Ronaldinho poskytol rozhovor pre časopis Panenka, v ktorom hovoril o svojej kariére v Barcelone či iných kluboch.

Leo Messi

"Keď som prišiel do Barcelony, už sa hovorilo o chlapcovi, ktorý vynikal. Neskôr sme sa stali priateľmi, začali sme spolu hrať a dobre sme spolu vychádzali. Messi bol iný, než všetci ostatní, rozprávali sme sa s Rijkaardom, aby ho volal na naše tréningy, všetko išlo veľmi dobre. Mal som to šťastie a asistoval som mu na jeho prvý gól. S odstupom času si myslím, že možnosť sledovať jeho začiatky a to ako si podmaňuje svet tak z blízka, bola pekná. Spolu sme sa učili každý deň, on ma učil po španielsky, ja jeho po portugalsky. S loptou sme si rozumeli perfektne. Zapamätal som si to, aký bol pokojný. To som na ňom miloval, nikdy sa nedostal do problémov, vždy je s rodinou a najbližšími osobami. Leo má všetko, nič viac už nepotrebuje."

Barcelona

"Všetko bolo od prvého dňa plné radosti. Mám mnoho spomienok. Myslím, že keď som prišiel na Camp Nou, na tribúnach ma už čakali tisíce ľudí. Je to prijatie ako po návrate domov."

Rijkaard

"Je to skvelý tréner, veľmi pokojný, najlepší, s akým som pracoval. Všetko vedel, pretože sám hral na najvyššej úrovni, mali sme to jednoduchšie. Všetko, o čo nás prosil, sám v minulosti prežil, hovoril k nám priamo a jasne. Keď sme nemali loptu, museli sme si plniť naše záväzky, ale s loptou som sa cítil úplne voľný."

Štýl

"Všetko sa robí s loptou. Keď takto trénujete, potom sa vám bude dariť."

Miláno

"Je to ako odchod do reprezentácie najlepších hráčov na svete ako galaktický Real."

Atlético Mineiro

"Návrat do rodnej krajiny bol pekný. Chcel som to urobiť, pretože som odišiel veľmi mladý a chýbala mi výhra v Copa Libertadores či v iných súťažiach. Chcel som sa vrátiť a byť v dobrej fyzickej forme, aby som hral na najvyššej úrovni."

História

"Som hrdý na to, keď počúvam, že som zmenil históriu Barcelony, ale tak to nebolo. Bolo to celé mužstvo hráčov, ktorí boli v skvelej forme."

zdroj: as.com mundodeportivo.es
foto: instagram

Milan87

34
2020-01-17 07:54:50

Ty si tu Barcu ale naozaj zmenil, hráči boli výborný ale ty si sem doniesol Radost.
Ten jeho povestny úsměv bol od prvého momentu nakazlivi ako hepatitída a o fintičkach už ani hovorit netreba....

RastoD

19
2020-01-17 08:57:42

ja som začal fandiť Barce práve kvôli nemu. zachytil som ho prvýkrát pri tom jeho slávnom góle v repre Angličanom. škoda, že nemal dlhodobejšiu konzistenciu, ak by hral dlhšie s Messim, to by bola paráda.

maryann

3
2020-01-17 15:58:05

Bol to zazitok sledovat jeho hru.Bolo mi velmi smutno,ked odisiel,ale nahradil ho Messi....,ale toho uz nikto,zial nenahradi....nechcem na to mysliet,dufam,ze zostane do 40-tky,ked len na par zapasov rocne,len tak na pokochanie sa,ako balzam na dušu....

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.