FC Barcelona v súčasnosti vedie La Ligu o dva body pred druhým Realom Madrid, na futbalové súťaže sú kvôli pandémii koronavírusu pozastavené po celom svete. To, že sa aktuálne nehrá, však neznamená, že v klubových kanceláriách na Camp Nou nepracuje nikto.

Športové riaditeľstvo usilovne plánuje svoju stratégiu na letné prestupové obdobie. Očakáva sa výraznejší rez starnúcim kádrom Blaugranas a s tým súvisí odchod viacerých hráčov. Čierny Peter tentokrát s určitosťou zostane v rukách aj veľkým menám v kádri prvého tímu FC Barcelona.

Quique Setién sa musí postarať o to, aby bol jeho káder do nasledujúcej sezóny čo najviac konkurencieschopný, no bez predaja niektorých hráčov to nie je možné dosiahnuť. Barcelona v prvom rade potrebuje hotovosť na nákup posíl a v druhom rade miesto v kádri. Koho by mal Setién zo súčasného mužstva určite vyradiť?

Ivan Rakitić

Chorvátsky internacionál má zmluvu platnú do júna 2021. Katalánci sa už len z tohto dôvodu budú snažiť Rakitića predať a zarobiť aspoň niečo. Španielske médiá píšu, že Barcelona za svojho záložníka požaduje aspoň 20 miliónov eur. Stále platí, že ak Rakitić v lete neodíde, na budúci rok mu skončí zmluva a do iného klubu pôjde zadarmo ako voľný hráč. Ak sa pozrieme na jeho formu a prínos na trávnik, pre Barcelonu nemá zmysel, aby tohto stredopoliara držala v kádri aj v nasledujúcom ročníku. Rakitić totiž dlhodobo nemá najlepšiu formu a ani z pohľadu štatistík nie je produktívny, keď v posledných 31 zápasov zaznamenal len 4 asistencie.

Luis Suarez

Uruguajčan vynechal kvôli zraneniu podstatnú časť tejto sezóny. 33-ročný hrotový útočník začína mať s kolenami čoraz väčšie problémy. Je však jediným hrotovým útočníkom v klube a tak musí hrať. Katalánci počas leta chcú kúpiť Lautara Martíneza práve na miesto Suareza. Fanúšikovia dychtili po tom, aby sa ho Barcelona konečne zbavila, no jeho absencia zas ukázala, že v tíme má stále svoje miesto. Veď v 23. zápasoch tejto sezóny nastrieľal 14 gólov a na ďalších 11 prihral. Zmluva mu podobne ako Rakitićovi končí na budúci rok a je otázne, či ju Barcelona predĺži. Ak sa tak nestane, Setién o hráča možno príde, inak počas leta na budúci rok odíde zadarmo.

Ousmane Dembélé

Fanúšikovia Barcelony dúfajú, že sa ho Barcelona konečne zbaví. Iná časť fanúšikov zas verí, že sa Francúzovi prestane lepiť smola na päty a bude môcť ukázať svoj talent. Ten veru má a v zápasoch môže byť naozaj platný, veď Barcelone na trávniku chýba presne takýto agilný a rýchly krídelník. Kvôli zraneniam však v tejto sezóne odohral len 492 minút a v súčasnosti je mimo hru ešte približne na 5 mesiacov. V Barcelone pritom jeho hodnota padla len na 70 miliónov eur, teda na polovicu. Ak sa Barcelone podarí získať Neymara, nad Dembélého budúcnosťou na Camp Nou visí veľký otáznik.

Samuel Umtiti

Francúzsky stopér má takisto problémy so zraneniami. V tejto sezóne ho na 6 týždňov potrápila zlomenina kostičku v priehlavku a potom koleno. Počas jeho absencie sa však v tíme sformovala stopérska dvojica Piqué - Lenglet, ktorá fungovala celkom dobre. Umtiti odohral v prebiehajúcej sezóne 16 zápasov, no dobré výkony podal len v hŕstke z nich. Médiá už dlhšie obdobie naznačujú, že cesty Barcelony a Umtitiho sa počas letného prestupového obdobia rozídu. Umtiti totiž práve kvôli zraneniam nepodáva výkony, ktorými by mohol ohroziť pozíciu Piquého a Lengleta.

zdroj: the4thofficial.net
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
2020-03-22 08:34:56
Barcelona je jako humanitární organizace. Nikoho na sílu neprodá, se všemi za dobře. Výsledek, hráči mají vyděláno, protože zůstali déle, než měli. A Barca je pustí buď zdarma nebo za pár šupů. Rakitić do očí bijícím příkladem.
kluc Premium
2020-03-22 10:20:32
Suarez ako druhý hrotak by bola topka, stačí že by odohral 20 zápasov a dával by skúsenosti nástupcovi...ja by som mu určite zmluvu o rok predĺžil s nižším platom ale samozrejme...