Quique Setién postupne prichádza o súperov, ktorí by ho počas leta mohli nahradiť na trénerskej stoličke FC Barcelona. V súvislosti s preložením EURO2020 na budúci rok, Ronald Koeman zostane trénerom reprezentácie Holandska aj počas nasledujúcich 12 mesiacov. Trénerom Barcelony sa v najbližšom čase s určitosťou nestane ani Xavi Hernández.

Bez ohľadu na výsledky, ktoré mužstvo Quiqueho Setiéna dosiahne po možnom obnovení súčasnej sezóny, terajší tréner povedie mužstvo aj v tom nasledujúcom ročníku. Ronald Koeman bol považovaný za najvážnejšieho kandidáta na post trénera Barcelony, ale vzhľadom na preloženie Majstrovstiev Európy na rok 2021, zostane na trénerskej stoličke reprezentácie Holandska aj v budúcom období. Koeman odmietol ponuku Barcelony už počas januára, keď z klubu odišiel Ernesto Valverde. Abidalovi v každom prípade uviedol, že mužstvo by mohol prevziať po Majstrovstvách Európy. Teraz sa situácia zmenila.

Barcelone sa v januári nepodarilo nájsť nástupcu Ernesta Valverdeho až sa napokon skontaktovala s Quiquem Setiénom, ktorý dvakrát nepremýšľal a ponuku prijal. Španiel podpísal zmluvu do roku 2022, no Bartomeu do kontraktu dostal aj klauzulu, ktorá novému prezidentovi FC Barcelona umožňuje prepustiť trénera a najať iného kandidáta. Stať sa tak môže po prezidentských voľbách v roku 2021. Ale bez tak existovali obavy, či Setiéna nevymení iný tréner už počas tohto leta a to v prípade, ak by sa mu nepodarilo vyhrať aspoň La Ligu.

Súčasná situácia sa v každom prípade veľmi zmenila. Z hry vypadli Koeman, Xavi a dokonca aj Roberto Martínez. To môže mať za následok, že Bartomeu ponechá Setiéna na trénerskej stoličke aj v prípade, ak mužstvo nezíska žiadnu trofej. Setiénova pozícia silnie každým ďalším dňom prerušenia futbalových súťaží, pretože ak sa sezóna opätovne začne neskoro, prestávka medzi koncom aktuálnej a začiatkom budúcej sezóny bude krátka. V tomto prípade by výmena trénera so sebou niesla zbytočne vysoké riziko. Setién by vďaka tomu zotrval na svojej pozícii aj v prípade ak by mužstvo pod jeho vedením nehralo najlepšie.

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
Erikseman Premium
2020-03-29 23:15:55
Dôležitá pre nás je obmena kádra a nie zmena trénera. Teraz by nam nepomohol ani Pep. Nie za vsetko moze tréner. Uvidime kto pride v lete a potom sa môžme baviť o trénerovi. Este prakticky nemal možnosť niekoho kúpiť. (zimne prestupové obdobie nepočítam)