Ivan Rakitić poskytol rozhovor pre Barça TV, v ktorom hovoril predovšetkým o karanténe a o tom ako doma trávi voľný čas. Chorvát hovoril aj o svojej aktuálnej forme, s kým sa v tíme rozpráva najčastejšie a kto z mužstva Blaugranas podľa neho zvláda domácu karanténu najhoršie.

Ako zvládaš karanténu?

"Snažím sa to uniesť s úsmevom. Sme doma len štyria, ja s manželkou a dvoma dcérkami. Dievčatá si od pondelka do piatka robia domáce úlohy, ale musíte zostať s nimi, robiť im učiteľov."

Ako vyzerá tvoja každodenná rutina?

"Tí z nás, ktorí majú deti, majú rutinu povinne. Vstávame o 8:00, naraňajkujeme sa, robíme si cez internet domáce úlohy, trochu sa hráme s našimi dcérkami, spoločne sa zabávame a snažíme sa stráviť deň najlepšie ako vieme."

Stále trénuješ?

"Mám to šťastie, že doma mám posilňovňu a aj moja manželka rada cvičí. Pridávajú sa k nám aj dievčatá. Je to takmer ako herňa. Niekedy trénujeme ráno, niekedy večer. Zriedka som býval tak často v posilňovni."

Ako udržiavate kontakt s odborníkmi na kondičnú prípravu?

"S Antoniom, mojim trénerom, som v každodennom kontakte. Robím rutinnú prácu a pokiaľ je potrebné cvičiť viac, tak to urobím. Antonio dohliada na všetko a preposielam mu to, čo robím."

A čo výživa?

"V porovnaní s tým, čo sme robili v Ciutat Esportiva, sa toho veľa nezmenilo. Spolu s manželkou radi varíme. Teraz po skončení rozhovoru máme v pláne urobiť banánový koláč, o ktorý nás prosila dcérka."

Vedel si o tom, že La Liga bola pozastavená v momente, keď si mal za Barcelonu odohrať zápas číslo 300?

"V tom prípade tento jeden zápas ešte musím odohrať (smiech). Vedel som, že som blízko, ale nemyslel som si, že je to len jeden zápas. To ma k návratu motivuje ešte viac. Musím odohrať ešte jeden zápas."

Čo ti chýba najviac?

"To, že nie som s ľuďmi, rutina, vyzdvihnutie dcér zo školy... Chýba mi aj futbal, ale predovšetkým blízkosť iných ľudí."

Ako si zareagoval, keď ti povedali, že musíš ísť domov?

"Nebol som prekvapený. Keď sme boli v Neapole, v Španielsku sa o tom veľa hovorilo a ja som jednému z našich lekárov povedal, že takto sa to neskončí. V súčasnosti je to to najlepšie, čo môžeme urobiť. Rád by som išiel na prechádzku po ulici, ale to nie je potrebné. Musíme sa uzavrieť. Nepáči sa mi to, ale je to nevyhnutné a dôležité."

Ako sa zmení situácia, keď sa karanténa predĺži o 15 dní?

"Ako som už povedal, sme v dennodennom kontakte s odborníkmi na kondičnú prípravu a tak sme si to aj predstavovali. Vieme, čo máme robiť."

Ako si predstavuješ návrat k normálu?

"Predovšetkým bude veľmi čudné vidieť nás v Ciutat Esportiva opäť trénovať a hrať. Dúfam, že sa vrátime za najlepších možných podmienok. Samozrejme, že sme prišli o trochu adrenalínu. Inak sa pracuje s mužstvom a s loptou a inak doma. Vrátiť sa po mesiaci na 100% je takmer nemožné, ale túžba nám chýbať nebude."

Ako tráviš čas so svojimi dcérkami?

"S dcérkami sledujem televíziu, YouTube, množstvo tancov, zumbu, počúvam Shakiru celých 24 hodín a učím sa tancovať s dcérami. Doteraz sme sa nepohádali, pokiaľ je energia a úsmev, všetko je v poriadku."

Ako vyzerajú vzťahy s ľuďmi zvonku?

"Každý deň a takmer každú hodinu sme v kontakte s nejakým kamarátom alebo členom rodiny. Predovšetkým moja manželka so svojimi rodičmi a sestrou, ktorí bývajú v Seville. Snažíme sa viesť vzťahy najlepším možným spôsobom."

A dcéry?

"Vysvetlili sme im, že malé stvorenia zatiaľ nemôžu vychádzať na ulicu. Trávime čas v záhrade so psami. Nie je to žiadny problém, dievčatá to zvládajú veľmi dobre. Musíme im dať niečo na hranie, aby sa nenudili, pretože sú plné energie."

Vychádzaš von kvôli nákupom alebo z iných dôvodov?

"Nie, len vynesiem odpadky a aj to na 50 metrov, tak ako som to robil vždy. Odkedy sme sa vrátili z Neapola, urobili sme veľké nákupy, pretože som vedel, čo príde."

Poraď nejaký film.

"Videl som veľa od Disneyho, ale najviac sa mi páčil "Mia a biely lev", ktorý som videl niekoľkokrát. Sledujem film, ktoré pozerajú dievčatá."

Seriály?

"Skôr filmy, ale práve sledujem 'El Ganador' a živote Nickyho Jama."

Kniha?

"Manželka mi poradila 'Zákon príťažlivosti' a veľmi sa mi páčila."

Čo hráte spolu?

"Hráme schovávačku. Moja staršia dcéra sa čoraz viac dostáva k tenisu."

S ktorým spoluhráčom komunikuješ najčastejšie?

"S Ter Stegenom."

Čo je najlepšie na tom, že si doma?

"Rodina."

Ktorý hráč býva najlepšie pri tebe?

"Messi."

Aké je tvoje obľúbené miesto doma?

"Teraz je to posilňovňa."

Do akej miery znášaš izoláciu na stupnici od 0 do 10?

"10."

Kto z mužstva sa cíti v izolácii najhoršie?

"Arturo Vidal."

A najlepšie?

"Ter Stegen."

Ako sa chceš rozlúčiť?

"Veľmi pekne pozdravujem políciu a zdravotnícky personál, ktorý v súčasnosti dáva zo seba maximum. Chcem im poďakovať, majú môj plný rešpekt."

zdroj: BarçaTV
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2020-03-23 11:52:08
Je to sympaťák a úžasný človek, škoda že jeho výkonnosť ma klesajúci trend. V lete sa s ním budeme musieť pravdepodobne rozlúčiť. Ja by som bol rád, ak by sa vrátil do Sevilly. Aspoň by som ho mal možnosť občas sledovať, ako sa mu darí.
2020-03-23 12:34:31
Mna by aj hodinove pocuvanie Shakiry zabilo, nie este 24 hodin... :DDD