Barcelonu podľa všetkého čaká nesmierne nabité prestupové leto. Guillem Balaque, expert na španielsky futbal uviedol, že Katalánci chcú počas leta kúpiť štyroch hráčov a rázne vyčistiť súčasný káder.

Barcelonu v januári prevzal Quique Setién s kádrom, ktorý nutne potrebuje radikálnejšiu prestavbu. Médiá dlhodobo píšu o tom, že Blaugranas chcú do svojich radov kúpiť Neymara z PSG a útočníka Inter Miláno, Lautara Martíneza. Balaque však vyhlásil, že je veľmi nepravdepodobné, aby si Katalánci mohli dovoliť podpísať oboch hráčov, pretože posilniť potrebujú aj obranu a stred poľa.

Blaugranas v tomto smere sledujú stopéra RB Lipsko,  Dayota Upamecana a dovedna by z kádra Barcelony mohlo počas leta odísť až 9 hráčov: "Upamecano je top hráč, hovorilo sa o ňom už pred dvoma rokmi a chce ho množstvo, mužstvo klubov," povedal Balaque na svojom kanále na YouTube. "Barcelona chce stopéra, záložníka, krídelníka a možno útočníka. Pôjdu si po to v závislosti od toho, čo sa stane s Braithwaiteom," povedal.

"Nemyslím si, že Martínez a Neymar prídu naraz, jednoducho na to nemajú financie, je to veľmi jednoduché. Aj napriek tomu, že sa pokúsia počas leta opätovne zbaviť 8. či 9. hráčov. Takže získať oboch nebude jednoduché, možno až nemožné," pokračoval.

Balaque zároveň vyhlásil, že top prioritou pre Barcelonu je získať Neymara a predaj Griezmanna môže tento prestup pomôcť zafinancovať: "Z 14. gólov, ktoré Griezmann za Barcelonu strelil, v 10. prípadoch išlo o úvodný gól zápasu. Takže v tomto smere to má v sebe, z tohto pohľadu dokáže urobiť rozdiel. Ale od neho očakávate omnoho viac," uviedol.

"Nevidím šťastného hráča, vidím hráča, ktorý nie je veľmi šťastný a nevie, čo má robiť, možno je to tým, že pre neho nie je prirodzené robiť veci, ktoré od neho vyžadujú ako napríklad to, že sa musí pohybovať v priestore medzi krajným obrancom a stopérom, neustále nabiehať za obranu, týmto spôsobom dodávať mužstvu hĺbku a penetráciu. Už to robí nejaký ten čas, ale nakoniec chce byť len súčasťou toho, čo sa deje. Takže chceli by ste sa ho zbaviť? Pamätajte, Barcelona chce Neymara a nemá na to peniaze," povedal Balaque.

"Takže áno, myslím si, že existuje možnosť, že sa ho Barcelona zbabí a Griezmann si myslí možno to isté. Neymar je prioritou a preto hovorím, že odchod možno Griezmanna a/alebo Coutinha pomôže tento prestup zafinancovať," dodal.

zdroj: express.co.uk
foto: facebook

kluc

15
2020-03-20 14:26:55

No teším sa na čistky, potrebujú kúpiť záložníka ale zatiaľ som v špekuláciách doteraz nijakého nezachytil...de Jong, Busquets, Arthur, Coutinho, Aleňa a zišiel by sa nejaký taký "kalac", silový záložník ako Vidal ktorý by bol zmierený a tým že bude naskakovať z lavičky...

mikimi122

21
2020-03-20 14:41:27

U Coutinha je väčšia pravdepodobnosť, že sa predá. Už aj Puig by mohol byť od ďalšej sezóny v prvom tíme a taktiež Pedri môže v predsezónne taktiež prekvapiť. Možno jeden lacnejší záložník by sa mohol dokúpiť, ale pred tým musí byť určite priorita Ney, Lutaro a stopér.

galibier

11
2020-03-20 16:51:34

Musime kupit aj laveho obrancu...Firpo bol omyl.Alba uz neodohra viac ako 65% zapasov,zacina tiez uz byt nachylny na zranenia, pri nasom style hry patria krajni obrancovia k najdolezitejsim prvkom nasej hry.

kluc

0
2020-03-20 17:04:39

Jako ja si teraz neviem predstaviť že by sme mali zálohu Arthur,Busquets,de Jong, Alena, Puig, Pedri tak o 2-3 roky áno ale v momentálnej situacii vážne nie...a keď sa nedokázal Alena presadiť cez dosluhujúceho Rakitica, tak nemôže byť naša prvá možnosť na striedanie do zálohy....preto by som toho Coutinha nechal ako toho skusenejsieho

galibier

-4
2020-03-20 17:45:12

Prosim vas,ak chceme hrat system 4-3-3 tak ho nemozeme hrat s Coutinhom...to mate tak kratku pamet ako tu hral?1/1 skoro nula bodov,osobne suboje nula bodov,branenie nula bodov,pressing nula bodov...ved musime mat zaloznikov ktori budu uzitocni aj na vlastnej polovici ihriska,inak budeme trpnut pri kazdom rychlom protiutoku supera,ori kazdej standardke proti nam,nevidite ako nasa zaloha prepadava a potom su situacie ze stoper skor nevie ci ma branit svoju poziciu alebo hasit za krajnych obrancov pretoze nasi zaloznici sa nestacia vratit aby vypomohli pri braneni.

kluc

2
2020-03-20 18:27:20

Dobre skús nájst nejakú reálnu lepšiu náhradu zaňho...alebo potom nech sa Wague vráti a roberto už naozaj do zálohy sa presunie :D

mikimi122

10
2020-03-20 14:37:02

Tak ako podľa toho čo máme a čo chceme predať by to malo vystačiť ako na Neya a Lautara, tak aj na stopéra a možno aj na záložníka (záložník nie je takou nutnosťou, keďže môže prekvapiť Puig, Pedri, Aleňa). Ale pokiaľ budú predávať hráčov ako Rakitič, Vidal, atď. za drobné, ako to majú vo zvyku, tak to stačiť nebude. Takým Alabom o ktorom sa opäť špekuluje, že by mohol odísť z Bayernu by sme mohli rovno pokryť skoro 3 posty, keďže Alaba vie hrať ľavého beka, stopéra a záložníka.

BarcaPB

-19
2020-03-20 14:40:00

Dali by ste dembelému ešte šancu ? Ja ano este jednu sezonu alebo aspon pol sezony kde bude nastupovať pravidelne a uvidi sa s neymarom by si hadam sadli ak by prišiel

mikimi122

12
2020-03-20 14:50:00

Dembele si s Neymarom nemá čo sadnúť, keďže hrajú na tom istom poste. Jeden druhému sú konkurencia. Aj keď Dembo vie hrať aj na druhej strane, ale tam hraje zase Messi. Ak sa Dembele cez leto nepredá, tak sa minimálne asi pošle na hosťovačku ako Coutinho. Šancí už mal priveľa. Zmena prostredia minimálne cez hosťovačku mu môže pomôcť.

FCBarcelona2018

-1
2020-03-21 11:58:09

Dembeleho aj keby sme chceli predať, neviem kto kúpi takého skleneného hráča, ktorý počas toho čo je v Barci bol desaťkrát zranený. Kúpili sme ho za 120 miliónov, ale teraz keby sme ho predali za 40 miliónov, tak budeme radi.

Vendeta

19
2020-03-20 14:46:01

Za mna by sme mali konečne rozmýšlať racionálne , teda kupovať hráčov ktorých potrebujeme na pozície ktoré treba posilniť.

TOP priority: Sane ktorý má platnu zmluvu s MC na 1 rok, takže by sme ho mohli kupiť velmi výhodne. počítam max 100 mega. Dalej, Werner alebo Martinez. Za mna istejšia a lacnejšia alternatíva Werner ktorý može stať cca 60 mega namiesto 111 ktoré by sme vyhodili za Martineza. Werner ma dobre štatistiky už 4 sezony po sebe zatial čo Martinez prvu sezonu...

Namiesto velkého investovania do zálohy by sme mohli dať šancu Coutinhovi a stavať ho na poziciu kde patrí. Navyše sa nám vráti Alena...

Predal by som: Rakitica, Vidala a možno aj Roberta ktorého klub určite nepustí.

Vendeta

18
2020-03-20 14:46:38

A určite by som bol za predaj Dembeleho

mikimi122

-2
2020-03-20 19:16:02

Možno duo Sane&Werner by bolo lacnejšie a Sane by bol o trochu mladší ako Ney, ale zabúdaš na najdôležitejšiu vec, a to chémiu medzi hráčmi. Sane a Werner sú Nemci, takže medzi nimi by to mohlo fungovať, ale my hlavne potrebujeme, aby im to fungovalo s Messim, a preto chceme Neya ako jedného z najlepších Messiho kamošov a Lautara jeho krajana. Taktiež aj Ney a Lautaro sú obaja Juhoameričania, takže skôr medzi sebou naviažu priateľskú atmosféru. Coutinhova pozícia kam patrí je 10. U nás ju hrá za prvé Messi a za druhé v trojčlennej zálohe hrať nemôže a na krídle ho už nechceme, čiže miesto pre neho nie je.

GabrielSVK

4
2020-03-20 16:14:59

Nám treba dvoch kvalitných stopérov, kreatívneho záložníka a poriadného bambardéra do útoku.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.