Cristian D'Amico, viceprezident Newell's Old Boys, poskytol rozhovor pre madridský denník AS. Jeden z najdôležitejších ľudí v klube z rodného mesta Lea Messiho komentoval možnú šancu získať kapitána FC Barcelona.

Čo má Newell's tak výnimočné, čo ostatné argentínske kluby nemajú?

"Mali sme tu tých najväčších: Maradonu, Pochettina, Bielsu, Messiho... a mnohých ďalších. Najlepšie na tom všetkom je, že tieto osoby po celý ten čas zostávajú v kontakte s klubom. Vždy keď môžu, tak pricestujú na návštevu. Pre nás je to dôvod na to, aby sme boli hrdí."

Môže sa Leo Messi vrátiť do Newell's ako hráč?

"Mojim snom, ako futbalového fanúšika, je vidieť, ako sa Leo vráti domov. Je to niečo, čo Messi vyjadril verejne, pretože tento klub veľmi miluje. Samozrejme, že nepôjde o jednoduchú záležitosť a to vzhľadom na Messiho dôležitosť. Ak by sa však vrátil, splnil by tým sen mnohých Argentínčanov."

Od čoho to celé závisí?

"Ak existuje akákoľvek možnosť, aby Messi zahral v našom klube, tak je závislá od jeho otca. Máme k nim veľkú náklonnosť a Messiho rodina si uvedomuje, že to je ich domov. Lea zas majú veľmi radi v Barcelone. Môžete ho za to obdivovať."

Ako by vyzeralo jeho prijatie?

"To si môžeme len predstaviť! Privítali by sme ho tak ako si zaslúži. On sa však musí vydať cestou, ktorú mu ukáže srdce. Argentína by ho chcela vidieť v našom domácom futbale. Mimoriadne výnimočná by bola jeho účasť v derby s Rosario Central, ktoré by sa hralo pred našim publikom. Je to najlepší futbalový zápas v celej krajine."

Tebe sa páči španielsky futbal?

"Samozrejme, že áno! Predovšetkým kvôli Leovi. Vždy sledujem jeho zápasy."

Vedeli by ste sa postarať o to, aby Leo opustil Španielsko?

"Z ekonomického hľadiska nedokážeme konkurovať žiadnym spôsobom. To prekračuje možnosti Newell's a záleží od všetkých ľudí. Na každom štadióne, na ktorý by Messi prišiel hrať, by sa ceny vstupeniek zvýšili. Ak sa to stane, musíme byť pripravení."

Ďalšou veľkou desiatkou je Maradona...

"Maradona znamená pre našu inštitúciu veľmi veľa. Je to druhý najlepší hráč na svete. Jeho náklonnosť k farbám Newell's nás napĺňa hrdosťou."

Aká je súčasná situácia klubu?

"Veríme v našich hráčov a trénerský tím. Naša situácia je v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi dobrá. Musíme sa vrátiť a nadviazať na 90. roky, kedy mužstvo Newell's bojovalo o najvyššie miesta."

zdroj: as.com
foto: facebook

emiliano

15
2020-02-28 07:47:13

Leo sa pohybuje medzi láskou k Argentíne, čo je sentiment, a láskou k Barcelóne, čo je bezpečnosť pre jeho rodinu. Už to tak neraz vyjadril. Jeho deti sú v bezpečí v Barcelóne, Argentína nie je bezpečná krajina. Tak to jeho rozhodovanie je ťažké, ale zrejme bude voliť bezpečnosť a lepšie perspektívy pre detí - školstvo, zdravotníctvo a pod.

Ripperko

11
2020-02-28 08:06:32

Derby Newell's - Rosario že sú najlepšie v Argentíne? Dobrá blbosť.. Superclásico kde hrajú River Plate a Boca Juniors sa označuje po El Clásicu ako najzaujímavejšie a najsledovanejšie derby sveta.

harry525

10
2020-02-28 09:17:19

Na jednej strane je Argentína: Domov našej legendy, ktorému bolo núkané reprezentovať Španielsko, ale jeho láska k domovine bola oveľa väčšia. Taktiež akási sentimentálna láska voči klubu, ktorý ho naučil hrať futbal...

Na strane druhej je Barcelona: Miesto, kde je považovaný za Boha... Ľudia mu na štadionoch tlieskajú a kláňaju. Je doslova stelesnením klubu Fc Barcelona, jeho hodnôt a akadémie...

Takže, čo by bolo lepšie pre neho a jeho rodinu? Myslim, že ani nemusim to pisat, lebo vsetci to viete... Ist do krajiny, ktorá mu neustále vyhadzuje na oči neuspech na MS a z bezpecnostneho hľadiska, to tiež nie je nič moc...
Myslim a dufam, že hlavne zváži bezpečnost svojej rodiny... Uz to pisal kolega vyšie...

RastoD

2
2020-02-28 11:30:05

jeho deti sú doma niekde inde. a podľa toho, ako sa Messi o rodine vyjadruje, je teda veľmi nepravdepodobné, že by ich bral do Argentíny kvôli sentimentu ohľadne svojho pôvodného klubu.
hrať tam samozrejme na nejaký rok ísť môže, ale na to by som teda nestavil ani cent, že to spraví.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.