Toni Freixa bol hosťom programu 'Partidazo', ktorý vysiela rozhlasová stanica Cadena COPE. Bývalý člen vedenia FC Barcelona komentoval aktivity klubu súvisiace s pandémiou koronavírusu.

Freixa podporil rozhodnutie klubu vo veci ERTE

"Čítal som to vyhlásenie a chápem, že taký klub ako Barca je činný v mnohých oblastiach. Zamestnáva nielen hráčov, ale aj mnoho športovcov v iných profesionálnych či amatérskych sekciách a mnoho ďalších osôb, ktoré sú potrebné na to, aby tak veľká spoločnosť fungovala. Tak ako v podnikaní, tak aj tu, v prípade veľkých finančných strát, prezident niekedy musí rozhodnúť o znížení platov alebo znížiť počet hodín v prípade svojich podriadených."

"Zdá sa mi však, že Barcelona podnikla určité kroky proti hráčom, o ktorých oni neboli informovaní. Myslím si, že vedenie klubu by malo hráčov o tejto situácii pravdivo informovať. Potom nebude ťažké sadnúť si spoločne za jeden stôl, rokovať a dospieť k dohode a prijať kroky, ktoré musia byť prijaté."

Hráči sú niečo viac

"Nemôžeme zabudnúť na to, že hráči sú pre klub nezvyčajnými zamestnancami. Možný konflikt nie je pre klub dobrý, pretože pre vedenie sú veľmi dôležité dobré vzťahy s hráčmi. Preto si myslím, že Barcelona sa chce konfliktu s hráčmi vyhnúť."

"Zdá sa mi, že v tejto situácii musíme myslieť viac na hráčov ako na vedenie. Fungovanie klubu do veľkej miery závisí od hráčov, preto musia takisto preukázať iniciatívu a ísť dobrým príkladom."

Futbal ako oblasť podnikania

"Profesionálny futbal je špecifickou oblasťou podnikania. V prípade, ak klub prichádza o peniaze, vtedy sú za to zodpovední riaditelia. Barca v tejto sezóne dosiahla zisky na úrovni 150 miliónov eur. Problém sa objaví vtedy, ak klub stráca viac ako zarobí. Musíme pamätať na to, že toto vedenie bude vo funkcii ešte viac ako rok a počas tohto obdobia sa bude musieť vyrovnávať s touto situáciou."

zdroj: Cadena COPE
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.