Tréner reprezentácie Baskicka Javier Clemente sa pripojil k veľkej skupine tých, ktorí sa zastali Ernesta Valverdeho. Vo svojom vyhlásení dokonca kritizoval barcelonskú DNA.

Prepustenie Valverdeho

"Stačí sa pozrieť na to, za akých okolností klub prepustil Ernesta Valverdeho. Je to dobrý človek, tréner a Barcelona bola okrem toho lídrom. Prepustili ho po dobrom zápase s Atléticom. V zápase sa udialo šialených 10 minút, ale za toto nemôžeme obviniť trénera."

Problémom je niekedy samotné DNA Barcelony

"Barcelona prehráva niektoré zápasy práve kvôli vlastnej DNA. Niekedy je užitočná, ale v niektorých zápasoch je potrebné niečo zmeniť. DNA Barcelony nie je ideálne, v niektorých zápasoch narobí problémy. V Superpohári Španielska sa objavili dve stratené lopty a brejky súpera, akým je Atlético... Pokiaľ by sa niečo také udialo v zápase proti súperovi z konca tabuľky, nič vážne by sa nestalo, ale zverenci Diega Simeoneho sú v protiútokoch skvelí."

"DNA Barcelony je niečo nedosiahnuteľné, nereálne. Fanúšikovia sa touto skutočnosťou pýšia, že milujú veľkolepý futbal. Takýto druh futbalu prezentuje mužstvo, ktoré ako hovoril Luis Aragonés, vyhralo zápas."

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

mazanyhrac

19
2020-01-16 14:41:11

Ano, není to dokonalé, ale mě se to líbí. Je jasné, že je důležitá přizpůsobivost a zavádění nových prvků hry, ale základ FCB je prostě takový.

Messiah1018

30
2020-01-16 14:47:34

Radši se budu dívat na fotbal a užívat si hru, než hrát hnusně a nudně a díky tomu vyhrávat trofeje. Pak můžu rovnou zapnout teletext a počkat si na výsledek

PETERKRIZAN

5
2020-01-16 14:58:01

futbal sa meni,je to fakt,kto si pred tym zavrie oči neuspeje,vid strata guardiolu na kloppa v premiere legue,začina prevažovať jednoduchá tvrda makačka fyzicky silnych hračov,často možno technicky menej zdatnych, pred kombinaciou,ja tomu hovorim anglicky styl hry,preto aj muzstva z premiere league začinaju mať navrch,tento trend je zjavny,mbappe je toho svetlym prikladom a asi najlepsim nastupcom CR7,preto la masia zacina mať problem s uplatnenim hračov v a muzstve,aj ked su technicky dobrí,maju problem z agresivitou,jednoduchosťou riešeni aj s fyzickymi parametrami,aky obrovsky rozdiel je rashford,sterling a carlos perez,na tomto pripade je to najviac okaté

tunno

14
2020-01-16 15:33:55

vtipne ked sa posudzuje styl hry podla toho ako ktore muzstvo ma alebo nema formu. Ak by sme dnes mali tim ako v 2011 v tej forme ako to bolo vtedy, tak drtime vsetkych rovnako ako vtedy. Aj ten nas sucasny tim moze hrat dominantne, zalezi na pressingu. Ak ho dokazeme dostat stabilne na vysoku uroven budeme opat panmi futbalu

mazanyhrac

7
2020-01-16 15:35:08

přesně

mazanyhrac

19
2020-01-16 15:34:46

To co říkáš má logiku. Ale když postavíš proti sobě Pepovu Barcu a současný Liverpool, tak za mě by tu kombinační hru Liverpool nestíhal a pokud by to otevřeli a presovali jako na Anfield naposledy, dostali by šišku. Kdo chtěl proti Pepovo Barce uspět, musel zalézt...viz Murihno a Chelsea. Proto si myslím, že pořád můžeme hrát tiki taka...ale musí se přidat presing a kondice.

mazanyhrac

11
2020-01-16 15:36:52

A samozřejmě záloha musí být složena z hráčů, kteří umí hrát na jeden dotek....a to jsou právě DeJong, Arthur a Puig.

tunno

3
2020-01-16 17:01:59

Chelsea mala kopec stastia, na ciste sance to bolo jasne v prospech Barcy, nehovoriac o tom ze muzstvo uz zacalo mat utlm. Pametam ako Capello uz zaciatkom roka 2012 hovoril ze Barca vyzera psychicky unavene a ja som z muzstva mal rovnaky pocit.

rominho

19
2020-01-16 14:58:13

takých sialenych momentov bolo viac, nielen 10min. s atlétmi. valverde mal vybudovat novy kader, vzdy hral s inou zostavou, skusal, kombinoval, ale zostavu netriafal. potom sa vratil k osvedcenej 11-ke s rakiticom a bussym. mladych nedokazal zakomponovat, ziadny progres nezaznamenal, vyhravali sme len vdaka leovi. na to, aby vymenil kader, zapracoval novych, proste nemal..na ihrisku bol chaos a bordel castokrat. preto je dobre, ze odisiel.

cruyff

7
2020-01-16 16:09:14

vážený Javier to čo hovorite je totalny nezmysel...keď sa nedodržiava DNA FCB, tak sa sa musí prehrať.... nemusí to byť pravidlo...prechod z toho čo bolo, na to čo je teraz je veľmi ťažké a najviac si to zlízol Valverde, čo potvrdilo mnoho odborníkov...ak si bude rozumieť vedenie + športove vedenie + trener + kabína, tak sme odsúdený na úspech, lebo to aké ELDORÁDO, aké bolo u nás v klube, to si ani nepamätám..zle a predražené nákupy, zle predaje hráčov sa muselo niekde odzrkadliť...máme to, čo sme si zaslúžili...dúfam, že tréner bude novým motivatorom a športové vedenie bude mať dobrý výber hráčov, ktorý budú pokračovať v tom, na čo sme boli pyšný...visca..

Petros

5
2020-01-16 16:22:59

prijde mi to jako totalni nesmysl DNA Barcelony.....co to proboha je? Mozná dříve bych to chapal ,byl to krasny styl pohledného utocneho fotbalu.Ale dnes?Posledni 4 roky,kdyz uz bych pouzil tento divny vyraz ,tak DNA Barcelony je házená .Nekoukatelná nudna profesorska ,pěší a staticka hra na pulce hriste s miliony priphravek dostran a dozadu.A tato hra má občas vyjimku v Messiho genialite ,občas něco vytvori Dembele ,De Jong a někdo další …...

pini77

1
2020-01-16 17:02:27

Poprvé jsem dal plus Petrovi Křižanovi, právě mám pocit podobný, že fotbal se mění a že je to víc o tvrdosti a o tom na tom hřišti nechat duši a jezdit po zadku.. Nutno zdůraznit, že nemáme kádr jako Pepova Barca.. Tak se jen trošku bojím aby setién nezkoušel hrát tiki taka, bez nějaké přidané hodnoty to bude prostě málo... Myslím že jako většina se hrozně těším na neděli, tak snad Budem překvapení a nebude to jen tím že hrajeme s granadou :D

Dodes

0
2020-01-16 17:27:48

Peter máš pravdu. Konečne si nepriamo priznal že tvoje kone, Rakitič, Buski a im podobný nemajú na to aby hrali za Barcu a hoci kde inde na svetovej úrovni. Jednoducho na to nemajú a preto pre teba dávam plus. Ale v tvojom prípade bezvýznamné.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.