Tréner reprezentácie Španielska odpovedal na otázky fanúšikov. Prvá časť bola zverejnená včera a môžete si ju prečítať na tomto odkaze. Dnes vám predstavíme druhú časť.

Adama Traoré

"Poznám ho z Barcelony. Vo Wolves zaznamenal veľký vývoj a je zaujímavým hráčom. Budúcnosť ukáže, či bude hrať v reprezentácií, ale sme s ním veľmi spokojní."

Barcelona

"Život trénera je veľmi náročný. Nikdy neviete, kde sa ocitnete. Myslím si, že som si nechal otvorené dvere vo všetkých kluboch, kde som pracoval. Nevylučujem, že tam v budúcnosti povediem iný projekt."

Trénovanie Messiho

"Nemôžem mu povedať ako by mal driblovať, ako prihrávať či strieľať. On je umelcom vo všetkom. Môžem mu hovoriť len o systéme či situáciách v hre. O presingu, o tom, kam poslať loptu, ako sa postaviť. Tréner sa na neho snaží vplývať v týchto aspektoch."

Odchod z Barcelony

"Ako hráč som dospel k záveru, že mužstvu som už nemal viac čo ponúknuť. V prípade trénera to bolo o tom istom. Vzťahy trénera s hráčmi sú intenzívne a naozaj som si myslel, že oni potrebovali niekoho, kto im mohol dať viac."

Najťažší zápas s Barcelonou

"Bolo ich veľa. Každý z tých, po ktorom sme vypadli zo súťaže, prišli sme o dôležité body či finále... Ako v Barcelone, tak aj v reprezentácii sú prehry veľmi bolestivé."

Koho by chcel opäť trénovať?

"Z mojich predchádzajúcich klubov mám výnimočné vzťahy s Barcelonou. Každý z mojich predchádzajúcich tímov by som však mohol trénovať opäť."

zdroj:  as.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2020-03-29 10:51:43
Valverde nám dal skutočne viac ...prehier, smútku, frustrácie.
2020-03-29 13:56:47
No. Hlavne že je preč. Historicky najslabší tréner Barcelony.