Tréner FC Barcelona komentoval včerajšiu výhru nad Realom Sociedad na pozápasovej tlačovej konferencii.

Očakávali ste, že budete tak trpieť?

"Vedeli sme, že pôjde o ťažký zápas. Real Sociedad zvíťazil v šiestich prípadoch v rade, z toho raz na Bernabéu, je finalistom Kráľovského pohára. Dobre hrá s loptou, nikdy ju neodkopne a keď sa dostane spod presingu, má tak kvalitných hráčov, že súperovi môžu narobiť problémy. Zápas sme mali pod kontrolou s výnimkou niektorých fáz. Vytvorili sme množstvo nebezpečenstva, myslím si, že viac ako súper. Nakoniec sme strelili gól vďaka systému VAR, ale mali sme ho streliť skôr. Myslím si, že sme si zaslúžili vyhrať."

Bol pokutový kop odpískaný správne?

"Nevidel som to, od akcie som bol ďaleko."

Je mužstvo málo trpezlivé?

"Na to, aby sa vytvorili čisté gólové šance, je trpezlivosť potrebná. Napríklad ako v prípade akcie z koncovky prvého polčasu. Niekedy chceme akcie zakončiť rýchlejšie. Tento zhon však zapríčiňuje straty a vystavuje nás protiútokom. Je to však normálne, pretože niektorí hráči majú chuť na to, aby akciu zakončili. Snažíme sa to kontrolovať, ale nie je to jednoduché. Musíme to zlepšiť."

Piqué práve povedal, že klub je v slabom momente.

"Mužstvo hodnotím dobre, zvyšok ma nezaujíma. Mužstvo je mentálne silné. K zápasu sme pristúpili po nepríjemnej prehre, ale mužstvo je veľmi silné."

Vytvára toto víťazstvo tlak na Real?

"Vyhrali sme zložitý zápas a na Real teraz čaká zložitý zápas v Seville."

Aký dojem zanechal tento zápas?

"Súper je výborný a veľmi intenzívny, množstvo vecí robí dobre. Má skvelých hráčov. Traja či štyria by mohli bez problémov hrať v Barcelone. Dostať sa cez presing nebolo jednoduché, ale keď sa nám to podarilo, vytvorili sme nebezpečenstvo. V druhom polčase sme stratili určitú vieru a súper hral veľmi pokojne a trochu nás zatlačil. Z výhry mám však veľkú radosť, umožní nám, aby sme boli pokojnejší a ujali sa pozície lídra."

Čo si myslíš o Braithwaiteovi?

"Začal veľmi dobre. Dva či trikrát nabehol do voľného priestoru a bol nebezpečný. Neskôr si bol taktiež istý a veľmi nám pomohol. Pred koncom bol už unavený, pretože išlo o náročný zápas."

Chýba De Jongovi sebadôvera?

"Hodnotím ho dobre. Všetci však môžu hrať lepšie. De Jong nám dáva veľa. Opakujem, že náš súper nám našu úlohu neuľahčil."

Ako hodnotíš posledné zápasy v podaní Piquého?

"Opäť raz odohral skvelý zápas, podobne ako počas uplynulého týždňa, ako s loptou, tak aj bez nej. Je hráčom, ktorý všetkému dobre rozumie."

Čo si myslíš o stratégii bránenia priameho kopu Lea Messiho?

"Nesie so sebou riziko, tak ako všetko. Brankár môže mať problémy vidieť loptu, keď prechádza pomedzi hráčov."

Spôsobuje mužstvu tento zmätok v klube problémy?

"Ako som už povedal, snažíme sa od toho vzdialiť. Sústredíme sa na prípravy k zápasom. Vieme ako funguje futbalový svet. Nemôžeme sa tým zaoberať."

zdroj: marca.com as.com
foto: fcbarcelona.com

Nitram

2
2020-03-08 09:44:14

Fráza "trpeli sme" nadobúda nový rozmer. Ja osobne trpím viac ako za Valverdeho a stále dúfam v zmenu.

sid1

1
2020-03-08 09:57:02

ked som videl prve zapasy tak ma sice sokoval rozostavenim ako napr v pohari ale aspon sa zdalo, ze presing a celkovy pohyb hracov a lopty bude lepsi. Takto to slo zopar zapasov. Teraz mam pocit, ze presing je tam kde bol (tj nikde) a hrame snad este pomalsie ako s Valverdem aj ked sa to zdalo byt nemozne. Plus mi supera neprehravame mi obcas cosi vymyslime vdaka individualitam. Takze aj tie nase golove sance to je taky klamlivy ukazatel, pretoze to neni vysledok nasej dobrej hry. Tak snad si to sadne ale zatial je trend presne opacny

Camp_Nou

2
2020-03-08 10:53:12

Trpíme na prvej priečke v tabuľke ( ak Real nevyhrá ). Trpia fanúšikovia doma pri TV.
To je strašné.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.