Přestup Martina Braithwaite se mezi fanoušky nepotkal s nadšeným přijetím a kritika se na barcelonské vedení valí i z vnějšku. Kupříkladu bývalý hráč Blaugranas si příliš velké servítky nebral.

Rozhodnutí přivést do klubu mimo přestupové období dnes již bývalého útočníka Leganés Martina Braithwaita zkritizoval Rivaldo. Bývalý hráč Barcelony uvedl, že by raději povýšil do prvního týmu útočníka z La Masie, než aby vyjednával o novém nákupu. „Upřímně, já to nechápu a nerozumím tomu, a to hned z několika důvodů,” uvedl pro Betfair. „Za prvé, jedná se o přestup mimo přestupové období, navíc Barcelona mohla místo tohoto přestupu vybrat mladíka z La Masie. Nevidím žádný důvod k tomu, aby byla vynaložena taková snaha inkorporovat do týmu útočníka, o kterém, s veškerým respektem, pochybuju, že je tím hráčem, kterého Barcelona teď potřebuje. Myslel jsem si, že mladý hráč by se mohl vyvíjet více.”

Rivaldo také okomentoval zprávy z tohoto týdne ohledně údajně kontroverzního vztahu mezi prezidentem Barcelony Josepem Bartomeuem a firmou pro marketingové poradenství I3 Ventures. „Já jen doufám, že tohle všechno není pravda. Pokud Barcelona skutečně platila za to, aby byli hanobeni hráči, bývalí hráči a bývalí prezidenti na sociálních sítích, bylo by to hodně smutné. Tato podoba zpráv sociálních médií je pro ty zasažené lidi velmi nepříjemná, o to víc, pokud si to klub objednal. Všichni by měli být naštvaní.” 

Bývalý skvělý útočník pak doufá, že tyto kontroverze nebudou mít vliv na výkon důležitých hráčů typu Gerarda Piquého či Lionela Messiho. „Messi a Piqué jsou symboly klubu, které projevují svou loajalitu a profesionalismus během každého tréninku a zápasu. Samozřejmě fanoušci to vědí, takže by se neměli obávat, že by je tyto mimo fotbalové záležitosti nějak ovlivnily.”

zdroj: marca.com
foto: marca.com

leosniki

top komentár
50
2020-02-20 22:40:30

Má pravdu. Jedine Messiho genialita maskuje to v akom stave sa klub nachádza. Obávam sa aby sme sa po jeho odchode nedali rýchlo cestou AC a United.

MessiGOAT

13
2020-02-21 05:59:38

Má pravdu... Naprosto souhlasím s nazorem Rivalda.... Sem zvědavý jestli Bartomeu zacne hledat a kydat špínu a lzi na Rivalda... Pres pochybne fake ucty apod...

Tomy11

-2
2020-02-21 07:36:24

Má pravdu až na tú časť že by mali vybrať utočnika La Masie aktualne tam nikdo nie je taký aby vedel pomocť týmu....
Braithwaite Má skusenosť hrať v La lige pravidelne určite je skúsenejší ako aktualne niekdo z La masia...

xdiko

7
2020-02-21 10:47:49

Verim, ze Rivaldo do toho vidi daleko viac, ako my a rovnako zdielam nazor, ze priviest Braithwaita bola blbost. Ukazuje to len, ze dnes uz Barcelona nieje vynimocna, ale len priemarny klub z LaLigi, kam uz si nechodia hraci plnit sen, ale zahrat si s priemernymi spoluhracmi (Firpo, Lenglet, Roberto, Rakitic, ...). A najviac tym trpia hraci, ako Messi, Fati, DeJong,... ktory sa chcu bavit hrou, ale su brzdeny tym priemernym zvyskom.

Respect10

2
2020-02-21 11:23:19

Najhoršie na tom je, že ublížila tým všetkým zainteresovaným. Braithwait bude v extrémne náročnej situácii, bude pod tlakom aby okamžite podával výkon, není v situácii, keď je čas a porozumenie pre adaptáciu. Barca chce výsledky vo všetkých súťažiaci, navyše asi sa s ním ráta na pol roka. Ak si spomeniete, keď prišiel Ney, v tey dobe považovaný za absolútny futbalový fenomén, čím aj bol podľa mňa, prvých šesť mesiacov nevedel chlapec, kde je sever. Ak by priviezli hráča z akadémie, niak extrémne požiadavky by na neho nemali, poprípade by sa mohol chytiť. Proste si myslím ze najväčší problém celej Barcelony a ľudí okolo je, že si nechcú pripustiť, že je koniec jednej éry a prichádzajú zmeny, prestavba tímu, možno z časti hernej filozofie. Je to prirodzený jav, vývoj a není na tom nič zlé. Namiesto toho aby sme si to pripustili, metame okolo seba nezmyselné a robíme unáhlené utopisticke kroky. Treba sa zmieriť s tým ze tento rok a možno aj budúci, nebude o tituloch a sústrediť sa na prácu s dalekosiahlejsimi plánmi.

footballister

0
2020-02-22 08:33:47

Presne tak, konečne niekto múdry čo nerecni len o tituloch. Treba sa zmieriť s tým, ze treba najskôr zmenu v kabíne, vo vedení a až potom rozmýšľať nad LM a podobne.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.