La Liga je kvôli pandémii koronavírusu pozastavená už takmer týždeň. V tejto chvíli však úplne nič nenasvedčuje tomu, aby sa španielska Primera Division obnovila už čoskoro. Epidemiologická situácia v Španielsku sa mení veľmi rýchlo a to zo zlej k ešte horšej.

Španieli brali ochorenie na veľmi ľahkú váhu, zaspali a dnes zdravotnícke služby informovali, že nakazených je už 11 178 osôb. Denne pribúdajú veľké počty nových nakazených a situácia sa v najbližších dňoch bude len zhoršovať. Len za posledných 24 hodín diagnostikovali ochorenie covid-19 u takmer 2000 ľudí. 5100 infikovaných je v nemocniciach, z čoho 563 osôb je umiestnených na jednotke intenzívnej starostlivosti. Počet úmrtí prekročil vyše 500. Dobrou správou je aspoň to, že z ochorenia sa vyliečilo niečo vyše 1000 ľudí.

Najväčšie problémy s koronavírusom v Európe majú práve Taliansko a Španielsko. Španielsky premiér Pedro Sánchez v sobotu v krajine vyhlásil stav núdze. Infikovaná je pritom aj jeho manželka. Španielsko je formálne uzatvorené. Zrušené sú všetky verejné udalosti či zhromaždenia. Obyvatelia môžu z domu vychádzať len v najnutnejších prípadoch a to na nákup do potravín, na lieky, do nemocnice či do práce. Všetky obchody až na potraviny, drogérie a lekárne boli uzatvorené.

Najhoršia situácia panuje v regióne Madridu. Množstvo infikovaných osôb je aj v Katalánsku, Baskicku či Andalúzii. 17. marca o 12:00 bolo v Madride potvrdených 4871 prípadov, v Katalánsku 1394, v Baskicku 765 a Andalúzii 683. Väčšina ľudí zomrela na následky tejto nákazy v Madride a to 355. V Baskicku hlásia 36 obetí, v Katalánsku 18.

Situácia sa mení veľmi dynamicky. Ako predpovedajú odborníci, počet nakazených bude v Európe počas nasledujúcich dvoch týždňov narastať. Môžeme teda očakávať, že opatrenia vlád sa zmierňovať nebudú, práve naopak. V FC Barcelona sa zatiaľ nepotvrdil ani jeden pozitívny prípad nakazenia. Horšie je to však vo Valencii - tam je nakazených až 35% zamestnancov.

Na ForcaBarca.sk vás budeme priebežne informovať o ďalšom vývoja situácie v Španielsku.

zdroj: El País, La Vanguardia, lamoncloa.gob.es
foto: facebook

galibier

13
2020-03-17 19:42:18

Ked sme 6.3. pristali v Barcelone malo 45milionove Spanielsko cca 350 potvrdenych pripadov a zivot tam po vsetkych strankach fungoval bez najmensich obmedzeni... 9.3. ked sme sa vratili uz cisla neviem,ale po tyzdni co sme doma musim konstatovat ze Spanielsko sa ruti do koronavirusoveho pekla...a ked som videl ze cca kazdych 10 minut odletelo z El pratu jedno lietadlo do celej Europy tak si to radsej nechcem predstavit ten domino efekt.Koncim osmy den karanteny,zatial ok...tak hadam som mal stastie :-)

Nitram

2
2020-03-17 22:21:39

Nič v zlom, ale v marci už nikto normálny nelietal... Ale asi si mal nejaké dôvody... Hlavne nech si zdravý.

FCB1933

3
2020-03-18 06:12:29

By si sa čudoval, koľko ľudí zo Slovenska bolo rozlezenych v týždni od 2.3.do 8.3.po svete. Boli ešte jarné prázdniny a cestovalo sa o sto 6

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.