La Liga publikovala aktualizovaný zoznam platových stropov pre kluby z Primera Division. Katalánci rebríček vedú aj v tomto prípade a do úvahy musia brať aj výplatu pre Ousmane Dembélého, hoc ten vôbec nehrá.

Tento limit určuje, koľko môžu jednotlivé kluby minúť na mzdy hráčov prvého tímu, trénera, jeho asistentov, trénera pre kondičnú prípravu, hráčov rezervy a takisto hráčov iných športových sekcií. Týka sa to rovnako fixných miezd ako aj prémií, poistiek, amortizácie či provízií pre predstaviteľov hráčov. Strop sa počíta na základe rozdielu medzi príjmami (vrátane televíznych práv a reklamy) a štrukturálnymi výdavkami. Každý klub má vlastný platový strop (ktorý sa môže znížiť ak klub napríklad investuje do prestavby štadióna), ktorý musí rešpektovať zásady ekonomickej kontroly La Ligy a následne byť La Ligou schválený. V prípade stropu, ktorý nebude garantovať finančnú stabilitu klubu, môže La Liga rozhodnúť o jeho znížení.

Barcelone sa výška platového stropu v porovnaní s uplynulým rokom znížila o približne 15 miliónov eur. Dôvodom je napríklad zvýšenie štrukturálnych výdavkov a takisto nižšie príjmy z bonusov za výkonnosť mužstva - Barcelona vypadla už v semifinále Kráľovského pohára a takisto vo štvrťfinále Copa del Rey.

Katalánci však stále zostávajú v rebríčku na prvom mieste a na platy môžu rozdať 656,4 milióna eur. Na druhom mieste je Real Madrid a ten môže rozdať na výplaty 641 miliónov eur, teda rovnakú sumu ako pred rokom. Tretie miesto má Atlético, no s výrazným odstupom na vedúce duo - Los Colchoneros majú platový strop na úrovni 348 miliónov eur. Ďalšie pozície zaujali Sevilla (185 miliónov euro), Valencia (177 miliónov euro), Villarreal (113 miliónov euro) a Athletic (103 miliónov euro).

12 klubov si platový strop v porovnaní so septembrovým vydaním dokázalo navýšiť. Najväčší rozdiel ukázal Espanyol (18 miliónov eur), ktorý v zimnom prestupovom období prekonal svoj rekord kúpou Raúla De Tomasa. Vyšší limit dosiahli aj Valencia (viac o 6,4 milióna euro), Villarreal (viac o 4,8 milióna euro), Betis (viac o 2,1 milióna euro), Real Sociedad (viac o 4,4 milióna euro), Celta (viac o 6,2 milióna euro), Getafe (viac o 7,5 milióna euro), Alavés (viac o 1,6 milióna euro), Osasuna (viac o 150 tisíc euro), Granada (viac o 2,4 milióna euro), Valladolid (viac o 2,8 milióna euro) a Mallorca (viac o 3,6 milióna euro).

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

maros1

22
2020-02-14 09:04:20

No to bude zrejme jeden z dôvodov pretrvávajúceho marazmu v klube

Calib

8
2020-02-14 09:55:12

Tak už se nedivím zraněním to se jim musejí pěkně podlamovat kolena když jdou s výplatou domu ???? to už jeden ani neunese

Pimpis__

3
2020-02-14 10:42:28

Myslím si že je to vzhledem k věku našeho týmu v normě. V příštích letech to půjde dolů.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.