FC Barcelona vlastní Emersona na polovicu s Betisom Sevilla. Hráč aktuálne pôsobí na hosťovaní v Betise Sevilla a podľa dohody tam má zotrvať do júna 2021. Skvelé výkony zadáka však spôsobili to, že Barcelona začala zvažovať jeho skorší príchod na Camp Nou. Andalúzsky klub vydal v každom prípade jasné stanovisko.

"Z toho ako sa Emerson adaptoval v mužstve a z jeho prínosu na ihrisku, máme veľkú radosť. Myslíme si, že sa veľmi rozvinul a sami nevieme, kde má limity. Je mladý a na ihrisku prezentuje vynikajúcu hru. Emerson s nami zostane do júna 2021. Neexistuje možnosť, aby ho Barcelona stiahla skôr. Neexistuje žiadna klauzula, v ktorej by takéto ustanovenie existovalo," povedal koordinátor športového oddelenia Alexis Trujillo.

"Keď nastane ten deň, potom uvidíme, ako bude celá situácia hráča vyzerať. S Barcelonou vlastníme práva na polovicu a uvidíme ako sa to vyrieši. Dovtedy bude Emerson naďalej hrať v našom tíme. Je to hráč, do ktorého sme investovali na polovicu s Barcelonou. Situáciu budeme musieť posúdiť spoločne," dodal Trujillo.

Skauti Barcelony sledujú aktuálny rozvoj obrancu veľmi pozorne. Hráč bol kúpený z Atlética Mineiro za 12 miliónov eur. Katalánsky klub potom predal polovicu práv na hráča Betisu Sevilla za 6 miliónov eur. Španielska tlač informovala, že ak sa Barcelona rozhodne hráča v roku 2021 odkúpiť, Betis dostane 9 miliónov eur a navyše 20% z prestupovej sumy  v prípade následného predaja.

zdroj: marca.com
foto: facebook

mikimi122

7
2020-01-22 12:39:14

Takže aj vzhľadom na to teraz v žiadnom prípade nemôžu predať Semeda. Prosím Setién daj mu šancu.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.