Luis Suarez poskytol rozhovor pre uruguajský portál Referi. Útočník Barcelony sa vyjadril k svojmu zraneniu a situácii spojenej s koronavírusom.

Návrat k zdraviu

"Pracoval som na základe predchádzajúcich odporúčaní lekára, okolnosti sa trochu zmenili, ale mojou ideou je čo najskorší návrat. Lekár mi povedal, že moja rehabilitácia postupuje dobre a onedlho budem môcť hrať. Inou vecou je, či sa mužstvo bude môcť vrátiť k tréningu."

Urýchlená operácia kolena

"Na začiatku bola operácia naplánovaná na začiatok mája, ale po konzultáciách s lekármi a vzhľadom na rozvoj situácie bolo dohodnuté, že operácia musí prebehnúť skôr. Rehabilitácia začala prebiehať dobre a to mi dalo silu, aby som sa do hry vrátil čo najrýchlejšie."

Rehabilitácia počas karantény

"Doteraz som pracoval len s Juanjom Bravom, fyzioterapeutom Barcelony. Teraz sme v neustálom kontakte, dostávam informácie, čo musím robiť. Museli sme upraviť program s prihliadnutím na vybavenie, ktoré mám doma, aby som čo najlepšie pripravil kvadriceps, je to kľúčový aspekt tejto rehabilitácie."

Pandémia

"Na začiatku sa myslelo, že nič zlé sa nestane. Množstvo ľudí si myslelo, že je to bežná chrípka a nezabije tisíce ľudí, čo sa však v súčasnosti deje. Situácia vyvoláva nepokoj, preto každá krajina prijíma vhodné opatrenia, ktoré obyvatelia musia akceptovať a dodržiavať. Niektorí to chápu, iní nie, ale musíte sa prispôsobiť."

Uzatváranie hraníc

"Som názoru, že v takýchto situáciách musíte byť opatrní a čo najskôr uzatvoriť hranice, ale ste zabránili šíreniu vírusu, tak ako sa to už stalo."

Futbal nie je najdôležitejší

"Musíme byť opatrní a realistickí, nemôžeme teraz očakávať, že ľudia chcú sledovať zápasy a jednoducho vyjsť na ulicu, ísť s deťmi do parku bez žiadnych obáv a opäť si užívať život."

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
tunno Premium
2020-03-21 20:28:24
Ak sa vrati v plnom zdravi novy utocnik bude mat co robit aby ho predcil.
2020-03-21 22:02:53
Este urcite pomoze..narodil sa z instinktom zabijaka a vsade kde hral to dokazoval..to sa neda natrenovat,s tym sa musi hrac narodit.Najme jeho schopnost dat gol z nicoho pocas jeho pauzy velmi Barce chyba..skore uzdravenie Luisito,cakame ta na travnikoch.