Cadena SER publikovala nové dokumenty, ktoré majú preukázať vzťah medzi firmou I3 Ventures a niektorými profilmi na sociálnych sieťach, ktoré sa podieľali na útokoch na určité osoby spojené s FC Barcelona.

Prezident Bartomeu už oznámil ukončenie spolupráce so spomínanou firmou a poprel, že katalánsky klub si takéto služby objednal. Kontroverzie však pretrvávajú naďalej a nie je známe, či vedenie Barcelony skutočne o ničom nevedelo. Nižšie v tomto článku sú ako príklad uvedené niektoré príspevky, ktoré boli zverejnené vyššie zmienenými profilmi pod správou I3 Ventures.

Profil „Justicia y Dialogo en el Deporte” uviedol, že Joan Laporta vyhral prezidentské voľby vďaka podpore od radikálnej skupiny Boixos Nois, ktorá má v súčasnosti zakázaný vstup na Camp Nou a často o sebe dáva vedieť prostredníctvom pouličných bitiek chuligánov.

Tento príspevok útočil na Laportu za jeho názory týkajúce sa nezávislosti Katalánska. Profil zdôraznil, že bývalému prezidentovi FC Barcelona je jedno, aké by malo vyhlásenie nezávislosti Katalánska dôsledky pre firmy a športové kluby.

Aj Víctor Font bol označený za zástancu nezávislosti Katalánska a bol obvinený z toho, že ľahko podľahol požiadavkám skupín, ktoré požadujú nezávislosť, nech je to akokoľvek nelogické. „Justicia y Dialogo en el Deporte” takisto poukazuje na to, že Font je jedným z majiteľov denníka Ara.

Tento príspevok zas naznačuje, že Gerard Piqué dal stranou svoju politickú víziu týkajúcu sa nezávislosti Katalánska, aby mohla uspieť jeho iniciatíva týkajúca sa organizácie Davis Cupu.

Justicia y Dialogo en el Deporte” cituje vyhlásenie Xaviho Hernándeza, v ktorom záložník vyzdvihol život v Spojených arabských emirátoch. Profil útočí na Španiela, keď informuje, že Xavi chváli život v krajine, v ktorej ľudia žijú v takmer v totalite, kde sa nerešpektujú práva žien a homosexuálov.

Profil cituje Pepa Guardiolu, ktorý okrem iného uviedol, že Katar je vo svete Islamu najotvorenejšou krajinou a bezpečným miestom, kde sú obyvatelia slobodní. "Pripúšťame, že Pep Guardiola hovorí o nejakej krajine dobre alebo zle v závislosti od toho, či mu platí," hovorí moderátor tohto profilu.

Profil „Sport Leaks” sa naopak snažil vysvetliť, prečo Messi v roku 2017 odkladal predĺženie zmluvy s katalánskym klubom. Profil naznačuje, že k tomu ho presvedčil Jaume Roures, ktorý mal prostredníctvom svojej spoločnosti MediaPro poukázať štedrý dar v prospech projektu výstavby tematického parku Messi Experience Park, ktorý mal byť otvorený v roku 2020 v Číne. Tento dar slúžil na to, aby Messi odložil predĺženie zmluvy a destabilizoval vedenie na úkor iných kandidátov, ktorí mali blízko k Rouresovi. Prezident MediaPro však tieto správy kategoricky poprel v tomto rozhovore.

Podľa toho istého profilu mal Laporta povedať, že ak by Manchester City v roku 2008 ponúkol za Lea Messiho 70 miliónov eur, tak by ponuku zvážil.

Profil informoval, že Barcelona spôsobila zmätok v prípade možného prestupu Cedrica Bakambu. Podľa tohto konta mali agenti hráčovi povedať, aby odletel do Barcelony a nie sám klub.

Na „Alter Sports” sa objavili populárne meme. Konkrétne na tejto Pep Guardiola pred víťazstvom v Lige Majstrov po pochybných výdavkoch preferuje prehru v Premier League a vypadnutie z európskych pohárov.

Profil si vystrelil aj z Xaviho, keď publikoval meme, na ktorom tréner dostal k 40. narodeninám kosačku, aby na všetkých ihriskách v Katare bol trávnik na ihrisku rovnako pokosený.

Ďalší príspevok o Xavim po tom ako sa trénerom Barcelony stal Quique Setién. „Alter Sports” píše, že takto vyzeral Xavi po tom, čo zistil, že tento vlak už odišiel a on nevyužil príležitosť.

Ide pritom len o niekoľko príspevkov, ktoré tieto profily publikovali za účelom útoku na isté osoby, ktoré sú v spojení s klubom. Kritizovaná bola aj televízia TV3, ktorá mala údajne podporovať Laportu a množstvo príspevkov sa týkalo aj Realu Madrid.

zdroj: facebook
foto: facebook

mikimi122

20
2020-02-18 23:05:35

Len tak pomimo, Liverpool je asi teraz z Atletov prekvapený. S takým súperov sa len tak často nestretávajú. Tak perfektný autobusári v premier lige nie sú. Atleti to mohli dať aj na rozdiel 2 góloch, len keby tam nemali v útoku sebcov. V PSG je narozdiel vidno obrovský problém, ten klub proste napriek nabušenému útoku nemá obranu a ani zálohu.

kacejik

6
2020-02-19 01:00:58

Presne tak moja reč

Didalop

-16
2020-02-18 23:14:22

Pozeral som vysnivany prestupovy ciel mnohych tunajsich fans, Neymara. Bola to hroza a des. Je krasne pribraty a pomaly. Jedine plus, prakticky nesimuloval. Az som bol prekvapeny.

zasezase

9
2020-02-18 23:19:35

Práveže konečne není Súchy jak patyk
Úplne normálnu postavu ma

Milan87

-10
2020-02-18 23:21:19

Tlustý a nemotorny mi prisiel o triedu horší ako keď odchadzal. A to minimalne, zase platí že mbappe ho predčil

mikimi122

11
2020-02-18 23:26:05

Veď práve Neymar tam bol jeden z najlepších z PSG. Práve on ako u nás Messi bol on tým hlavný hráčom svojho tímu a tvoril hru a často krát a to hlavne v prvom polčase som márne hľadal Mbappeho. PSG doplatilo na slabú obranu a zálohu a s tým, že nebudú mať v 2. kole ani Verratiho, to s nimi nevyzerá najlepšie.

Didalop

-10
2020-02-19 03:17:51

Najlepsi? Jedna poriadna akcia, ked zakoncil. Gol neratam a v prvom polcase by si marne hladal aj Neymara. Bol absolutne nulovy, navyse evidentne nezvladal, ze nanho cely stadion piska. Aspon nesimuloval.

Milan87

-10
2020-02-18 23:19:31

Toto taketo srandy ako s tou kosackou pre xaviho alebo s tým pepom a LM so city su na netu běžné. A xavi to o tom katare povedal a je uplne jedno kto to zverejni a cez aky profil.

RastoD

12
2020-02-19 08:27:21

nie, nie je jedno, či za také príspevky platí samotný klub. také veci môže zverejňovať nejaký nezávislý súkromník, alebo len jednotlivec. ak to robí klub a ak tých príspevkov je veľa a zároveň sa v nich dá vystopovať nejaký zámer, tak to jedno nie je.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.