Matheus Fernandes je po Franciscovi Trincãovi ďalšou posilou katalánskeho klubu. Brazílčan bude do konca prebiehajúcej sezóny pôsobiť na hosťovaní v Reale Valladolid. Kto je tento defenzívny záložník?

Brazíliu si fanúšikovia spájajú s dobrým futbalom. Radosť z hry, fantázia, technika - tieto vlastnosti sú charakteristické pre futbalistov z tohto kraja. Nie je prekvapujúce, že z Brazílie do Európy prichádza nová generácia hráčov, ktorých technika a zručnosti sú na vynikajúcej úrovni. Medzi nich patrí aj nová posila FC Barcelona. Matheus Fernandes si už získal prezývku 'nový Busquets'.

Defenzívny záložník FC Barcelona už mnoho rokov vyznačuje herný štýl mužstva. Práve Sergio je jedným z tých, ktorí kontrolujú to, čo sa deje v strede ihriska. Fernandes má byť hráčom, ktorý po Busquetsovi prevezme štafetu. Prezývka nie je náhodná, pretože v hre Španiela a Brazílčana je vidieť podobnosť. Obidvaja sú mozgom svojich mužstiev, starajú sa o to, že sa lopta po trávniku pohybuje s presne tak ako si táto dvojica želá.

Najväčšou prednosťou Fernandesa je to, že vďaka svojej inteligencii na trávniku dokáže byť na tom správnom mieste v správnom čase. Má rýchlu nohu a spolu s prehľadom na trávniku mu to umožňuje viesť hru s najväčším prínosom pre mužstvo. V Brazílii bol kľúčovým hráčom z pohľadu výstavby ofenzívnych akcií a stojí za zmienku vyzdvihnúť jeho vyspelosť na trávniku, hoci má stále len 21 rokov.

Meria 183 centimetrov a dokáže si poradiť aj vo vzdušných súbojoch, hoci to nie je jeho najsilnejšia zbraň. V Brazílii v jeho schopnosti veľmi veria. Matheus bol reprezentantom do 17 rokov aj do 20 rokov a vďaka svojej nespochybniteľnej pozícii v mužstve Palmeirasu nie je vylúčené, že čoskoro dostane pozvánku aj do seniorského národného tímu. V súčasnej sezóne odohral Fernandes za Palmeiras 11 zápasov a strelil jeden gól. Stojí za zmienku, že v Botafogo debutoval v Áčku už vo veku 17 rokov - Fernandes je odchovancom práve tohto klubu.

Nasledujúcich 6 mesiacov strávi Fernandes na hosťovaní v Reale Valladolid. To ako rýchlo si podmaní Európu závisí od jeho schopnosti adaptovať sa na európsky futbal. 21-ročný záložník je zároveň už teraz porovnávaný s jedným z najlepších defenzívnych záložníkov v histórii a to predstavuje obrovský tlak. Ale ak chce dosiahnuť úspech, ktorý sa mu vzhľadom na jeho talent predpovedá, musí tento tlak prekonať.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: facebook

tunno

22
2020-02-01 10:00:55

Vyzera paradne, aj na celozapasovych hajlajtoch. Tato kupa je dobry tah, kvalitu ma jednoznacne a keby aj zauradovala brazilska povaha za 7m to nezaboli.

Milan87

17
2020-02-01 10:24:46

Možná sa chytí, možná sa na ňom iba zarobi ale není to prršlap za tých 7 mega.

Alirael

-13
2020-02-01 10:35:08

Novy Lord Douglas

marke7

4
2020-02-01 11:30:41

Tohle může být trefa do černého. Ale to je i de Jong a stejně bude zatím hrát druhé housle, dokud je tu Sergio. Snad po odchodu Sergia oba využijeme, ať si neprekazeji.

Pader

4
2020-02-01 12:38:59

OT: Toho Fernandesa sme poslali na hosťovanie do Valladolidu

Pader

4
2020-02-01 12:39:46

Do konca tejto sezóny

Dody21

15
2020-02-01 12:41:15

Busquets už není co býval a šlo to naposledy vidět teď proti Leganés. S míčem se dlouho mazlí a nakonec stejně přihraje dozadu, vedle sebe a nebo jej o míč oberou. Náhrada je tudíž třeba, tou by měl být ovšem v první řadě De Jong. V Barceloně to ze mě záhadného důvodu nevidí a dávají mu ofenzivnější úkoly. Ale taky bych chtěl ještě zmínit jméno Oriol Busquets, snad jste na něj nezapomněli. Jednadvacetiletý Španěl a navíc odchovanec Barcelony, který momentálně hostuje v nizozemském Twente, kde pravidelně nastupuje. S tímto hráčem by se taky mělo počítat.

Federer

1
2020-02-01 17:02:50

Problém je že doteraz v zápasoch kde Busi nehral bola dezolátna rovnováha. Zatiaľ nemáme leošieho. DeJong nech sa tlačí dopredu.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.