Junior Firpo poskytol rozhovor pre Barça TV, v ktorom hovoril o svojich prvých mesiacoch v klube, trénerovi Quiquem Setiénovi či zajtrajšom návrate na Benito Villamarín.

Zhodnotenie prvých mesiacov

"Ak hráč príde do nového klubu, vždy potrebuje trochu času na adaptáciu a myslím si, že som ho dostal. Na začiatku som hral trochu viac, než som očakával z dôvodu zranenia spoluhráča. S mojimi prvými mesiacmi som spokojný, ale myslím si, že môžem hrať oveľa lepšie. V druhej časti sezóny sa pokúsim hrať čo najlepšie a využiť šance, ktoré dostanem od trénera. V porovnaní s Betisom je tlak v Barcelone úplne odlišný."

Návrat na Benito Villamarín

"Bude to pre mňa veľmi výnimočný deň. V Reale Betis som hral ešte v mládežníckych tímoch a s klubom som sa nerozišiel v zlom. Neviem sa dočkať toho až uvidíme ako budem prijatý. Villamarín je veľký štadión a fanúšikovia ho robia ešte väčším vďaka tomu, že vytvárajú skvelú atmosféru. Je to veľmi nepríjemný štadión a ako domáci hráči som cítil ohromnú podporu od fanúšikov. Nechcem si predstaviť ten tlak, aký cítia hostia."

Súčasný Betis

"Má skvelých hráčov, veľmi dobre sa posilnil. To mužstvo poznám dokonale. Betis má hráčov so skvelými schopnosťami. Prišiel nový tréner Rubi, ktorý potreboval čas na to, aby zrealizoval svoje nápady. Betis v tejto sezóne zažil vzostupy aj pády a niekedy kombinuje dobrú hru a dobré výsledky s inými horšími zápasmi. Som však presvedčený, že o miesto v európskych pohároch bude bojovať do samotného konca."

Zmena klubu

"Aj napriek tomu, že herný štýl je podobný, hrávať za Barcelonu je iná úroveň. Je potrebné víťaziť a získavať trofeje a pritom hrať dobre. Tlak je oveľa väčší, než v Betise."

Quique Setién

"Je to tréner, ktorý je vždy nablízku a vždy chce vedieť, ako sa hráč v danom momente cíti. To je pre neho veľmi dôležité. Je to tréner, ktorý má jasný zámer a zomrie s hráčmi bez ohľadu na to, čo sa stane. Setién má veľmi rád všestranných hráčov, pretože zvyčajne má veľmi úzky káder. V momente, keď zmení rozostavenie, hráč, o ktorom vie, že môže hrávať na dvoch pozíciách, má väčšie šance."

Trénerský štáb

"Setién má skvelý štáb. Od trénera brankárov cez špecialistu na kondičnú prípravu až po Edera Sarabiu. Sarabia a Setién sú ako jin a jang. Quique je pokojný a Sarabia je plný vášne a temperamentu. Je to dvojica, ktorá dobre funguje."

Zápas Betisu s Barcelonou v poslednej sezóne

"Videl som ho z tribúny. Po Messiho góle som vstal a odišiel som priamo do šatne, pretože som si povedal, že som videl všetko. Uplynie množstvo času, kým opäť uvidíme niekoho ako Messi."

Detstvo

"V detstve som mal problém s nadväzovaním vzťahov, pochádzal som z inej kultúry, nepoznal som nikoho. Môj otec aj môj učiteľ prišli s nápadom, aby som začal hrať v mládežníckom tíme a trávil čas s ostatnými deťmi. Futbal som nemal rád. Po tréningu som cestou domov plakal. Hovoril som, že futbal nechcem hrať. Postupne som si ho však obľúbil a tréner hovoril, že sa mi darí."

Mesto

"Bývam blízko pláže, takže keď mám voľný deň, idem s manželkou a dcérou na prechádzku. Som tu veľmi šťastný a mesto mám veľmi rád."

Dôležitá časť sezóny

"V Barcelone je potrebné vyhrávať každý zápas a každú trofej. Január a február sú najťažšie mesiace. Myslím si, že na rozhodujúcu časť sezóny sme pripravení."

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

Messibest10

27
2020-02-08 11:29:28

Zaslúži si viac šancí...

marke7

14
2020-02-08 12:44:03

Barcelona by se měla při výběru hráčů výrazněji zaměřit na jejich psychiku, protože na Nou Campu to není žádný oříšek a je až s podivem kolik hráčů není schopno předvést výkon kvůli kterému se kupovali. Pokud je hráč slabý mentálně, tak je v Barceloně k ničemu.

FCBNAJLEPSIA1

5
2020-02-08 12:48:47

Mali sme kúpiť Grimalda.

galibier

0
2020-02-08 18:31:11

Zatial pre mna velke sklamanie..

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.