Legendárny brazílsky futbalista vyzdvihol talent Neymara, keď uviedol, že práve on je technicky najlepším futbalistom sveta. Ak hovoríme o kontrole lopty, hviezda PSG je na tom dokonca lepšie ako Lionel Messi.

Cafu v rozhovore pre Fox Sports povedal: "Z technického pohľadu je Neymar najlepším hráčom na svete. Neymara z tohto hľadiska v súčasnosti nedokáže poraziť nikto. Dokonca ani Messi, hoci som jeho fanúšikom. Ale z hľadiska technickej kvality nie je lepší."

Legendárny Brazílčan však dodal, že hoci je Neymar technicky mimoriadne zdatný, rezervy má v otázke vodcovstva: "V tíme Brazílie dnes nevidím žiadneho lídra. Dnes nevidím nikoho, kto by Neymarovi povedal, aby toto nerobil resp. aby toto urobil. Dali mu zodpovednosť, ale to nie je jeho profil. Nie je to o tom, že by nechcel, ale preto, lebo to nie je jeho profil. Videli ste niekedy Thiaga Silvu alebo Titeho, aby ho stiahli na slovíčko a vyriešili situáciu? Nie, pretože to nie je jeho profil," dodal Cafu.

V každom prípade platí, že práve Neymar je v rodnej krajine považovaný za toho, kto by mal reprezentáciu Brazílie dotiahnuť opäť na vrchol. A očakávania Brazílčanov sú samozrejme vysoké - chcú titul z Majstrovstiev sveta: "Hovorím to opäť, ale je našou najväčšou nádejou spojenou s výhrou šampionátu. S Neymarom na trávniku, či to chce alebo nie, sústrediť sa na neho bude osem hráčov súpera. Je referenčným bodom, vytvára priestor pre ostatných, strieľa výnimočné góly..." dodal.

zdroj: goal.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2020-03-27 12:24:09
Dalsi co nevie co je to technika. Najtechnickejsi hrac= najlepsi hrac a to vsetci dobre vieme kto to je , takze ziadny Neymar , Ronaldinho ani Maradona , nikto nemal ani nema lepsiu techniku ako Messi
2020-03-27 12:40:39
Pre mna mal najlepsiu techniku co som kedy videl Ronaldinho.On bol magicky.