Legendárny Pelé opäť prehovoril a tentokrát opäť na tému najlepšieho hráča sveta. Cristiano Ronaldo alebo Lionel Messi - v poslednej dekáde sa otázka, kto z tejto dvojice hráčov je lepší, premieľa neustále. Svoj fanklub má jeden aj druhý hráč a Pelé sa tentokrát priklonil na stranu Portugalčana.

Pelé sa totiž domnieva, že Ronaldo predvádza vyrovnanejšie výkony ako Lionel Messi a o Argentínčanovi zas uviedol, že nie je útočník. V rozhovore pre YouTube kanál Pihaldo uviedol: "Myslím si, že Ronaldo je najlepší, pretože má vyrovnanejšie výkony, ale samozrejme nemôžete zabudnúť na Messiho, ale on nie je útočník," vyhlásil Pelé.

Messi podľa Pelého nepodáva vyrovnané výkony a nie je ani útočník. V 856. zápasoch za Argentínu aj Barcelonu nastrieľal 697 gólov a na ďalších 289 prihral. V priemere mal prsty v 1,15 gólu na zápas. Ronaldo na druhej strane odohral za Portugalsko a kluby 1000 zápasov, v ktorých zaznamenal 725 gólov a 220 asistencií, teda mal podiel na 0,945 gólu na zápas.

To ale hovoríme o dvoch najlepších hráčoch súčasnosti. Čo však najlepší hráč v histórii futbalu? Samozrejme Pelé: "Je to otázka, na ktorú sa neodpovedá jednoducho. Nemôžeme zabudnúť na Zica, Ronaldinha či Ronalda. A v Európe na Beckenbauera a Johana Cruyffa. Ale, a to nie je moja chyba, no myslím si, že Pelé bol lepší ako oni všetci," uzavrel.

zdroj: givemesport.com
foto: twitter

Diskusia

12 komentáre
2020-03-25 14:12:02
A práve toto je rozdiel, v ktorom tkvie veľkosť futbalového génia, vyniká nie len zručnosťami ale aj ľudskosťou, Leo by toto o sebe nikdy nepovedal a ten kto rozumie futbalu dobre vie kto bol, je a dlho bude najlepší. Pele sa možno sám cíti Leom ohrozený, porazený, preto chce verejnosť aspon rečami oklamať a svoju pozíciu tym udržať.
2020-03-25 14:16:09
Asi si dal ďalšiu dávku lebo v minule hovoril ze najlepší je Messi.. To isté ako Maradona dvaja fetaci