Odchovanec a bývalý hráč FC Barcelona Cesc Fàbregas poskytol rozhovor pre rozhlasovú stanicu RAC1. Hráč Monaka v rozhovore komentoval viacero zaujímavých tém súvisiacich s katalánskym klubom.

Riqui Puig

"Zápas proti Granade bol plný pozitívnej energie pre mladých hráčov. Riqui Puig sa môže stať nástupcom Andrésa Iniestu. Berte to ako príklad. Som si vedomý toho, že porovnávať ho s Andrésom je niečo veľmi vážne a nemôžeme očakávať, že sa tak stane už zajtra. Ale taký hráč môže stáť na prestupov trhu ťažké milióny. Som presvedčený, že Riqui Puig má schopnosti na to, aby sa stal naozaj veľkým hráčom. Potrebuje iba správny prístup a zodpovedný rozvoj. Je potrebná sa starať o sľubných hráčov, ktorých máme doma."

Štýl hry Barcelony vs Monaka

"Roberto Moreno začal svoje dobrodružstvo v Monaku veľmi dobre. Zaviedol množstvo nových vecí, svieže nápady. Pre mňa to nebolo všetko také nové, pretože to poznám z Barcelony. Tam sme robili podobné veci. Dúfajme, že náš tím bude hrať už len lepšie."

DNA Barcelony

"Hra prostredníctvom prihrávok je súčasťou DNA Barcelony. V La Masii to učia od samotného začiatku. Vnášajú vám tento štýl odmalička, rastiete s ním. Mal som možnosť hrať v jednom tíme s Busquetsom, Xavim a Iniestom... Prevaha, akú sa nám podarilo dosiahnuť, bola obrovskou radosťou. Bolo to niečo úžasné."

Nezabudnuteľný zápas

"Spomínam si na zápas s Levate. Je to jeden z tých dní, na ktoré je ťažké zabudnúť. Pamätám si ho preto, lebo na ihrisku bolo 11 odchovancov La Masie. Bolo to dôležitejšie, než 1000 prihrávok či výsledok. Bolo to niečo historické. Pamätám si, že sme zahrali veľmi dobre a boli sme značne lepší ako súper."

Xavi

"Je veľmi inteligentný človek. Veľmi dobre vie, čo chce. Vie ako funguje klub a ako vyzerá futbal. S určitosťou chcel byť nástupcom Valverdeho, ale zrejme dospel k záveru, že to nebol ten správny moment. Chce počkať. Skôr či neskôr sa Xavi stane trénerom Barcelony."

Trénerská kariéra

"Myslel som na to, že sa po ukončení kariéry stanem trénerom. Áno, myslím si, že v budúcnosti sa budem zaoberať práve tým. Ale pred sebou mám stále niekoľko rokov hry. Či by som mohol začať pracovať v La Masii? A prečo nie? Je to môj domov, som culé a myslím si, že by to bolo ideálne miesto, aby som sa všetko naučil."

Quique Setién

"Mužstvá, ktoré viedol Setién, sa mi vždy páčili. Páčila sa mi hra Barcelony v zápase proti Granade. Predovšetkým sa mi páčil spôsob, akým využil Busquetsa. Stredoví záložníci hrali na bránku. Keď sa vráti de Jong a Arthur, takisto mužstvu veľmi pomôžu. Majú správny profil. My v Monaku sme urobili obrovskú zmenu len nedávno, odkedy je s nami nový tréner. Setién pracuje s mužstvom len týždeň a pokiaľ sa Barcelona vydá tým smerom, budúcnosť môže byť pre ňu veľmi dobrá."

Filozofia Barcelony

"Keď ste zažili barcelonskú filozofiu ako dieťa, chápete, že dosiahnuť na prvý tím vyžaduje, aby ste predvádzali hru konkrétnym spôsobom. Túto filozofiu si veľmi cením. Kvôli tomu sme stále viac ako klub. Samozrejme, že je potrebné vyhrávať, ale mali by ste hrať pekným spôsobom."

zdroj:  RAC1
foto: fcbarcelona.com

MessiGOAT

13
2020-01-21 15:21:34

Ty vado po Cescově odchodu v roce 2014 jsem na něj úplně zapomněl.
Celkové jeho kariéra upadla

MisterBlue

19
2020-01-21 16:04:55

No. Nějakou dobu ještě byl minimálně velmi důležitým hráčem Chelsea, ale máš pravdu. Takový Iniesta nebo Xavi v jeho věku ještě hráli základ v Barçe.

buggo7

13
2020-01-21 18:26:03

zase Fabre hrál v 16 základ v Arsenalu, ale co mě zaráží je jak roky plynou, ještě si pamatuju jak jsem jako malej kluk koukal na ligu mistrů a on v 16 tam lítal jak blázen...a hláška Bosáka mladičký panel Fabregas :D

Majkl10

8
2020-01-21 18:33:46

tahle hláška bosáka z fify je legendární :D vždycky když si na tu hlášku vzpomenu a jak jsem hrál fifu tak si uvědomím jak strašně ten čas letí a že už to není zrovna mladičký španěl, chytne mě z toho nostalgie a smutek jak málo hráčů z té legendární ery barcelony zbylo :)

momo9

1
2020-01-22 07:56:35

:D tak ono to tak bolo "nadabovane" aj ked už mal Cesq 25+ ... škoda, že kvoli tomuto hráčovi odišiel Thiago

emiliano

2
2020-01-22 11:03:41

Cesca som mal vždy rád. Prišiel k nám v nevhodnom čase, keď sme mali perfektnú zálohu (Xavi, Busi, Iniesta). A tak ho začali stavať do útoku, na krídlo. Tam on vzhľadom na svoje parametre (pomalší pohyb) hrať nemôže, to aj Xavi by sa tam stratil, Iniesta zahral aj tam. Jeho prednosťou bol dokonalý prehľad a inteligencia.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.