Xavi Hernández v ďalšom rozhovore priznal, že v budúcnosti chce trénovať Barcelonu a tentokrát prezradil aj posily, ktoré by do mužstva ako tréner podpísal.

Legendárny hráč Blaugranas v súčasnosti pôsobí ako tréner katarského Al-Sadd. V januári mu katalánska Barcelona síce ponúkla post trénera, ale Xavi odmietol, pretože podľa jeho mienky nebol ten správy čas, aby mužstvo prevzal. Vrátiť sa chce v tom správnom období.

"Jasne hovorím o tom, že sa chcem vrátiť do Barcelony, som z toho nadšený. Teraz, keď som si vyskúšal trénerstvo, myslím si, že môžem hráčom niečo vniesť. Ale jasne som im povedal, že sa vidím v projekte, ktorý začne od nuly a v ktorom budem rozhodovať ja. Rád by som pracoval s ľuďmi, ktorým dôverujem. S ľuďmi, ktorí sa vedia uplatniť, existuje vzájomná lojalita. V šatni nemôže byť nikto toxický," uviedol Xavi.

Bývalý vynikajúci záložník zároveň prezradil mená hráčov, ktorých by ako tréner kúpil do Barcelony: "Kúpil by som krídelníkov ako Neymar - neviem, či by zo spoločenského hľadiska zapadol, ale z toho futbalového nemám žiadne pochybnosti o tom, že by bol skvelou posilou. Potrebujú krídelníkov akých má Bayern. Nepotrebujú veľa hráčov: možno Jadona Sancha, Sergea Gnabryho," dodal.

zdroj: sportbible.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2020-03-30 21:31:08
dúfam že čoskoro ta tu znova uvidíme
2020-03-30 21:48:22
Príde až keď skončia legendy ako Messi. Busi a Pique. Potrebuje čistý stôl. I keď by som chcel vidieť vyskladaný káder okolo Lea v jeho prevedení.