Bývalý hráč FC Barcelona a bývalý tréner rezervy Blaugranas Gerard López komentoval aktuálne zdravotné problémy Ousmane Dembélého, ktorý si opäť poranil hamstring a médiá tvrdia, že sezóna sa pre mladého francúzskeho krídelníka skončila.

Správne návyky nie sú novinkou

"Keď som bol ešte hráčom, odporúčali nám, aby sme spali aspoň 8 hodín. Stávalo sa však, že zápasy sa končili veľmi neskoro a po zápase je vždy ťažké zaspať. Zaspávali sme neskoro. Nasledujúci deň bol vždy ťažký. Boli sme vyčerpaní. Správne návyky nie sú záležitosťou, ktorá bola objavená vo futbale až teraz. Vždy bolo dôležité, aby sme sa chránili pred zraneniami. Za mojich čias sme sa im takisto snažili vyhýbať."

Súčasnosť

"V súčasnosti sa striktne dodržiava výživa. Hráči Barcelony jedia po tréningoch spoločne v šatni. Večera už nie je tak veľmi kontrolovaná. Keď som bol trénerom v Barcelone, lekár mojim chlapcom hovoril, aká by bola najlepšia voľba na večeru. Dal im niekoľko odporúčaní. Preto sa snažili kontrolovať obedy a večere u mladých hráčov."

Dembélé

"Je známe, že Dembélé mal vlastného kuchára, ktorý mu pripravoval jedlo. Nemyslím si, že ho má ešte stále. V každom prípade je pre zdravé fungovanie tela podstatný odpočinok, vitamínová suplementácia a správna výživa. Téma opakujúcich sa zranení, predovšetkým tých týkajúcich sa svalov, to s tým súvisí."

zdroj: Onda Cero
foto: fcbarcelona.com

cruyff

21
2020-02-06 10:21:28

u hráča ktorý sa lieči a ma dlhšiu pauzu sú síce dôležite vitamíny, správna životospráva, ale ak viem, že hráč je náchylný na zranenia a ešte v takom rozsahu ako ma Dembe, tak je zarážajúce, že sa už po prvých dvoch zraneniach nenasadila maximálna pozornosť na jeho fyzičku...tuším je ešte chudší, ako bol po príchode do fcb...niekde som čítal, že v klube nemáme špecialistu na takéto situácie, chýba nám klubový psycholog....čakám už len, že zahlásia, že nám chýba klubová upratovačka....nad predajom Dembeho je zbytočne uvažovať, treba do jeho zdravia a správania vraziť ešte nejaké to euro a ono sa nám to určite vráti, lebo futbal hrať vie a ak sa dostane do formy ako Neyo po príchode do fcb, tak budeme mať s neho radosť....určite nemáme prachy na to, aby nám stálo ,,pokazené FERRARI v garáži...visca..

Sudruh_Zincica

5
2020-02-06 10:52:26

Dembele ako futbalista v Barcelone je ako Columbova zena: vsetci o nom hovoria, ale nikto ho nevidel hrat futbal.

PETERKRIZAN

-4
2020-02-06 11:28:00

často ho ani valverde nevidel,len o ňom počul,však p.abidal?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.