Carlos Ibáñez z firmy I3 Ventures poskytol rozhovor pre rozhlasovú stanicu Catalunya Radio, v ktorom poskytol jasné stanovisko k škandálu okolo manipulovania verejnej mienky na sociálnych sieťach prostredníctvom účtov, ktoré firma spravovala. V podobnom duchu je písané aj oficiálne vyhlásenie od FC Barcelona.

Víctor Font

"Nemám tušenia, odkiaľ pochádzajú informácie na tému Víctora Fonta. Reporty diskreditujúce jeho osobu, ktoré boli pripísané našej spoločnosti, nebolo vytvorené nami. Niekto hackol náš účet a snažíme sa zistiť, kto to urobil. Je možné, že došlo k skopírovaniu nášho logotypu. Ten report je falošný."

Služby poskytované Barcelone

"Zmluva nás zaväzovala k tvorbe reportov a analýze značky Barcelony v oblasti sociálnych médií. Mali sme študovať vplyv sily tejto značky, mali sme sledovať internetových trollov a realizovať ešte niekoľko ďalších úloh. Nikdy sme nevytvorili žiadny druh obsahu - ani negatívneho, ani pozitívneho. Naša firma sa zaoberá sledovaním, monitoringom a analýzou. Nevyrábame obsah. Tým sa zaoberajú iné firmy, my len monitorujeme."

Profil "Respeto y Deporte"

"Je to kanál, ktorý vznikol na Facebooku. My sme zaregistrovali doménu, ale nevytvorili sme tam žiadny obsah. Je to založená na zásade, že my sme vlastníci parkoviska, uvoľníme jedno miesto, ale nevieme, kto na ňom parkuje. Priznávame, že report, ktorý vytvorilo rádio Cadena SER, sa týka našej firmy. Tá doména je registrovaná na našu firmu. Ale o tom som nevedel, Barcelona o tom nebola upovedomená a tu sa stala chyba. Tento účet sme preskúmali a vieme, že je mienkotvorný. Nie je to ale urážlivý profil, nepublikuje správy. Nie sme zodpovední za obsah, ktorý tam bol zverejnený."

Platba za služby vo výške 1 milión eur

"Nie je pravda, že sme dostali takúto platbu od Barcelony. Je to lož. Za rok kontraktu nám bolo vyplatených 198 000 eur. Zmluva bola predĺžená 4-krát. Barcelone poskytujeme služby od roku 2017 a naposledy sme predĺžili zmluvu v novembri 2019. Neviem, či klub investoval svoje prostriedky aj do iných firiem, ktoré ponúkajú služby súvisiace s oblasťou sociálnych sietí. Bolo to by niečo úplne bežné."

Vypovedanie zmluvy zo strany Barcelony

"Rozumiem rozhodnutiu o vypovedaní zmluvy. Je mi to ľúto, ale urobil by som to isté. Urobili sme chybu, za ktorú teraz platíme na mnohých úrovniach. Sám som poprosil Barcelonu, ale to vyšetrila. Dostal som však odpoveď, že na vyšetrovanie nie je čas. Bolo prijaté rozhodnutie o okamžitom ukončení spolupráce. Naša firma bola využitá ako náboj s cieľom zaútočiť na vedenie, na ktoré sa už aj tak útočilo. Neviem, odkiaľ prichádzajú tieto útoky, ale je zrejmé, že ide o proces predvolebnej kampane. Za tým všetkým si môžeme všimnúť politický zámer, ktorý nie je spontánny."

zdroj: as.com mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.