Katalánsky denník Sport informuje, že Quique Setién chce Carlesa Aleñu vo svojom projekte na budúcu sezónu. Záložník má ponuky z iných klubov, ale Barcelona mu dala na známosť, že pre neho má miesto v kádri. 22-ročný záložník si však v Betise nedokázal vybojovať stále miesto v základnej zostave, no hrával ďaleko častejšie ako v tíme Blaugranas.

Aj napriek tomu, že Aleñá v prvej polovici sezóny odohral v Barcelone len 5 zápasov, katalánsky klub ho neplánuje predať. Počas letného prestupového obdobia sa má vrátiť späť na Camp Nou a preto ho Betis po skončení hosťovania nemôže odkúpiť. Quique Setién totiž s Aleñom počíta vo svojom projekte na budúcu sezónu. Tréner Blaugranas chce mať vo svojom kádri hráčov, ktorí v strede poľa dokážu operovať s loptou a 22-ročný odchovanec La Masie sa k tomu dobre pohybuje medzi líniami a môže byť veľmi užitočným hráčom.

Konkurencia v strede poľa Barcelony by mala byť po letnom prestupovom období menšia. Médiá informujú, že Katalánci chcú predať Ivana Rakitića a Artura Vidala. Jedným z hráčov, ktorí mužstvo posilnia, bude práve Aleñá. Klub mladíkovi už povedal, že s ním v budúcej sezóne počíta. Konečné rozhodnutie však nebolo stále prijaté, ale zdá sa, že aj 22-ročný záložník sa chce vrátiť do metropoly Katalánska.

Aleñá sa počas zimy rozhodol pre odchod na hosťovanie do Betisu, pretože nehrával toľko ako si predstavoval. Počas pôsobenia v Betise má oveľa viac príležitosti hrať a doteraz zasiahol do 8. zápasoch. Stále si však nedokázal vybojovať stále miesto v základe. Od prvej minúty hral v 5. zápasoch a dovedna odohral 54% možných minút. Okrem toho v 2. z 3. posledných zápasov sa na trávnik dostal ako náhradník a v zápase s Realom Madrid nehral vôbec. Aleñá podľa všetkého prehral súboj s Andrésom Guardadom a Sergiom Canalesom. V súčasnosti však nie je jasné ako bude vyzerať jeho pozícia po obnovení La Ligy, ale Barcelona ho bez tak chce počas leta stiahnuť opäť na Camp Nou.

zdroj: as.com sport.es
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2020-03-22 13:26:48
Tak to je snáď už jasné, že sa s Aleňom počíta, keď preč ide ako Rakitič a asi aj Vidal a kupovať budeme musieť najprv hráčov na iné posty a najskôr sa na nového záložníka peniaze nezvýšia.
2020-03-22 13:35:38
Vôbec nevidim dôvod aby nemohli našu zalohu ťahať v buducnosti De Jong , Arthur , Alena a Coutinho . Sergio aj napriek tomu že ho rešpektujem , dlhé roky bol pivotom a stabilným kameňom zálohy, by sa mal pobrať a prenechať miesto iným.