Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že posledný zápas medzi Barcelonou a Realom Madrid na Camp Nou do značnej miery rozhodol o osude Ernesta Valverdeho na lavičke FC Barcelona.

Barcelona dosahovala pod vedením Ernesta Valverde celkom slušné výsledky. Katalánci dvakrát vyhrali La Ligu a takisto Copa del Rey a Španielsky superpohár. Aktuálne sú Blaugranas na prvom mieste v Primera Division, vyhrali svoju skupinu Ligy Majstrov a čoskoro odštartujú aj púť v tohtoročnej edícii Copa del Rey. Mužstvo má teda stále šancu na treble. Aj napriek tomu sa vedenie klubu rozhodlo ukončiť s Valverdem spoluprácu a zamestnať nového kormidelníka.

Veľmi dôležitým momentom, ktorý bol jedným z dôvodov prepustenia Valverdeho, bolo posledné El Clásico na Camp Nou. Real vtedy v zápase jasne dominoval a bol lepší od súpera v mnohých aspektoch. Zidane zatlačil Kataláncov do defenzívy na ich vlastnom štadióne. Navyše, Los Blancos mali v spomínanom Gran Derbi vyššie % držania lopty. To zasiahlo ako fanúšikov, tak aj predstaviteľov klub, ktorým sa tento fakt naozaj vôbec nepozdával.

To, čo sa dialo neskôr, trénerovi takisto veľmi nepomohlo. Remíza v mestskom derby na pôde Espanyolu zavarila Valverdemu ešte viac. V zápase proti Atléticu Madrid boli Katalánci oveľa lepším tímom približne do 75 minúty, no neskôr zápas aj tak prehrali a vypadli zo Španielskeho superpohára. V posledných minútach zápasu totiž Los Colchoneros strelili góly z niekoľkých nájazdov na brankára, no zareagovať nedokázali hráči ani tréner.

Éru Ernesta Valverdeho na Camp Nou si budú fanúšikovia pamätať predovšetkým kvôli prehrám v Ríme a v Liverpoole. A najmä prehra na Anfield, kde mužstvo Jürgena Kloppa rozbilo Barcelonu na súčiastky, bude fanúšikov mátať ešte veľmi dlho. V tomto zápase nikto z hráčov Barcelony nehral futbal. Ak k tomu pripočítame aj prehru s Valenciou vo finále Kráľovského pohára, na dvojicu titulov v Primera Division si spomenie len málokto.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

mikimi122

27
2020-01-14 17:47:48

Ktovie, možno nám ten, pre niekoho bezvýznamný superpohár významne zachráni sezónu :D

vondeylen

1
2020-01-14 17:48:54

...už stačilo o Valverdem...)

Vajce94

14
2020-01-14 18:04:11

Trochu pomimo, ale je tu skvelé video s rozborom zápasu keď sme hrali proti Setiénovemu Betisu pred vyše rokom. Odporúčam pozrieť :-) https://www.youtube.com/...

JanP

2
2020-01-14 19:56:51

Pěkné video a analýza... Živě si to pamatuji.., pokud budeme hrát podobně (doufám) tak sby to byla příjemná změna... Když vezme indiv. kvalitu našich tak to vypadá nadějně... Jen co na naše fyzička....

Hans

15
2020-01-14 19:45:56

Áno ale ligu sme vyhrali minlú sezónu kvôli tomu že Real ani Atlético nemali formu.

Vladinko

5
2020-01-15 07:26:52

Alebo preto, že prehral za celú sezónu len jeden zápas ;)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.