RFEF a La Liga spoločne informovali o tom, že všetky profesionálne a amatérske futbalové súťaže sú pozastavené až do odvolania.

Toto rozhodnutie je však len formalitou, pretože už do začiatku bolo jasné, že dvojtýždňové prerušenie bude určite predĺžené. Spočiatku sa presunuli len dve kolá, ale súčasná situácia v Španielsku úplne neumožňuje obnovenie súťaží. Ako RFEF, tak aj La Liga oznámila, že súťaže budú obnovené vtedy, keď to španielske úrady budú považovať za možné a bezpečné pre zdravie.

RFEF zároveň oznámila, že pozastavuje aj futsalové či plážové súťaže a miestnym orgánom odporúča, aby to isté urobili v prípade lokálnych súťaží.

RFEF a La Liga ďakujú všetkým pracovníkom, ktorí obyvateľom v Španielsku poskytujú nevyhnutné služby a vyjadrujú úprimnú sústrasť rodinám, ktoré v dôsledku pandémie koronavírusu prišli o svojich blízkych.

zdroj: lfp.es rfef.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2020-03-23 12:54:18
Minimálne do Mája to všetko takto zostane.
2020-03-23 14:01:14
Táto sezóna skončila. Rovnako, ako LM a všetky ostatné športy. Hovorím to 2 týždne. Vidíme sa na jeseň, priatelia. A opäť opakujem, veľmi rád by som sa mýlil..