FC Barcelona zvažovala na post trénera FC Barcelona najať Mauricia Pochettina. Nakoniec však padla voľba na Quiqueho Setiéna. Bývalý tréner Tottenhamu však priznal, že veľmi rád by trénoval Lea Messiho.

Guillem Balaque, expert na španielsky futbal, v tom čase na Twitteri napísal: "Barcelona hľadala nového trénera už mesiace. Pochettino urobil na Abidala veľký dojem, podobne aj na jeho asistenta Ramona Planesa a prezidenta Bartomeua, keďže Pochettina pozná veľmi dobre, ale to aj riaditelia. FCB však chcela prijať rozhodnutie počas víkendu, no Pochettino potreboval viac času na premyslenie. Prijať toto rozhodnutie bolo ťažké, keďže je fanúšikom Espanyolu a takisto potreboval spoznať projekt do detailov. Chcel sa porozprávať so svojimi ľuďmi. Všetko bolo unáhlené," uviedol Balaque.

Katalánci však v januári oslovili aj iných trénerov ako Xaviho či Ronalda Koemana, obaja ale odmietli. Zostal už len Quique Setién, ktorý nakoniec nahradil Valverdeho. Pre Pochettina to však neznamená, že sa jedného dňa nemôže stať trénerom Lea Messiho.

Pochettino pre argentínske rádio Radio de Plata uviedol: "Chcem sa vrátiť do Newell's spolu s Messim. Stále si však na túto možnosť môžem počkať. Najlepším scenárom by bolo, ak by sme sa s Messim vrátili do 10 rokov." Je potrebné pripomenúť, že ako Messi, tak aj Pochettino odštartovali svoju futbalovú kariéru práve v Rosariu.

Bývalý tréner Espanyolu či Tottenhamu sa vyjadril aj k Majstrovstvám sveta v roku 2022, ktoré Messi aj Argentína berú veľmi vážne: "Pre Messiho aj argentínsky národný tím je to obrovský cieľ. Dúfam, že ho turnaj zastihne v skvelom momente. Jeho prítomnosť na turnaji bude uznaním pre generáciu, ktorá si zaslúžila niečo viac. Argentína bude dobre vyzbrojená, aby mohla na tomto šampionáte bojovať," uzavrel.

zdroj: forbes.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2020-03-23 13:11:53
Bodaj by si mal pravdu s tou Argentínou
2020-03-23 13:27:10
MS 2022 budú Messiho poslednou šancou, takže verím, že sa ešte zlepšia mladíci v zálohe a obrane a za brankára povolajú aspoň Rulliho. Messi si veľmi zaslúži byť majstrom sveta, tak dúfam, že spravodlivosť v tomto zaúraduje.