Všetci športovci spomedzi všetkých sekcií Barcelony súhlasili so znížením miezd až na hráčov prvého tímu FC Barcelona. So znížením platov súhlasili basketbalisti, hádzanári, hokejbalisti aj futsalisti. Kapitáni týchto sekcií informovali o svojom rozhodnutí včera prostredníctvom sociálnych sietí.

Športovci, ktorí pôsobia v Palau Blaugrana informovali, že súhlasia s dočasným znížením svojich výplat. Kapitáni sekcie basketbalu (Ante Tomić), hádzanej (Víctor Tomas), futsalu (Sergio Lozano) a hokejbalu (Aitor Egurrola) prostredníctvom sociálnych sietí informovali, že s návrhom klubu súhlasia.

Prvým z nich bola Ante Tomić, ktorá na Twitteri napísal: "Koronavírus zapríčinil, že sme súčasťou značne väčšieho tímu ako je ten basketbalový v Barcelone. Pre šťastlivcov, ktorí zarábajú množstvo peňazí je toto zníženie prejavom hrdinstva. Je potrebné myslieť na tých, ktorých sa táto situácia dotkla priamo a majú značne nižšie výplaty."

Rovnaký krok potom urobil Víctor Tomas, kapitán tímu hádzanárovej, ktorý prejavili najväčšiu vôľu znížiť si platy: "V tak ťažkom období, kedy má množstvo ľudí skutočné ekonomické problémy, ktoré ovplyvnia ich budúcnosť, si osobne myslím, že nemôžeme urobiť nič iné, než podporiť klub, aby sme prekonali túto komplikovanú situáciu pre všetkých." Tomas zároveň poznamenal, že hádzanári pri prijímaní rozhodnutia necítili tlak zo strany klubu.

Aitor Egurrola, 39-ročná legenda zo sekcie hokejbalistov, napísal: "Chcem oznámiť, že od prvej chvíle, keď nás informovali o možnosti zníženia platov, sme pochopili závažnosť situácie. Pri pohľade na to, ako veľa nám dal tento klub, je potrebné prijať takéto rozhodnutie."

Nakoniec aj Sergio Lozano vyjadril solidaritu s tými, ktorých sa koronavírus dotkol bezprostredne a ocitli sa v ťažkej finančnej situácii: "Nie je to veľká vec, ale ak máme možnosť pomôcť klubu, tak to urobíme. V súčasnosti prežívame ťažké časy."

Vedenie klubu je veľmi spokojné s prístupom hráčov z vyššie uvedených sekcií a podobný postoj očakáva aj od zverencov Quiqueho Setiéna. Rokovania vo veci zníženia platov stále trvajú a hráči vytvárajú tlak aj na Asociáciu španielskych futbalistov, ktorá sa domnieva, že takéto zníženie platov môže mať negatívny vplyv na hráčov pôsobiacich na nižších úrovniach v Španielsku.

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

22 komentáre
2020-03-29 12:39:40
HANBA!

Hráči prvého tímu sú evidentne moc rozmaznaný. Ako keby nestačilo že ich skoro tri roky rozmaznával Valvarde treningami kde nemuseli poriadne trénovať kondičku
2020-03-29 12:42:03
Toľko k tým kecom že viac než klub banda zaplatených legionárov horšie ako v Madride keby aspoň podávali výkony nejaké svetoborné ale budú bez trofeje