Emerson je v súčasnosti hráčom Betisu Sevilla, no polovicu práv hráča vlastní katalánska Barcelona. Obranca poskytol rozhovor pre ESPN, v ktorom hovoril o svojom súčasnom klube či o plánoch do budúcnosti.

Kedy do Barcelony?

"Mnoho ľudí tvrdí, že Barcelona ma kúpila a potom ma poslala na hosťovanie do Betisu. Tak to ale nie je, Betis ma získal takisto. Zmluva spočíva v tom, že dva a pol sezóny strávil tu a dva a pol sezóny v Barcelone. Do polovice 2021 som hráčom Betisu."

Betis Sevilla

"Betis je fantastický, cítim sa tu ako doma. Adaptujem sa v La Lige, aby som v budúcnosti prestúpil do Barcelony, ale to je ešte ďaleko. Teraz, keď sa kluby dohodli, tak sa to stane, ale nemyslím si, že by k tomu malo prísť už čoskoro. Ja si chcem odviesť svoju prácu."

La Liga

"V Španielsku sú väčšie taktické a defenzívne požiadavky, musel som sa veľmi zlepšiť, aby som hral na vyššej úrovni. Tvrdo som pracoval a dokázal som sa rozvinúť, aby som si vybojoval miesto. Teším sa, že dennodenne hrám proti veľkým hráčom. Messi? Keď hráte proti nemu, vidíte, že je omnoho lepší, než si myslíte. Ľahkosť, s akou všetko robí, sa nedá ani vysvetliť."

Dani Alves

"Keď som bol po prvýkrát povolaný do reprezentácie, rozprával som sa s Dani Alvesom a objali sme sa. Rubi hovorí, že hrám trochu ako Alves? Chce pre mňa všetko to najlepšie. Dlžím mu veľa."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: facebook

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.