Talianske médiá informujú, že generálny riaditeľ Interu Miláno, Giuseppe Marotta sa kontaktoval s mnohými európskymi klubmi, medzi nimi aj s Barcelonou a Realom Madrid, v súvislosti so znížením platov hráčom kvôli koronavírusu. Inter navrhuje zníženie výplat až o 30% a španielske kluby túto myšlienku podporili.

Talianske kluby už diskutovali o možných spôsoboch zmiernenia dopadov pandémie koronavírusu. Nepochybne musia znížiť náklady a zvažujú o pozastavení platov svojich hráčov už za mesiac marec. Šéf Talianskej hráčskej asociácie, Damiano Tommasi otvára dvere k rokovaniam a ubezpečil, že hráči majú veľký záujem o to, aby sa súčasný systém súťaže udržal. Zároveň poprosil o pokoj, pretože ešte nie je jasné, či sa sezóna dohrá, či bude predčasne ukončená a dodal, že každý hráč musí prijať vlastné rozhodnutie, pretože k zníženiu platov nie je možné nikoho prinútiť.

Giuseppe Marotta, generálny riaditeľ Interu Miláno, už podnikol rozsiahle kroky za účelom získať podporu mnohých európskych klubov s cieľom znížiť náklady, pretože futbalové súťaže boli prerušené všade a preto aj všetky kluby zápasia s problémami. Talianske médiá píšu, že zníženie platov hráčov podporili aj Barcelona a Real Madrid. Hráči by sa mali vzdať svojich platov od marca do júna. Ich ročný príjem by sa tak prepadol o 30%. Rokovania s hráčmi budú určite komplikované a dlhé, pretože nie každý hráč bude s týmto znížením súhlasiť. Pravdepodobne si však budeme musieť počkať na to, dokedy budú súťaže prerušené a či sa táto sezóna vôbec dohrá. Až potom zistíme, aké budú skutočné výpadky v rozpočtoch klubov.

zdroj: as.com
foto: facebook

Diskusia

4 komentáre
2020-03-23 09:56:33
ktokoľvek kto nebude súhlasiť s takýmito obmedzeniami je jednoducho stratený prípad
2020-03-23 10:13:30
Hlavné že na slovensku v týchto zlých časoch rozdával Pelegrini peniaze ako zo svojich, a ten k...t zo štátnych rezerv. Ľahko sa kupujú byty 20 ročným synčekom