Pablo Alfaro poskytol pred zajtrajším zápasom pohára proti Barcelone rozhovor pre rozhlasovú stanicu Onda Cero.

Chceš, aby proti vám hral aj Messi?

"Presne tak. Budem radšej, ak príde a v tom zápase si zahrá. Nevieme však, či Setién uzná za potrebné, aby Messi vybehol na trávnik alebo nie. Zápas proti Barcelone je pre nás darček, ktorý nám dal futbal. Je to darček pre náš klub aj pre celý ostrov. Čím viac najdôležitejších hráčov bude na trávniku, tým lepšie divadlo."

Snívaš o zázraku v zápase proti Barcelone?

"Tento mesiac je zatiaľ veľmi intenzívny. Zápasy hráme každé 3-4 dni. Sústredili sme sa nasledujúceho súpera a vlastne sme ani nemali čas, aby sme mysleli na zápas proti Barcelone. Máme 3 dni, aby sme sa pripravili na takýto súboj. Samozrejme veríme v úspech. Sny sa niekedy plnia."

Je možné sa na zápas proti Barcelone pripraviť? Alebo len vybehnete na trávnik, aby ste si užili hru?

"Musíme sa pripraviť, hoci sme si vedomí toho, že Barcelona je veľký favoritom stretnutia. Je to klub zo svetovej špičky. Pravdou je, že niekoľko vecí je jasných. Hráčom nemusím ukazovať priveľa zápasov Barcelony, pretože zápasy Barcelony či Realu sledujú každý týždeň. Zápas si budeme užívať. Bolo by neodpustiteľné, ak by sme si takýto súboj nevychutnali. Zároveň budeme bojovať o postup."

Stretol si sa so Setiénom v Racingu?

"Áno, hrali sme spolu tri sezóny. Vtedajší Racing hrával v Primera Division. Vtedy sme vyhrali zápasy s Realom aj s Barcelonou. So Setiénom ma spájali dobré vzťahy. Navštevovali sme sa navzájom doma, rozhovormi sme strávili množstvo hodín."

Budeš rotovať alebo do zápasu proti Barcelone pošleš najlepšiu zostavu?

"Na trávnik nastúpime predovšetkým s postojom, že sa Barcelone chceme postaviť čelom. Našim snom je postup do ďalšieho kola a budeme bojovať do poslednej minúty zápasu. Copa del Rey v takomto formáte je najdemokratickejší turnaj zo všetkých. Táto kategória vyrovnáva všetky kluby, ktoré v ňom nastúpia."

Zápas sa odohrá na umelej tráve. Pre vás to bude určite výhoda, ste na to zvyknutí. A možno to padne vhod aj hráčom Barcelony, ktorí sú technicky vyspelí.

"Hráči Barcelony už dlho na umelom trávniku ani len netrénujú. V tomto konkrétnom prípade môže byť umelý trávnik prospešným faktorom pre náš tím. V lige už nie."

Ako hrávajú mužstvá, ktoré trénuješ? Je to viac štýl Setiéna alebo Bordalasa?

"(smiech) Hovoríme o protipóloch. Pre trénera je veľmi dôležitým aspektom schopnosť adaptácie. Som rád, ak moje mužstvo správne ovláda loptu. Som rád, keď hráči dávajú hre zmysel a majú prevahu v držaní lopty. V defenzíve rád hrávam s dobre chápanou agresivitou. Hráči musia byť odvážni a vytvárať na súpera tlak. Vždy chcem, aby moje mužstvo malo čo ukázať."

Navrhneš tento týždeň nejaký výnimočný rozvrh?

"Nie, nie. Vôbec nie. Urobíme to isté, čo sme robili v predchádzajúcich týždňoch. V deň zápasu pôjdeme na spoločný obed do hotela. Nezúčastnia sa na ňom len hráči povolaní na zápas s Barcelonou, ale celý káder. Budeme sa musieť najesť skôr, pretože zápas začína už o 19:00. Potom príde na rad domáca siesta. Na štadión pôjdeme klubovým autobusom."

zdroj: Onda Cero
foto: twitter

vondeylen

8
2020-01-21 20:12:01

každý zápas vie byť výnimočný...teším sa...)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.