezóna ukáže ci to bol dobrý ťah s týmto trénerom.

dektiv

-2
2020-01-14 15:05:20

Veľmi slabé výsledky...je pravda, za trénoval slabšie tímy, ale potom mi nejde do hlavy prečo si Barca vybrala akurát jeho? Nikto iný nebol okamžite k dispozícii?

Romeo

8
2020-01-14 15:11:17

Borci, mám pocit že někteří sem chodí si jen ulevit že mají posranej život, vážně jste fanoušci Barci?? Nový trenér ještě ani nezačal a už ho tady zhazujete, ne vy nejste fanoušci, vy jste frustrovanci, fakt je mě z tohoto fóra na blití!!!

Camp_Nou

4
2020-01-14 15:21:15

A čo je na tom keď niekto polemizuje ? Porovnáva staré Setiénové úspechy či neuspechy, podeluje sa o informácie ktoré narýchlo vygooglil. Na to je fórum.
Ty Borec najmúdrejší

Milan87

-20
2020-01-14 15:26:56

Úspěchy???
Su v tom článku nějaké???
Nějak sa ich neviem docitat

SKMarso

22
2020-01-14 15:30:16

Celý čas tu nadávaš na ľudí, ktorí po 2 a pol roku kritizovali Valverdeho. Naopak ty kritizuješ trénera, ktorý si ešte ani nevybalil kufor.

Romeo

3
2020-01-14 18:48:30

Já jsem neměl zrovna tebe na mysli, spíš některé co jen kritizují pořád dokola... Nic pozitivního jen negace...

PETERKRIZAN

-10
2020-01-14 16:31:40

Myslim ze tu nikdo nenadava na setiena,ten ukáže č o vie,ale vedenie urobilo veci nahle nepremyslene ,neskoro a je velky predpoklad,ze to tak aj dopadne,chudak serien,na to skočil,myslim,ze ani netuší sam ako to dopadne,zo svojimi skúsenosťami riadiť taky klub a takych hráčov,myslim,ze barto vsadil na zazrak,inak si to neviem vysvetliť,posadiť pilota vetroñov do najväčšieho boeingu nad bermudskym trojuholnikom,to sa vacsinou len zazrakom pristane

Camp_Nou

10
2020-01-14 16:47:17

Niečo bereš ?

harry525

12
2020-01-14 17:31:07

Ale sa priznaj... Ty si len zosratý z toho, ze ti posadí tvojho milenca, Rakitiča ;))

Vetroňa máš jedine v hlave a celkom si to užiiiiva.... Kedže je tam vzduchoprázdno :))... Joint uz bol dneska?? Aký v poradí? Sa priznaj! :)

123456

14
2020-01-14 17:57:56

Čo od neho môžeme v Barcelone očakávať? Veľké oči mať netreba. Dokončí sezónu a pôjde preč. Tak ako je v pláne. Valverde spôsobil tlak a vedenie to muselo riešiť. Škoda že až teraz.

MoNika21

-9
2020-01-14 18:41:12

Čauko Peťko! Des bol tak dlho sakra? Podla mna ten trener bude oki. Istotne lepši jako Valverde

123456

0
2020-01-15 16:10:21

Čau

PETERKRIZAN

-14
2020-01-14 19:27:23

Aby vam to nadšenie vydržalo,myslim,ze nikto z vas vy sa neposadil do najväčšieho boeingu,keby vedel,ze ho riadi pilot vetroňa,to je tento pripad,ja si myslim,že jeho i barcu čaká tvrdé pristátie,vy si myslite,čo chcete,skoro sa ukáž e,kto bol pod vplyvom čohokoľvek,a znova budete múdri,ako už niekoľkokrát,doyeraz,ste mali vyhovorku menom vakverde,ba čo sa budete vyhovárať teraz,som zvedavý,myslim,ze 19.1'2020 je deň,keď sa veci začnú vyvíjať,ja tomu experimentu,davam,tak mesiac a pol

Tom91

11
2020-01-14 19:34:09

Ty musíš mít velice smutný život...

PETERKRIZAN

-8
2020-01-14 19:59:47

Ak nemate argumenty,tak píšete hkuposti,ako môžeš byť smutny pod vplyvom kdecoho,si to vykonzultujte,ja idem pozerať vlhovu

Breza

9
2020-01-14 21:07:41

som zvedavy co urobi s Dembelem ci to pomoze zmena trenera a dufam ze utocneho futbalu mozno mu to zachranilo kozu ak bude zdravy .

Couthinha23

0
2020-01-15 08:56:01

Som nesmierne šťastný že nosaty Valverde už nieje tréner Barcelony držím palce Setién bude to mať ťažké ale verím že urobí všetko preto a má svoj plán a konečne uvidím Barcu akú poznám ale nezáleží to len na trénerovi ale aj na hráčov snáď si vstúpia do svedomia a konečne budem z radosťou pozerať zápasy Visca el Barca!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.