Prezident Španielskej kráľovskej futbalovej akadémie Luis Rubiales odpovedal na otázky novinárov po včerajšej videokonferencii všetkých federácií UEFA, na ktorom sa dohodli na preložení Majstrovstiev Európy na budúci rok.

Sezóna sa musí riadne dohrať

"Súťaže sa musia dohrať do 30. júna alebo neskôr. Každý klub musí odohrať všetky zápasy, tak aby sa všetko rozhodlo na ihrisku."

"Ak boli stanovené podmienky, tak na základe rovnakých podmienok sa táto súťaž musí dohrať. Pravidlá nemôžeme meniť v polovici sezóny. Základným scenárom je skončiť do 30. júna, ale nemôžem ubezpečiť, že sa tak stane. Bolo by to nespravodlivé, ak by konečná klasifikácia bola taká ako v tejto chvíli. Bolo by to nesmierne nespravodlivé. Súčasná tabuľka nebude taká ako tá na konci sezóny."

Anulovanie sezóny?

"Niektorí hovorili o anulovaní prebiehajúceho ročníka, ale my hovoríme nie. Prečo? Ako vezmeme ceny mužstvám, ktoré vyhrávajú v priebehu celej sezóny? Sezónu chceme dotiahnuť do konca. Hovorilo sa aj o tom, že do úvahy vezmeme výsledky z jesennej časti, ale to takisto neurobíme. Odmenili by sme niekoho, kto bol na istej pozícii predtým, ale teraz na nej nie je. Zostáva nám iba to, aby sme sezónu dohrali. Pokiaľ sa nám to podarí do 30. júna, je to ideálne. Ak nie, sezóna sa dohrá neskôr a ak potom budeme musieť začať novú sezónu s oneskorením alebo zmeniť formát, tak to urobíme, ale spoločne a v po vzájomnej dohode."

Finančné straty

"Je dôležité, aby ma teraz počúvali všetky kluby - každé euro, ktoré bolo sľúbené, je garantované. Nechceme neistotu. RFEF vyplatí každé sľúbené euro."

Finále Copa del Rey

"Nemáme termín finále pohára. Zvažovali sme 31. mája a tento návrh sme postúpili aj do kráľovského paláca, ale napokon sme to pozdržali, keďže vidíme, čo sa deje. Finále sa bude konať počas jedného z víkendov. Chceme finále s divákmi. Budeme pracovať s oboma finalistami."

Bez vypadnutých a postupujúcich?

"Nie. Bol by to nedostatok zodpovednosti. Musíme počúvať aj La Ligu. Musíme si uvedomiť, že na trávniku niekto prehrá a niekto vyhrá. Je to brutálne, ale spravodlivé."

Kontrakty niektorých hráčov končia 30. júna

"Je to niečo, čo musíme mať na pamäti. Spravodlivé by bolo, aby mužstvá ukončili sezónu s tým istým kádrom. Pokúsime sa to predložiť. Tu však prichádzame do styku s právnymi systémami iných krajín. Snáď sa nám to podarí dosiahnuť. Prvým krokom je však pokúsiť sa dohrať sezónu do 30. júna."

Spolupráca RFEF a La Ligy

"Tebas mi nevolal a ja som nevolal jemu, no La Ligu som pozval. Bolo by vhodné, ak by sa niekto objavil. Je to skvelá príležitosť na to, aby sme držali spolu. Rozdiely sú značné, ale v súčasnosti je v hre španielsky futbal a fanúšikovia."

zdroj: as.com mundodeportivo.es
foto: facebook

MIO10

13
2020-03-18 08:56:29

Líbí se mi jak se tady počítají holuby co jsou ještě na střeše. Je pěkné, že pánové vědí co je možné a nemožné, ale taky je možné, že ty problémy budou někdy do srpna a pak jako budou dělat co? Když teda Rubiales tak striktně odmítá některé možnosti.

kluc

1
2020-03-18 09:03:45

Sám tomu neverí čo hovori...ak predpokladáme že sa začne najskôr v apríli (a to som optimista) tak je to reálne stihnúť zápasom 1x do týždňa, ak začnú v máji tak to tiez stihnú zápasmi 2x do týždňa...ale za predpokladu že sa nebude hrať LM ani EL samozrejme....

FCBkraken

4
2020-03-18 09:45:26

nikoho teraz nezaujima nejaky futbal hokej basketbal tenis hocjaky sport ,,a tarat o dohrani ligy v lete je cisty debilizmus ,,asi nevie ako to vypada v spanielsku teraz ..ale tak prachy su prachy ,,ale ludia budu taky vystraseny ze sa ti vykaslu ist na stadion

T0mIO

-14
2020-03-18 11:41:26

Daj si facku za nejaký futbal.

LaBrie

2
2020-03-18 13:50:32

Ty si velmi naivny :)))))))))

Camp_Nou

6
2020-03-18 10:45:47

Tento školský rok na Slovensku už skončil a tak isto aj La Liga. A tak ako nie je isté či v septembri začne nový školský rok, nie je isté či začne ďalšia sezóna La Ligy. Nechápem dokedy tu budú zverejňovať takéto články ? Perspektíva príde, ale nie tak rýchlo.

myzuFCB

0
2020-03-18 11:10:20

Skôr či neskôr bude musieť uznať, že táto sezóna sa nedohrá. Mala by byť ukončená bez víťaza zostupúcich tímov. Zdravie je prednejšie a dokedy bude trvať ten problém s vírusom

T0mIO

-11
2020-03-18 11:41:01

Jasné že sa všetko dohrá. Milión krát vám to nestačí povedať.

LaBrie

4
2020-03-18 13:51:57

Nedohra. Bodka.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.