Koronavírus tvrdo zasiahol aj futbalové kluby, ktoré už teraz počítajú škody v miliónoch. V dôsledku toho aj Barcelona oslovila hráčov, aby si znížili svoje výplaty s cieľom pomôcť klubu prekonať túto pandémiu.

Vedenie Barcelony počas víkendu diskutovalo s kapitánmi prvého tímu na tému zníženia platov. Prvotné správy médií boli pozitívne a hovorili o tom, že hráči súhlasili s návrhom klubu. Chápu totiž závažnosť situácie a unikátne okolnosti. V každom prípade ich nepresvedčil prvý konkrétny návrh na zníženie platov zo strany klubu.

V súčasnosti je stav taký, že hráči majú stále čas riešiť situáciu so svojimi finančnými poradcami predtým, než s nejakým návrhom klubu budú súhlasiť. V tomto smere budú rokovania pokračovať. Barcelona je každopádne v zložitej situácii a zlepšenie sa nedá očakávať v najbližších týždňoch.

Hovorí sa však aj o možnosti, že Barcelona môže ísť cestou ERTE, čiže kontrakty hráčov by boli dočasne pozastavené, no zdroje z prostredia Barcelony hovoria o tom, že klub v súčasnosti o tejto možnosti neuvažuje.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

11 komentáre
2020-03-24 21:37:20
nech zverejnia presne mena že kto.. nepoviem keby to povedia niekomu kto zaraba 1500 mesačne ale do p*** maju na účtoch tolko že keby im 3 mesiace nepošlu vyplatu tak si to ani nevšimnu. Ale keď sa tak nad tým zamýšlam, prečo by si mali znižovať ked klub ma asi dosť financii aby si platili milion firme aby robila dobre meni na soc. sietach :D a bohvie kde všade sa davaju miliony. Jedine prečo by si mali znižiť je kvoli situacii a kvoli klubu. Volakedy tu hrali hrači za srdce a klub a hajili Barcelonske farby dnes to tu je o peniazoch. Neverim že keby tu je Xavi Iniesta Puyol a pod že by odmietli znižiť plat
2020-03-24 21:37:50
Bolo by zaujímavé vedieť, že aké % navrhuje klub. Ďalšou vecou však je to, že sa treba pozrieť aj na platy hráčov a ísť podľa toho. Dajme tomu takých 30% by si väčšina hráčov ani nevšimla, na druhej strane pre takého Ansuho by to bola riadna pálka. Preto by to mali podľa mňa riešiť individuálne s každým hráčom...