Jaume Roures je prezidentom mediálnej skupiny Mediapro a zároveň aj socio FC Barcelona. V rozhovore pre katalánske rádio RAC1 vyjadril presvedčenie, že sezóna 2019/2020 sa musí dohrať a to bez ohľadu na to, kedy.

"Stavím sa, že ligové súťaže aj Liga Majstrov sa dohrajú. Nie až tak dôležité, kedy začne budúca sezóna. Európsky futbal si nemôže dovoliť stratiť až 7,5 miliardy eur. Neskôr by sme dohodli plán do budúcnosti v závislosti od okolností. Nebolo by čudné, ak by sa La Liga a Liga Majstrov dohrala v júli alebo v auguste. Toto je prípad vyššej moci, ktorý má vplyv na všetkých. Aj na hráčov, ktorí musia zarábať. Budú prvými, ktorých bude zaujímať dohrať sezónu," povedal Roures.

"Najdôležitejšie je dohrať sezónu v priebehu dvoch či troch mesiacov. Nezáleží až tak na tom, kedy sa začne tá nasledujúca. Pokiaľ sa sezóna nedohrá, európsky futbal stratí 7,5 miliardy eur a v prípade ak sa nasledujúca sezóna začne v októbri, nič sa nestane. Straty iba v samotnej Lige Majstrov by predstavovali 1,5 miliardy eur," pokračoval zakladateľ Mediapro.

Roures priznal, že s vedením La Ligy už hovoril a všetci zainteresovaní chcú súťaže obnoviť hneď ako to bude možné: "Všetka snaha, okrem starostlivosti o zdravie, má za cieľ dohrať sezónu. Nejakým spôsobom bude potrebné zorganizovať predsezónu. Pokiaľ jeden a pol mesiaca nehráte, nemôžete sa hneď vrátiť na trávnik. To sa v priebehu 15 dní nedá napraviť," uviedol.

"Ak by všetko išlo dobre, hráči by sa na trávnik mohli vrátiť v polovici júna. Bude potrebná hrať každé tri dni, ale kalendár je možné upraviť. Nevidím problém v tom, aby sa zápasy hrali po 30 júni, už po skončení zmlúv. Situácia vyžaduje, aby sme všetci pracovali na obnovení súťaže, pretože prísť o peniaze nie je v záujme nikoho," zdôraznil.

Roures sa takisto vyjadril k možnosti zmeny formátu Ligy Majstrov: "Ligy Majstrov by sa hrala v súčasnom formáte. Nemyslím si, že je možné to zmeniť," uzavrel.

zdroj: RAC1, mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2020-03-27 21:41:04
Momentálne je úplne jedno kto koľko peňazí stratí. Najmä pri pohľade na situáciu v Taliansku by si mali uvedomiť, že to je fakt vážne a keď sa sezóna nedohrá tak sa nedohrá. Hlavne nech sa to už začne spomaľovať veď v Taliansku umierajú denne ľudia ako keby bola vojna... Teraz by mal byť šport a biznis úplne na vedľajšej koľaji.
2020-03-28 13:32:41
V súčasnej situácii je futbal absolútne na vedľajšej koľaji. Tu neide o to o koľko peňazí mužstvá prídu, ale koľko ľudí na celom svete zomrie. Preboha azda si to neuvedomujú, že ľudský život má väčšiu hodnotu ako finančné straty pre nedokončenú futbalovú sezónu? Ľudia, veď už sa spamätajte !!!